Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)-2
Raspunsuri - Pagina 24
![](images/user_woman.png)
cami2003 spune:
Chiar nu stie nimeni cume se calculeaza indemnizatia? Aveti idee cum se aplica art 19 indice 1 alin (4)? Ce inseamna ca pentru luna nasterii se iau in calcul veniturile din luna anterioara? Mie angajatorul mi-a eliberat o adeverinta cu lunile asa cum zice si Anaco, dar exista si un rand cu total venituri si un rand cu media acestora, iar aici este media aritmetica a veniturilor din cele 12 luni anterioare lunii nasterii. Deci nu s-a calculat in niciun fel cu veniturile din luna anterioara pentru luna nasterii. Voi cum aveti adeverintele? Poate dintre mamicile juriste imi poate explica si mie cineva cum se aplica acel articol. Va multumesc mult.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
vladhana spune:
Bonurile de masa nu, dar norma de hrana intra? Am mai intrebat acum cateva zile dar nu mi-a raspuns nimeni.
Fancy spune:
fetelor, pe mine ma lamurise Elara intr-o postare anterioara ca trebuie sa se ia in calcul de 2 ori luna anterioara nasterii......
Se pare insa ca legea se va aplica diferit in functie de fiecare agentie, cum inteleg juristii.....
Deci...eu sunt din Timisoara; am trimis mail la Agentia de prestatii (mie mi s-a calculat adeverinta ca medie a veniturilor pe ultimele 12 luni diinaintea lunii de nastere a lui bb, nu mi s-a luat in calcul de 2 ori luna anterioara); oricat am incercat sa o conving pe doamna care mi-a raspuns...nu am reusit, a spus ca la ei la agentie asa se calculeaza, cum mi-au calculat si cei de la lucru; si ca nu sunt nedreptatita cu nimic si...pace buna!
asa legi fac mintile luminate ca sunt respectate de numa!
sanatate!
Lucia & Iulia, 31.07.2008
rein spune:
Va rog sa-mi spuneti si mie daca la recalcularea indemnizatiei se iau in calcul si veniturile din dividende.
Am sunat la Hambarului si nu au stiut sa imi spuna.
Am aflat cu ocazia asta ca pe adeverinta trebuie trecut salariul net.
Multumesc de raspuns!
diciu spune:
Eu am depus de curand actele pt recalculare.
Adeverinta de salariu net pe fiecare luna trebuie sa contina ultimele 12 luni dinaintea nasterii copilului.
De preferabil totusi este ca adeverinta sa fie facuta pt 13 luni, asa mi-au cerut mie.
Spre exemplu, daca fetita mea a fost nascuta pe 26 februarie 2008, trebuie dusa adeverinta de salarii nete pe perioada februarie 2007- februarie 2008 inclusiv, adica 13 luni. In felul asta ei vor avea toate datele pentru a putea face o medie corecta.
Pentru fetele care au ceva nelamuriri, mergeti tot acolo, la biroul juridic de la etajul 2 si doamnele de acolo va vor lamuri in functie de situatia fiecaruia.
Succes.
pietricel spune:
Buna , am si eu o intrebare . Sper ca am nimerit bine.
Sunt insarcinata in luna a 2a, iar firma la care lucrez urmeaza sa faca restructurari.
Cf. legii, angajatorul ma poate pune pe liber?
anaco spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pietricel Buna , am si eu o intrebare . Sper ca am nimerit bine. Sunt insarcinata in luna a 2a, iar firma la care lucrez urmeaza sa faca restructurari. Cf. legii, angajatorul ma poate pune pe liber? |
un pic offtopic intrebarea ta insa...din cate imi amintesc nu te poate pune pe liber. Asta numai in cazul in cate tu ai depus deja o instiintare la angajator cu dovada si prin care ii aduci la cunostinta starea fiziologica de graviditate, cu numar de inregistrare bineinteles.
Succes!
![](al9leacer.gif)
![](indragostita.gif)
crestem...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pietricel Buna , am si eu o intrebare . Sper ca am nimerit bine. Sunt insarcinata in luna a 2a, iar firma la care lucrez urmeaza sa faca restructurari. Cf. legii, angajatorul ma poate pune pe liber? |
In acest caz DA.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
anaco spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anaco
un pic offtopic intrebarea ta insa...din cate imi amintesc nu te poate pune pe liber. Asta numai in cazul in cate tu ai depus deja o instiintare la angajator cu dovada si prin care ii aduci la cunostinta starea fiziologica de graviditate, cu numar de inregistrare bineinteles. Succes! ![]() ![]() crestem... |
asa, are dreptate marius, am recitit pe acolo in lege...
![](al9leacer.gif)
![](indragostita.gif)
crestem...