Primavara trecuta eram in metrou, s-a oprit in tunel si a stat cateva minute, brusc am simtit o caldura teribila, o stare vecina cu lesinul si am 'vizualizat' tunelul stramt, nici acum nu-mi explic cum am reusit sa nu tip sau sa nu lesin, cred ca doar teama de ridicol m-a salvat. De-atunci am probleme cu metroul in sensul ca daca e relativ gol, e ok, bine, evit sa urc in cele aglomerate. Astazi am realizat ca nu e suficient sa fie relativ gol, cand a juns trenul in statie nu a deschis usile minute in sir, vedeam oamenii pe peron, lumina, si mie imi venea sa urlu, sa bat cu pumnii in usa sa deschida, mi+am revenit greu
Din experienta mea, de "patit" arata intr-adevar a atac de panica. Cam toti cei care fac atacuri de panica sunt si claustrofobi. De fapt nu se simt confortabil in locuri/situatii pe care nu le-ar putea parasi rapid daca li se face rau (mai bine spus daca au un atac de panica). Unii devin si agorafobici dar nu neaparat.
Mergi cat mai repede la terapie. Nu lasa sa se cronicizeze pentru ca va fi mai greu de tratat si este posibil sa dezvolti si alte tulburari emotionale aferente.
Si eu as zice ca e atac de panica , deoarece am avut o perioada in care le-am experimentat si eu.
Si eu zic ca e atac de panica. Doar prin terapie te poti vindeca, nu astepta.
Mimiboie, cum ai scapat de atacuri ?
Maria