Spre Dumnezeu...cu pile!
Raspunsuri - Pagina 3
Stanescu spune:
Asa, si?
Pai noi puteam fi si musulmani, si oricum sotul era la a 2a casatorie - crezi ca ne-a intrebat careva (atata ii trebuia, oricum). Cu riscul de a-mi urca in cap o grama' de lume, zic doar atat - pe bani suficienti, popii iti vand si locul lor in rai (asta presupunand ca exista asa ceva)
cortexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Stanescu Asa, si? Pai noi puteam fi si musulmani, si oricum sotul era la a 2a casatorie - crezi ca ne-a intrebat careva (atata ii trebuia, oricum). Cu riscul de a-mi urca in cap o grama' de lume, zic doar atat - pe bani suficienti, popii iti vand si locul lor in rai (asta presupunand ca exista asa ceva) Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. |
Noroc cu noi, cei drepti, care sa le dam un exemplu de buni crestini nenorocitilor de popi, sursa raului din lume. Noroc ca ne strigam indignarea pe forumuri si ii punem la zid pe toti pentru pacatele unora.
Cel care crede cu adevarat stie ca preotul are har de Sus, orice ar face in viata lui de pacatos. Vrei-nu vrei, botezul pe care popa cel betiv il savirseste, cu putere de la Dumnezeu, este valabil toata viata celui botezat, caci atunci primeste copilul ingerul pazitor; cununia oficiata de popa cel curvar ii uneste pe miri pentru toata viata, chiar daca apoi divorteaza de zece ori.
Iar cine nu crede, nu este afectat de viciile sutanei, nu?
cortexia spune:
citat din mesajul lui Stanescu Asa, si? Pai noi puteam fi si musulmani, si oricum sotul era la a 2a casatorie - crezi ca ne-a intrebat careva (atata ii trebuia, oricum). Cu riscul de a-mi urca in cap o grama' de lume, zic doar atat - pe bani suficienti, popii iti vand si locul lor in rai (asta presupunand ca exista asa ceva) Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. |
A, iar daca erai la a zecea casatorie cu fratele tau, fara sa marturisesti acest lucru - ar fi fost pacatul tau.
Stanescu spune:
Daca erai atenta, prindeai ideea - da' o repet - pe bani popii si-ar vinde si sufletul lor nemuritor - presupunand 1.ca asa ceva exista -2. nu-i nevoie, ca ei oricum au au cel mai reusit marketing.
Revenind la subiect, toata afacerea e hilara si cum, spuneam, batmanii nu scapa nici o ocazie sa adune banutii - banui ca la seminar nu se spunea chestia cu "ochiul dracului"...
capcaunul spune:
citat din mesajul lui cortexia Cel care crede cu adevarat stie ca preotul are har de Sus, orice ar face in viata lui de pacatos. |
Pacatos pe pacatos se scoate.
zepellina spune:
Eu cred ca un preot bun, cu har, nu face asta Rufuss. Insa, sunt putini preoti cu har, pentru ceilalti este doar un job cred, de la care vor sa obtina cat mai mult. Atunci oamenii se indeparteaza. Slujba de care spui a fost facuta cu siguranta pt bani, renume, deci pt lucruri pamantene. Eu sincer, nu cred ca e primita si se mai simte si o bataie de joc.
Pe mine nu ma intereseaza care preot ajunge in rai, cum, si nici nu cred ca poti "cumpara " o bucatica din rai.
Eram la o manastire cunoscuta din tara si vroiam sa dau pomelnic pentru mai mult timp. Ma rodea demult intrebarea si m-am dus direct la omul care le primea si zic:" Domnule, eu nu inteleg, daca ai mai multi bani, se pomeneste o perioada mai mare, daca ai putin, mai putin sau deloc. E corect? Pt Dumnezeu tb sa ai bani ca sa ajungi pomenit? Saracii nu o sa fie?"
Mi-a raspuns ft calm ca nu e asa. Oamenii care au bani, lasa pt pomenire pt ca nu vin asa des, dar ceilalti vin mai des si chiar daca nu au bani, pentru Dumnezeu asta conteaza SA TE ROGI, SA FI APROAPE CU SUFLEUL.
blackpanterro spune:
Stanescu, pe bune ca e ok, nu m-am simtit jignita deloc, doar ma deranjeaza sa fiu numita atee sau orice altceva cand e vorba de credinta.De ce trebuie sa primesc un titlu daca spun ca eu nu stiu daca exista d-zeu? Nimeni nu stie desi se umfla toti ca detin marele adevar.
Dar ai dreptate, cu bani poti cumpara orice, chiar si o bucatica de rai fictiv.Sincer sa fiu ai obtine mai mult daca ai cumpara o bucata de luna :))
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
BeLucci spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cortexia
Noroc cu noi, cei drepti, care sa le dam un exemplu de buni crestini nenorocitilor de popi, sursa raului din lume. Noroc ca ne strigam indignarea pe forumuri si ii punem la zid pe toti pentru pacatele unora. Cel care crede cu adevarat stie ca preotul are har de Sus, orice ar face in viata lui de pacatos. Vrei-nu vrei, botezul pe care popa cel betiv il savirseste, cu putere de la Dumnezeu, este valabil toata viata celui botezat, caci atunci primeste copilul ingerul pazitor; cununia oficiata de popa cel curvar ii uneste pe miri pentru toata viata, chiar daca apoi divorteaza de zece ori. Iar cine nu crede, nu este afectat de viciile sutanei, nu? |
Doamne fereste!!!Cum poti sa spui asa ceva???
Nu este deloc adevarat!!!!(cel putin de cate ori am citit eu Biblia nu am gasit asa ceva...)
Este total gresit!!
Chiar daca un om are sutana pe el nu poti sa spui ca e bun si e sfant, chiar daca face o gramada de tampenii. Ma sochezi efectiv ca spui asa ceva. Un om cu duhul lui Dumnezeu nu face asa ceva. Cand ai Duhul lui Dumnezeu in tine ai toate calitatile de copil al lui Dumnezeu. Nu te mai intereseaza nici un lucru pamantesc, mai ales daca e in favoarea ta. Un curvar si un betiv nu au har de sus. Un om cu vicii nu are Duhul lui Dumnezeu.
Are alt duh poate...
Tu crezi ca un curvar cu sutana, care oficiaza casatorii in biserica merge in Rai? Spune-mi ca nu crezi asta...........
Ca sa nu mai spun ca nici nu cred in botezul copiilor. Dar asta e altceva. Nu vreau sa aprind paie in capul nimanui.
BeLucci spune:
citat din mesajul lui Stanescu Daca erai atenta, prindeai ideea - da' o repet - pe bani popii si-ar vinde si sufletul lor nemuritor - presupunand 1.ca asa ceva exista -2. nu-i nevoie, ca ei oricum au au cel mai reusit marketing. Revenind la subiect, toata afacerea e hilara si cum, spuneam, batmanii nu scapa nici o ocazie sa adune banutii - banui ca la seminar nu se spunea chestia cu "ochiul dracului"... Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. |
Eu nu cred ca sunt toti asa(banuiesc ca nici tu nu te-ai gandit la fel!)
Nu cunosc personal preoti care au Duhul lui Dumnezeu, dar credca sunt. Sunt baptista, deci nu iau partea ortodocsilor pt ca as fi ortodoxa. Credca sunt carii peste tot inclusiv la pentocostali si baptisti. Ma iau de cap cand mai aud cate una...dar nah asta e. Daca il cunosti cu adevarat pe Dumnezeu si cunosti si Biblia poti sa inveti multe, si sa sti care sunt schimbariel care trebuiesc produse. Din Biblie aflam adevarul nu de la popa nu de la pastor. Ei pot ajuta intr-un anumit fel cresterea nostra spiriuala, dar credca conteaza mult si faptul ca noi il cautam individual pe Dumnezeu.
cortexia spune:
citat din mesajul lui BeLucci Chiar daca un om are sutana pe el nu poti sa spui ca e bun si e sfant, chiar daca face o gramada de tampenii. Ma sochezi efectiv ca spui asa ceva. Un om cu duhul lui Dumnezeu nu face asa ceva. Cand ai Duhul lui Dumnezeu in tine ai toate calitatile de copil al lui Dumnezeu. Nu te mai intereseaza nici un lucru pamantesc, mai ales daca e in favoarea ta. Un curvar si un betiv nu au har de sus. Un om cu vicii nu are Duhul lui Dumnezeu. Are alt duh poate... Tu crezi ca un curvar cu sutana, care oficiaza casatorii in biserica merge in Rai? Spune-mi ca nu crezi asta........... Ca sa nu mai spun ca nici nu cred in botezul copiilor. Dar asta e altceva. Nu vreau sa aprind paie in capul nimanui. Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
Nici nu am spus ca EL, popa, este vreun sfint, uneori e chiar pe dos
Sunt credinciosi care saruta mina preotului; e problema lor, poate o fac din smerenie, dar nu inseamna ca il idolatrizeaza sau ca il considera sfint.
Am spus doar ca Duhul lucreaza prin el, asa cum traverseaza curentul electric un fir (ca sa fac o comparatie mai plastica...), pentru ca cei asupra carora oficiaza el, popa, Tainele, nu au nici o vina ca el are vicii. Pentru pacatele lui va raspunde la Judecata, la fel ca noi toti, dar Tainele pe care le savirseste sunt "valabile", caci Dumnezeu nu pedepseste profanii pentru pacatele popilor. Preotul primeste Harul nu pentru el insusi, ci pentru ceilalti. Iar Harul nu il transforma automat, desi poate asa ni s-ar parea normal si poate chiar asa ar trebui sa fie.
Cum ar fi ca directorul institutiei unde lucrezi sa iti respinga cererea pentru ca ii este antipatica functionara care a preluat dosarul de la tine?