Atestat translator
Nu stiu daca am postat subiectul bine aici,ce trebuie sa fac pentru a obtine un atestat de translator?Am inteles ca pentru cei care au terminat litere,limbi straine,se acorda de catre Ministerul Justitiei si nu este necesar un examen.
Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway.
Raspunsuri
Ramonika spune:
da, pentru cei care au literele se da fara examen.
pentru ceilalti cred ca se organizeaza examen. vezi pe situl Min. Justitiei.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
prettysunshine spune:
Am gasit legea care spune de ce acte este nevoie,dar nu precizeaza nicaieri pe site cum trebuie procedat, unde anume trebuie depusa cererea.Iar din cate inteleg eu din lege,cand devii translator autorizat,esti intr-un fel la dispozitia Min. Justitiei si trebuie sa raspunzi prezent daca esti solicitat.Stie cineva ce anume inseamna exact asta?
gabidaniela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui prettysunshine Am gasit legea care spune de ce acte este nevoie,dar nu precizeaza nicaieri pe site cum trebuie procedat, unde anume trebuie depusa cererea.Iar din cate inteleg eu din lege,cand devii translator autorizat,esti intr-un fel la dispozitia Min. Justitiei si trebuie sa raspunzi prezent daca esti solicitat.Stie cineva ce anume inseamna exact asta? Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway. |
Trebuie sa trimiti actele alea la minister. Ei o sa-ti trimita autorizatia acasa. In termen de 60 de zile de la primirea autorizatiei trebuie sa mergi la tribunal sa te ia in evidente. Esti obligata sa te duci de fiecare data cand te cheama sa traduci, da' te platesc. Daca nu te inscrii la tribunal iti vor retrage autorizatia. A, si trebuie sa mergi si la finante sa iti iei certificat fiscal ca sa poti elibera facturi.
My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!
prettysunshine spune:
gabidaniela,stii cumva si de unde pot lua cererea respectiva?Sau e pur si simplu o cerere pe care o scriu eu si nu un formular?
gabidaniela spune:
Nu e niciun formular, o scrii tu, dar ai grija sa specifici toate datele cerute (nu mai stiu exact...nume, prenume, date buletin, anul absolvirii, limbile pt care doresti atestat...)
My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!
prettysunshine spune:
gabidaniela, multumesc mult pentru informatii!
hristina spune:
Si pe mine ma intereseaza; eu sunt absolventa de Litere, specializarea Romana - Franceza si chiar ieri ma intreba la scoala o colega daca n-am asa ceva ca ii trebuia urgent.
Neavand m-am apucat de cercetat si am descoperit ca nu sunt singura, mai sunteti si voi.
Deci, cum o fi? hai sa cercetam si sa ne informam reciproc, mai ales ca nu suntem din acelasi oras, deci n-avem ce pierde nici unele.
hristina spune:
Eu m-am lamurit; de maine incep sa-mi tes dosarul sa-l pot depune.
In cat timp soseste autorizatia stiti?
prettysunshine spune:
In 60 de zile,asa scrie pe site-ul Min. Justitiei.Spune-ne si noua,daca te-ai lamurit
Ramonika spune:
gabidaniela, eu am din 2003 autorizatia (fara examen, ca am terminat litere) si nu m-am inscris la nici un tribunal si nu mi-au retras autorizatia. eu nu am auzit de asa ceva, ca tre sa te inscrii acolo si sa fii mereu la dispozitia lor, mi se pare o tampenie, pt. ca eu am servici si n-as avea cum sa stau dupa fundul lor.
eu mi-am scos autorizatia ca "sa fie acolo" si mai recent mi-am facut si un PFA, poate mai scot un ban in plus cu vreo traducere, dar oricum serviciul e baza la mine.
daca vrei sa fii numai traducator, asta e altceva, dar sincer nu stiu daca se merita. doar sa stii mai multe limbi...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki