Insomnia de dupa nastere

Am si eu o mare problema.Sufar de insomnie de cand am nascut! Bine nu chiar de cand am nascut ci de vreo 2 luni ( puiul meu are acum 6 luni si jumatate.
Intr-un fel realizez k organizmul meu s-a dereglat de la atatea nopti nedormite . Nu ma pot plange ca am avut un copil care nu dormea, dimpotriva Vladut dormea de la 10 l;a 6 dimineata , insa eu ma trezeam la fiecare 2 ore sa ma mulg k am avut mari probleme cu sanii din cauza cantitatii foarte mari de lapte . Acum se trezeste el , cred k de la dinti , de foarete multe ori pe noapte .
Cu timpul am inceput sa adorm foarte greu , cateodata nu pot adormi pana la 4 dimineata chiar si mai rau , in conditile in care puiul meu la 8-9 cel tarziu se trezeste ( bineinteles k in intervalul 4-9 dimineata se mai trezeste) .
Am fost la doctor si mi-au recomandat Sedatif PC insa fara efect .Daca s-a mai confruntat vreo mama cu asa ceva , va rog sa-mi dati un sfat cum ati procedat , k sunt disperata , mi-e frica sa nu raman asa toata viata. Sunt tare frustata k nu dorm , va dat seama k a doua zi , odihnita sau nu, puiul meu ma ia de buna si trebuie sa am grija de el indiferent dk sunt odihnita sau nu.Mai mentionez k inainte de a anste nu am avuit niciodata probleme cu somnul , ba chiar dimpotriva dormeam, normal , imi respectam intotdeauna programul e somn , la ora 22, 22.30 cel tarziu eram in pat si dormeama pana la 7.
A .. si inca ceva , am incercat si prin sports a ma vindec , merg la sala , la inot , sotul imi face masaj aproape in fiecare seara ....si totusi nimic . Am ajuns sa cred k sunt singura nebuna , pentru k n-am mai auzit o proaspata mamica , care e epuizata , cum sunt si eu , sa aiba asemeana probleme .
HELPPPP
Raspunsuri

ymca spune:
nebuna nu esti, dar esti speciala...eu, ce sa mai spun, ca intr-o noapte am luat-o pe cea mica de la ea din patut si-m inceput sa ma plimb cu ea prin camera si la un moment dat era sa cad...inchisesem ochii si era sa adorm in picioare
...pe mine unde ma pui acolo adorm in mai putin de 3 secunde...dar sunt anumite intervale orare, in timpul noptii, in care-mi pierd si eu somnul...si-atunci aleg 2 variante: TV - mai prind un Jay Leno in reluare, un documentar, ceva cu animale sau o carte; am o veioza in camera si citesc pana ma prinde iar somnul; din pacate, se intampla cu juma de ora inainte sa se trezeasca bebe
.
nu pot sa fiu mai de ajutor....pe langa sedatif PC cred ca mai sunt si alte remedii homeopate sau naturiste care pot merge in alaptare si poate dau ele rezultate...mai vorbeste cu niste doctori...eu personal sunt impotriva medicamentlor, dar inteleg nevoia ta de somn.
o alta metoda folosita de mine a fost sa dorm singura, in alta camera, macar prima jumatate din noapte...si cu timpul , organismul s-a obisnuit cu un nr mai mic de ore se somn...asa ca daca cineva are mila de mine si ma trimite la somn de la ora 22 pana pe la 3-4 intr-o camera singura, intuneric total, dorm, ma odihnesc extraordinar si ma umplu de energie pentru alte 10 nopti dormite prost.

danis spune:
cred ca este bine sa mergi si la un medic, ca sa fie exclusa posibilitatea de vreun pui de depresie care isi arata coltii abia acum
iesi un pic din casa, fa un pic de miscare, intotdeauna ajuta somnul :)

Morgano spune:
Eu am avut insomnii in ambele sarcini, iar dupa am ramas cu max. 3 ore legate de somn, daca ajung la 5 deja e lux. O fi un pui de depresie, din cauza oboselii cumulate de ani in sir, sau o fi doar grija de mama care la orice foiala a puiului - dc nici nu are somn, e fresh indiferent de ora tarzie.
Oricum, lipsa somnului pe timp indelungat iti da o stare de agitatie, uneori anxietate, cu cat esti mai obosit, culmea, cu atat esti mai plin de energie, apoi nu mai reusesti sa te relaxezi nicicum, as recomanda un psiholog, fara suparare, cand oi avea o bruma de timp, eu sigur am sa merg.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)