Spre Dumnezeu...cu pile!
Raspunsuri - Pagina 6
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BeLucci Bpanterro, fiecare merge in rai/iad in functie de cum a fost sufletul lui pe pamant. Nu mergem in rai/iad daca am avut slujba la inmormantare sau nu. Eu nu cred in slujba de la inmormantare. Daca mor, nu ma mai ajuta nici o slujba si nici 1sau 100000000de rugaciuni. Daca-l ai pe Dumnezeu si fapte bune, mergi in rai. Daca nu, cat suntem vi toti avem o sansa. In fiecare zi primim o sansa noua. Dupa moarte, mergem unde meritam sa fim. Cei care au murit fara o slujba, tot in rai/iad merg. Nu merg doar in Iad... Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
Imi place chestia asta. Cu alte cuvinte, daca exista Dumnezeu, Rai si Iad, atunci imparteala se face dupa faptele din timpul vietii. Nu dupa faptul ca il rogi sa te ierte desi esti un criminal, nu dupa slujbele (rugamintile) unor violatori, nu dupa ... mai stiu eu ce. Strict dupa faptele tale si nimic altceva.
O astfel de Religie e cumva de inteles pentru mine, indeamna la fapte bune, fara necesitatea unor popi care cer bani ... fara necesitatea invatarii pe de rost a unor poezii, fara alte chestii pe care trebuie sa le faci ca "asa trebuie".
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
Stanescu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cortexia
Mda, tipic. Proshtii cred in Dumnezeu, intelectualii cu un QI infiorator de mare (care citesc si citeaza pe Kierkegaard) stau, nemuritori si reci, pe pozitiile lor de liber cugetatori. Numai de nu ar da, intr-un sfirsit, cu crucea peste acel papagal rosu. De teoria designului inteligent ai auzit?... |
Da' tu ai auzit de Kirkegaard? El era tipul cu teoria "papagalului rosu"
Teoria designului inteligent...chiar ma intrebam cand va fi pomenita...la fel de reala ca aia creationista...s-au prins si popii ca e greu de vandut totusi treaba aia cu lumea facuta acu 6000 de ani fix, cu lumina si intunericul create inaintea sorilor, etc...asa ca au inventat "designul inteligent".
cortexia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Stanescu
Da' tu ai auzit de Kirkegaard? El era tipul cu teoria "papagalului rosu" Teoria designului inteligent...chiar ma intrebam cand va fi pomenita...la fel de reala ca aia creationista...s-au prins si popii ca e greu de vandut totusi treaba aia cu lumea facuta acu 6000 de ani fix, cu lumina si intunericul create inaintea sorilor, etc...asa ca au inventat "designul inteligent". Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. |
Daca citeai cu mai multa atentie, ai fi observat ca am pomenit de K si de papagalul lui. Dar se vede treaba ca un QI infiorator de mare si intelegerea unei ironii nu au prea multe in comun