Imunizare varicela?
Dragelor,
M-am apucat serios de treaba si, inainte de a incepe cu stimularile pentru ovulatie, medicul meu nou a cerut o serie de analize.
Printre altele, a vrut sa vada daca am imunitate impotriva bolilor copilariei care ar putea fi periculoase in sarcina. El parea cel mai ingrijorat de rubeola.
M-a sunat acum asistenta de la cabinet si mi-a zis ca am imunitate impotriva rubeolei; insa am doar putina imunitate impotriva varicelei. Mi-a zis ca e la latitudinea mea daca sa-mi fac vaccin impotriva varicelei sau nu (vaccinul inteleg ca e de vreo 10 ani doar pe piata).
E un pic complicat sa fac vaccinul (trebuie sa ma duc la alt doctor etc.) plus trei luni dupa nu pot incerca sa raman insarcinata. Dar, daca chiar e important sa-l fac, il fac. Insa nu-mi dau seama cat este de important. Voi ce parere aveti?
Lai
Raspunsuri
catalina2307 spune:
Ce inseamna putina imunitate? Pana acum pentru mine lucrurile erau extrem de simple. In cazul in care ai avut rubeola , igg-ul este pozitiv . Din cate stiu rubeola nu poti face de doua ori. Acum , dupa postarea ta, nu mai este asa de simplu. Pana acum eu nu am auzit de putina imunitate.
Parerea mea....daca Igg -ul este pozitiv nu vad nici un motiv pentru vaccin.Bafta multa.
Oana_B spune:
Chiar asa, cum adica putina imunitate?![]()
Si eu tot asa am fost cu imunitate la rubeola dar deloc la varicela si RE nici n-a vrut sa auda sa sar peste vaccin. Inainte de prima inseminare vrand nevrand am facut 2 injectii (1 si apoi dupa 30 de zile a doua injectie) si apoi pauza 2 luni si un an mai tarziu in toiul fiv-ului au descoperit ca eu tot nu aveam imunitate la varicela (chicken pox e in engleza, da? sa nu fac vreo confuzie).
Ma gandesc ca mi-or fi facut doza pt copii de n-am capatat imunitate, habar n-am, l-am facut la dr de familie, si-asa s-au uitat cam nedumeriti aia la mine ca probabil nu primesc prea multe cereri de vaccinare contra varicelei la adulti.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love
pink!
lai spune:
Catalina, Oana 
Oana, da, chicken pox.
Nu stiu ce inseamna "putina imunitate".. ma bufneste si pe mine rasul
Asa s-a exprimat asistenta la telefon. La cabinet sa vb. cu doctorul voi ajunge abia peste fo doua-trei saptamani.
Daca-i adevarat ce zicea tipa ca abia de zece ani e vaccinul pe piata, or avea si ei destule cereri de vaccinare la adulti, ma gandesc, ori poate ca nu? naiba sa-i ia ![]()
Lai
claudia79 spune:
lai,
Ma crezi sau nu, coincidenta, chiar azi m-am vaccinat si eu impotriva varicelei!!!Cheers! sunt proaspata variceloasa! mi-a zis ca pot sa am bubite in cateva zile, iti dau seama ca abia astept sa ma scarpin, nu? eu nu inteleg cum in martie eram imuna si acuma mi-a iesit ca nu mai sunt imuna. mi s-a explicat ca vaccinurile astea se "wear off" dupa o vreme, de aceea e mai bine sa faci boala. DAR si cu boala nu e sigur, pentru ca chiar medicu mi-a zis exemplul baiatului sau care a facut vaccinul si apoi a facut boala. Banuiesc ca e mic baiatul sub 10 ani asa ca efectul vaccinului asta nu prea dureaza si e bine sa te vaccinezi daca a scazut titrul si vrei sarcina. E destul de periculos sa faci cand esti gravi mai ales in primele luni.
o zi faina.
Kerstin spune:
Buna fetelor! Eu am patit-o acum 6 luni am facut varicela... la varsta de 34 ani... am facut o forma f. urata... cu sute de bube .... am fost nevoita sa aman proiectul bebe..... iar imunitatea mea inca e la pamant... Vaccinati-va!
2 luni nu am fost om, cat am tras cu varicela, pe langa bube ai temperatura, frisoane, dureri puternice de cap, usturimi, mancarimi, arsuri... voma, diaree.... ! In Constanta nu se fac teste impotriva varicelei, tb sa merg la Buc.... de fapt stiam ca nu am facut-o in copilarie..... dar .... asta e ... sa nu pateasca nimeni ce-am patit eu!
Va pup!
lai spune:
Am fost azi la medic sa discutam de diverse, printre care si treaba cu varicela. Mi-a zis ca intre rubeola si varicela, rubeola e mai nasoala daca o faci in sarcina. Eu impotriva rubeolei am imunitate.
Si, cum eu nu prea am contact cu copii mici si deci sansele sa fac varicela in sarcina sunt mici, am hotarat de comun acord sa nu fac vaccinul acum. Mi-a zis sa-l fac dupa ce nasc (bine, tre' sa raman insarcinata mai intai
), ca e ok sa-l fac chiar in timp ce alaptez.
Da' tot tre' sa semnez o hartie cum ca mi s-a adus la cunostinta ca n-am imunitate impotriva varicelei si eu am refuzat vaccinul
Doctoru' saracu' mi-a zis-o asa aproape cerandu-si scuze, cica, stii, asa e in America
(el fiind american get-beget)
Lai
Anuska spune:
Putina imunitate la mine a insemnat ca ori e ceva "ramasite" din vaccinurile din copilarie sau ca pe undeva am intalnit boala dar n-am facut-o! 
Cam asta a fost explicatia primita atunci cand eram gravida cu cea de-a doua fetita si la cea mare era epidemie de varicela in gradinita (de care eu n-am avut habar, pana n-a contactat-o si ea!)....
Insa am avut norocul sa ma protejeze. Ba mai mult, la cca 9 luni cand a facut varicela si cea mica (banuiesc luata de prin parc), nici atunci n-am facut boala! 
Iti urez succes si bb sa nu se lase prea mult asteptat! 
*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004