Ma intereseaza cum le faceti copiilor frectie ca sa transpire cand au febra? Intreb pt. ca uneori nu transpira si nu imi dau seama care este motivul.
Eu le fac cu otet de mere indoit cu apa, in general daca ajung la 40 de grade (la 2-3 zile dupa ce incep sa... picoteasca), le dau si ceai inainte si-i infofolesc (poate nu suficient, poate ar trebui mai mult ceai?...). Inainte de frectie la fac si o baie calda la picioare cu apa cu sare. Stiu sigur ca daca transpira au scapat. Daca...
Ma ajutati?
Take joy! (poze)
Al meu are 6 ani jumate, insa nu i-am facut niciodata frectie cu sau fara otet in caz de febra. Baie cu apa mai fierbinte si sare la picioare ii fac doar daca ii curge nasul si nu are febra. In caz de febra mare, baia fierbinte nu il ajuta ci din contra. Mai multe sfaturi despre scaderea febrei gasesti la subiectul asta:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66293Eu am retinut din experientele prin spital doar cateva reguli. Atunci cand copilul are febra mare si are frisoane, avand extremitatile reci, trebuie invelit si asteptat pana se incalzeste, pana extremitatitle devine calde, si apoi invelit cu prosoape ude la temperatura camerei, la picioruse, incepand cu invelirea talpii si pana la genunchi. Procedeul se repeta pana temperatura ajunge in jurul valorii de 38.
Lucia iti multumesc ca ai indraznit, pt. sfaturi si link. Am sa-l citesc (linkul), ma intereseaza!
Take joy! (poze)