perioada fertila si ovulatia
Buna tuturor !!
Am si eu o intrebare !! Cum sa imi calculez perioada fertila pentru ca CM-UL meu nu este foarte regulat ?!
Adica : in luna dec. mi-a venit in data de 10.12, la 21 zile (poate din cauza stress-ului);in ianuarie prima sangerare fix la 21 zile dar s-a oprit, a doua zi dimineata am observat pe hartie putin sange, dar atat! a treia zi la fel si mi-a venit normal in 03.01.2009 deci la 24 zile.
Testele de ovulatie mi-au aratat ca avulatia a fost in 11.01 si 12.01 dar liniutele nu erau la fel de colorate(poate pentru ca nu m-am abtinut sa nu consum lichide 2 ore inainte de a face testul?)Dar in 13.01 a doua liniuta nu s-a mai vazut deloc;in schimb din 13.01 si azi 14.01 ma dor sanii mai tare ca zilele trecute iar burta imi este umflata si simt durere in zona ovarelor.
Imi doresc mult un bebe si repede ! pentru ca mi se pare deja destul de mare diferenta intre fetita mea care are 6 ani si jumatate si viitorul bebelus care nu vrea sa vina.
Raspunsuri
catalina2307 spune:
pietricel - daca nu ai un CM regulat este extrem de dificil sa ti se raspunda la intrebare. Cea mai sigura solutie este monitorizarea ecografica. In testele de ovulatie nu pune baza
(oricum aceste teste se fac din ziua 5 pana la urmatoarea menstruatie la aceeasi ora).Succes.
pietricel spune:
e... speram si eu ca cineva sa mai fi trecut prin situatii asemanatoare .
Oricum , astept pareri !
uta_ciun spune:
daca liniutile aveau culori diferite, inseamna ca nu a fost depistata cresterea hormonului LH care atrage ovulatia
cel putin pe testele de ovulatie de aici scrie ca linia de test trebuie sa aiba aceeasi culoare sau mai inchisa decit linia de control pt a fi testul pozitiv...daca e , ovulatia urmeaza sa aiba loc in urmatoarele 12-24 ore
daca iti utmaresti temperatura bazala poti vedea daca ai ovulat doar dupa ce s-a intamplat, deoarece iti creste cu cel putin o,2 grade celsius ( va rog corectati-ma alte fete, eu am termometru in Farenheit ci mie imi creste dupa ovulatie cam cu 0,4- 0,6 F)in ziua urmatoare ovulatiei
prima zi se considera ziua in care iti curge sange (red flow), nu cind incepi sa vezi pete (spotting)
parerea mea ca inca nu ai ovulati dar ca esti pe aproape, mai ales daca zici ca simti durere in zona ovarelor, poate fi durerea de la ovulatie ce apare inainte, in timpul sau dupa ovulatie...fii atenta si la ce mucus cervical ai...ideal ar fi sa observi scrugerea aia albicioasa/apoasa ca albusul de ou....atunci e momentul pt "baby dancing"...ovulatia e pe aproape iar sperma poate supravietui si este hranita in acel albus
testele de ovulatie se fac cam la 4-6 ore dupa ce te trezesti....daca sunt sufieciente in cutie poti face 2 pe zi
aici pe cutie scrie sa incepi din ziua 10 a ciclului
intra la aspiraante optimiste....toate fetele discuta aceleasi lucruri
numai bine,uta
www.fertilityfriend.com/ticker/uta79/ttc.png" target="_blank">asteptam, asteptam
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/
pietricel spune:
Uta ,multumesc pentru raspuns.
Am citit si eu informatiile de pe testele de ovulatie , iar acolo scrie ca la un CM de 23-24 zile prima zi de test trebuie sa fie ziua a 6-a .La mine ziua a 6-a este data de 9ian.
Am facut teste incepand cu 9ian ,dar pana in 11ian nu am avut decat o liniuta . In 11si12ian s-a vazut si a doua liniuta .
Greseala mea ca nu am facut testele la aceeasi ora , si nici sa nu beau lichide inainte cu 2 ore nu m-am abtinut si totusi a doua liniuta era "apropape".. la fel cu prima.
Durere in zona ovarelor si tensiune in sani am simtit-o cel mai tare in data de 12.ian. In data de 13 eram umflata ca un balon(sani , burta)
Chiar nu stiu cum sa mai calculez!!!
Daca ti se pare interesant sau stii un calculator de fertilitate-ovulatie mai precis ,sau dupa care au ramas fetele zi-mi si mie !!!
Ultimele 3 CM -uri au fost : 19nov,10dec,3ian.
Astept un raspuns daca poti !!!
ellenii spune:
Pietricel si eu am probleme cu CM, care e cam neregulat. Am avut si o sarcina si credeam ca sunt dereglata, dar am pierdut-o. Acum am inceput din dou. Ultima mea menstruatie a fost pe 20 decembrie. Pe mine m-a ajutat foarte mult un site pe care l-am gasit pe net. Dai fertilityfriend pe google si te inscrii. Iti calculeaza ei data probabila a ovulatiei, in functie de istoria CM. Trebuie doar sa-ti introduci temperatura bazala in fiecare zi. Eu asa am facut si chiar a coincis perioada indicata de ei cu simptomele mele. Eu simt atunci cand ovulez. Bafta.
pietricel spune:
Elenii esti o dragutza!
Dar temperatura bazala nu mi-am luat-o niciodata.
Poate ma ajuti altfel!! Te rog.
gabryelle spune:
Buna fetelor
Eu am renuntat in septembrie la anticonceptioanale...si mi s-a dereglat CM
Am CM la 26-27 zile, dar nu dureaza mai mult de 3 zile.si nici in astea 3 zile nu imi curge tot timpul..luna aceasta a fost record...5 zile
Oare pot sa ma iua dupa testul acela care calculeaza perioada fertila?
pietricel spune:
cu siguranta , pentru ca testele de ovulatie nu stiu perioada CM-ului tau.MULT SUCCES !!!
gabryelle spune:
Dupa calculele mele saptamana acesta ar trebui sa fiu la ovulatie...dar nu cred ca am eu norocul sa fac bebe asa din prima luna de incercari
pietricel spune:
In prima luna nu am calculat cum trebuie cred , dar mi-a iesit dintr-a doua. Multa bafta si fi mai increzatoare !!!
Sa auzim de bebe !!