Cum o da Domnul!

Cum o da Domnul! | Autor: Ingrid S

Link direct la acest mesaj

Este o poveste, foarte trista, am ales s-o prezint aici deoarece are legatura cu religia.
Pe scurt, intrun sat de langa Arad, o familie de baptisti, numeroasa, au o fetitza bolnava, foarte bolnava de inima. Fetitza necesita operatie la Targu-Mures. Tatal, a cerut bani de la consateni, deoarece operatia costa. Acestia i-au adunat suma, a dat si primarul, ma rog, oameni cu suflet. Ce a facut taticul? Si-a facut o sera. Da, o sera cu legume. Cand oamenii l-au intrebat cand o opereaza pe fetitza, au primit si raspuns: cand o da Domnul!
Adica, banii lor s-au dus pe complet altceva, iar idiotul de tata mai face si pe sfantul. Fetitza este cianotica in jurul gurii, are acel cerc albastru evident la bolnavii grav de inima, iar el, dupa ce a strans banii se face ca nu vede nimic.
Am sfatuit-o pe cumnata mea (care s-a nascut acolo) sa sune la Protectia copilului. Dar, daca el nu vrea s-o opereze, ce poate sa-i faca ei? Daca vine cu vreo chestie religioasa ca nu permite operatia?
Si halucinant, oamenii fraieriti din sat clatina din cap si merg mai departe. Ce sa-i faca? Pai eu ii daramam sera...asta ii faceam.
Deci..ce se poate face? Oare cum o da Domnul?

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Poate ar trebui vorbit cu pastorul/predicatorul? Sa-l ia de urechi pe enorias.
De daramat sera nu poti. te treesti si cu proces.

El e liber sa faca ce vrea cu banii... Cand dai la un cersetor speri ca el va cumpara mancare, nu bautura. Ar fi trebuit sa nu i se dea banii, sa se ocupe cineva sa dea la medic...
Satenii nu stiau ce podoaba e?

Daca viata copilului e in pericol, statul poate interveni in interesul copilului.

lui David Andrei 4.5 ani si 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Spic de grau, mersi de raspuns. Cu pastorul nu s-a gandit nimeni sa vorbeasca, deoarece nu prea interactioneaza ortodocsii cu ei, adica la nivel de conducere. Dar o sa-i sugerez sa discute, insa slabe sanse in directia asta. Eu nu inteleg un lucru: aici nu e vb de un cersetor amarat, oamenii au dat niste bani cu un scop, iar el ii utilizeaza pentru altceva. Daca eu dau banii mei pt ceva, pot sa-l urechez daca s-a deturnat directia lor, nu?
O sa-i zic pana la urma sa sune la Protectia copilului, altceva nu vad ce ar putea face.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

din cate stiu eu, baptistii sunt niste oameni foarte luminati si cu multi intelectuali printre ei. sigur sunt baptisti?
incercati sa vb cu pastorul lor, cineva mai cu "autoritate" din sat, poate chiar primarul (spui ca si el a dat bani) sa mearga la pastor, daca nu la comnunitatea lor, la cineva mai mare.
ceva trebuie facut, mai ales pentru acel copil bolnav.
strigator la cer!

Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Kariguld, uite ca am vb cu cumnata mea si am intrebat-o religia, mi-a spus ca sunt penticostali, nu baptisti, ai avut dreptate, mea culpa!
De fapt religia am spus-o doar pt ca aveam temerea sa nu fie ceva de care sa se lege taticul pt a nu-si opera copilul. Are 6 ani fetitza, iar frati inca 8. Familie numeroasa. In rest, totul e cum am scris, mama e ceva insignifiant care nu are nimic de spus, adica nu iese din gura lui si cam atat.
Insa am pus-o pe cumnata sa sune la primar, i-a promis ca va lua atitudine si daca nu se rezolva nimic va chema Protectia Copilului. Macar atat...ca nu puteam dormi noaptea..

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

din cate stiu eu, baptistii sunt niste oameni foarte luminati si cu multi intelectuali printre ei.

Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Kari, m-ai facut sa zambesc (sunt baptista)

Eu cred ca ar trebui sa se discute cu pastorul bisericii. Banii i-au primit pentru oparatia fetitei si nu pt alte nevoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui danamiha

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

din cate stiu eu, baptistii sunt niste oameni foarte luminati si cu multi intelectuali printre ei.

Kari
"
Bernard Shaw

Kari, m-ai facut sa zambesc (sunt baptista)

Eu cred ca ar trebui sa se discute cu pastorul bisericii. Banii i-au primit pentru oparatia fetitei si nu pt alte nevoi.

da, e un adevar. cunosc multi credinciosi, dintre care baptistii sunt cei care au coloana verticala.
neaparat sa discute cu cineva mai sus, daca banii nu au fost folositi pentru operatie, scopul cu care s-au strans de fapt.

Kari
"
Bernard Shaw

Mergi la inceput