Nou stil de viata (242)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Lou: cum a fost? Au ajutat gandurile noastre?
Si pentru ca nu pot sta niciodata deoparte cand e vorba de dat cu parerea - slabitul pentru mine inseamna mai multe etape:
1. constientizarea nevoii de a slabi
2. constientizarea greselilor din alimentatie care au dus la stadiul actual
3. documentarea in ceea ce inseamna slabit/ mentinere sanatoasa
4. adoptarea unui stil alimentar sanatos, pe termen lung (life long) si echilibrat. Acest stil nu poate fi acelasi la toata lumea tocmai pentru ca e un stil alimentar pe viata iar fiecare avem propriile noastre preferinte/ placeri/ programe de viata.....
Tinand cont de ce am zis mai sus, eu consider benefic orice stil care:
1. poate deveni stil de viata (nu impune restrictii majore de nici un fel)
2. e logic
3. e eficient (slabesti sau te mentii)
4. nu e strict (la nivel de ora 8 - 3 felii de.....)
In consecinta, daca Ruxa considera ca e un stil de alimentatie pe care il poate urma fara probleme toata viata atunci e ok.
Claudia: raspunsul la intrebarile tale e trist: din comoditate :(

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

copiii romani calculul se face asa: inaltimea = 5 x varsta + 80, iar greutatea = 2 x varsta + 9.

5 * 9 + 80 = 125 noi avem 140
2 * 9 + 9 = 27 noi avem 29

programasem copilul la nutritionist in ecembrie. Poate ca ar trebui sa o las in pace. Sau mai bine ma duc sa ma linistesc.

Am primit un banc:
Un tip se trezeste dimineata, ia ziarul de la usa, se uita pe numerele de la loto si vede ca i-au iesit toate cele sase. Cum avea un serviciu pe care nu îl suporta, pleaca tacticos la serviciu, intra în audienta la sef si îl anunta cu satisfactie ca demisioneaza.

Seful spune ca e alegerea lui, îi multumeste pentru cei peste 20 de ani lucrati în firma si îi da un bonus de despartire de 200.000 de euro.

Omul, fericit nevoie mare, în drum spre loterie intra la reprezentanta BMW si cumpara cel mai scump model, în valoare de 200.000 de euro.

Când sa dea banii, este anuntat ca, deoarece este clientul cu nr. 1,000,000 primeste masina gratis.

Când e sa ai noroc, ai noroc, zice omul bucuros ca a ramas si cu cei 200.000 de euro si are si BMW nou nout.

Trece pe la loto, ridica milioanele si pleaca acasa.

Sta pe terasa, la o bere si o vede pe sotia sa venind acasa, cu bicicleta.
Moment în care trece pe strada o betoniera si o calca.

Asta e, zice omul, când e sa ai noroc, ai noroc pâna la capat!"

edit: avea diacritice

14 febr - 9 ani

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Eu am fost cu sofia in toamna la Palicari *e pediatra cu specializare nutritie) si atunci avea 112 cm si 20.5 kg, a zis ca e perfecta, desi are putin burtica "etalata" si ca trebuie doar sa manance sanatos si sa faca sport.
Problema e ca ea toamna asta n-a prea mai fost la busteni asa mult....si acu arata nitel mai plinuta, din lipsa de miscare.
Eu nu sunt adepta sporturilor in sala, dar poate o iau cu mine cand imi fac abonament, am gasit o sala in apropiere care are si ore pt copii, insa nu stiu ce si cum deocamdata.
Acuma vineri plecam si sigur va schia nitel.
In vara am fost in total 5 sapt la mare(in 2 serii), ainotat mult, la busetni am dat-o la tenis si uneori dupa lectie mai mergeam si in excursie(mica, dar buna)

E f greu ca parintii sa depaseasca inertia. Anda, daca au posibilitati,ar trebuie sa o dea la sport....macar la cele in aer liber.
daca iesiti impreuna in parc, alearga impreuna cu Carina?

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Cristina,

Aliclara, laptele ala cu 0,1% grasime cred ca n-are nici un gust. Am baut si eu dar am renuntat la el pentru ca mi se parea apa colorata. Iti recomand laptele cu 1,5% grasime, nu e gras si e numai bun la dieta.

Puskin, chiar daca e sa cumperi conserve in apa nu cred ca nu se pune si sare in ele, e de fapt o saramura, tocmai ca sa reziste carnea ca altfel cum ar fi buna atita timp? Cu afirmatia ca o conserva de peste e mai sanatoasa decit carnea de la magazin eu una nu prea sint de acord....e carne proaspata vs carne conservata si la capitolul asta o aleg intotdeauna pe prima iar pe a doua doar uneori. Ca la urma urmei nici pestele ala nu stiu de unde vine si ce-a mincat pina sa ajunga la mine.

Carolinah, bine ai revenit! La partea cu sportul am decis s-o iau usor si sa fac intii acasa cite putin, mai ales ca acum sint in sesiune si nu ma lasa constiinta sa ma dezlipesc de carti dar dupa ce scap ma inscriu la sala ca e musai.

Anda, e trist ca unii parintii nu constientizeaza cit rau fac propriilor copii cu o alimentatie necorespunzatoare. Ce poti sa faci este sa fii un exemplu pentru fetita cu probleme si familia ei, sa vada atunci cind e la tine sau cu fetita ta ca exista si alta varianta care e mult mai buna si mai sanatoasa.

Gusta, ce mai zici?

Tzunica, unde esti?
a. La munci.
b. Cu nasu-n cipsuri.
c. Prajind pesti in geaca.

www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzilici spune:

Buna dimineatza dragelor. Vai, mie, vai ca tare greu imi e sa tin pasul cu voi.
Meniul meu de ieri:
Ora 7:00 - o lingura de salata de Beuf cu u colt de panie
Ora 9:15 - un pahar de shake de proteine cu fructe de padure
Ora 11:00 - un pumn de migdale crude + o pruna uscata
Ora 13:00 - 1/2 bol de supa de pui facuta cu asparagus, morcov, paste integrale si piept de pui (nu stiu daca au fost mai mult de 10 linguri, c-am scapat piper prea mult in el si abia am reusit s-o mananc)+ o banana + 2 prune uscate
Ora 14:30 - 5 alune cashew
Ora 16:10 – un bol mic de salata + 1/2 rosie + o felie de paine cu tuna salad + 1 felie de paien cu dressing
Ora 20: 00 – Un castron de salata + ½ can de somon fume

Mananc prea mult...ce m-o fi apucat, frate?

Cuba 2008

Zuzilici de Isabella Maria (21.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Claudia, din pacate, in Romania, sportul trece intotdeauna pe ultimul loc. La scoala generala se face sportul cu "doamna"; care de cele mai multe ori - la cererea parintilor - va inlocui ora de sport cu inca o ora de matematica.

Iar ca parinte, daca nu ai facut tu sport sau nu ai fost niciodata intersat de sport si nutritie, nu te va preocupa, din pacate nici pentru copilul tau.

Anda, cu multa placere. Daca fetita nu mananca decat cartofi, atunci sa ii dea copti; cartofii copti la microunde au foarte putine calorii (am citit undeva, dar nu imi aduc aminte exact unde), chiar mai putine decat cei copti la cuptor. Cu putina branza rasa si iaurt (ca sa inlocuim smantana, sau chiar o smantana mai slaba, cu 12% grasime), sunt deliciosi. Si nu depui nici un efort ca parinte - daca asta este problema - sa-i pregatesti...

Printre motivele pentru care parintii ar trebui sa se panicheze de greutatea fetitei este si deregrarea hormonala. Intai, pentru un organism care nu mai functioneaza normal, procesul de slabire va fi mult mai dificil; apoi, obezitatea in copilarie favorizeaza aparitia prematura a pubertatii - fetita se va dezvolta prea repede, va avea ciclu la 8-9 ani, etc.

Motive exista destule... stresul fizic si psihic al fetitei, faptul ca la un moment dat se va simti neapreciata fizic, "eliminata" ca sa zicem asa din anumite grupui; si asta creaza niste traume care lasa rani adanci.

Dar putem sa ne batem noi gura pana poimarti, daca parintii nu-s intersati...

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Citat:
citat din mesajul lui Delidana

Tzunica, unde esti?
a. La munci.
b. Cu nasu-n cipsuri.
c. Prajind pesti in geaca.

a. acasa
b. astept sa se trezeasca Meri sa dam o fuga la tanti doctor
c. am mancat sanatos zilele astea (chiar si peste in geaca )

_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Cristina
5 * 6 + 80 = 110 noi avem 109
2 * 6 + 9 = 21 noi avem 17.5
Carina e ok. Ea mananca bine, sanatos si face si sport si un metabolism de invidiat.
Sabina: isi permit si inca cum, dar sunt comozi. Stau la casa si au o curte mare mare dar fetita nu poate alerga foarte mult. Oboseste f repede.
Ruxa: pentru mine e f frustranta situatia, pentru ca la fel ca in cazul ei nici pe mine nu m-a oprit nimeni la timp si nu mi-a explicat ce si cum. Diferenta e ca eu nu am fost expusa la o varietate la fel de mare de junk si in plus am facut gimnastica 8 ani zi de zi (m-am inscris singura in clasa 1). Dar dupa, a urmat izbucnirea mea si o adolescenta frustrata. As lua-o la mine o luna sa ne punem la punct macar putin dar stiu ca as jigni-o pe mama tare daca as indrazni sa zic asta.

Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

fetele, iata cura pe care am urmat-o eu acum 2 ani si a dat rezultate imediate.

ziua 1
dejun: o ceasca de cafea cu un cub de zahar (zaharina cine doreste)
pranz: 2 oua fierte tari, 400 gr spanac fiert si o rosie
seara: 200 gr friptura vita si o salata cu ulei si zeama de lamaie

ziua 2
pranz: 250 gr sunca presata si o cutie de iaurt natural
seara: 200 gr friptura vita si o salata cu ulei si zeama de lamaie

ziua 3
dejun: o ceasca de cafea cu un cub de zahar (zaharina cine doreste) si o felie paine prajita
pranz: 2 oua fierte tari, 1 felie sunca presata si o salata
seara: jumatate telina fiarta si o rosie. un fruct (mar, para sau portocala)

ziua 4
dejun: o ceasca de cafea cu un cub de zahar (zaharina cine doreste) si o felie paine prajita
pranz: 200 ml suc de portocale si o cutie iaurt natural
seara: un ou fiert tare, un morcov ras si 250 gr branza de vaci

ziua 5
dejun: un morcov mare ras
pranz: 200gr cod fiert cu zeama de lamaie si o lingura de unt
seara: 200gr friptura de vita si o juma de telina cruda rasa

ziua 6
pranz: 2 oua fierte tari si un morcov mare ras
seara: 1/2 pui si o salata cu ulei si zeama de lamaie

ziua 7
pranz: multa apa plata
seara: un cotlet si un mar

ziua 8, se repeta de la inceput zilele 1,2,3,4,5,6.
total cura 13 zile.

important: nu se inlocuieste nici un aliment cu altceva, doar cu apa plata.
si NU SE PUNE NICI UN FIR DE SARE.
in primele 7 zile se va vedea o schimbare importanta caci se elimina multa apa din corp, apoi pierderea de kg va fi mai lenta. se pierd pana la 8 - 10 kg.

ATENTIE! este o cura destul de severa. nu incercati sa reduceti din cantitati, ca faceti rau.

sa aveti o zi cu mult "bun bun"

viitoare , te DD

finutul radu andrei si finuta maria angela
www.youtube.com/watch?v=gILJFvjweHI" target="_blank">E.M.M.A. pentru ingerasii nostri
cand sa vie... ? repede sa vie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabrielama

Claudia, din pacate, in Romania, sportul trece intotdeauna pe ultimul loc. La scoala generala se face sportul cu "doamna"; care de cele mai multe ori - la cererea parintilor - va inlocui ora de sport cu inca o ora de matematica.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

au cam trecut timpurile in care ora de sport se facea cu "doamna". Acum ora de sport se face cu profesorukl de sport, iar ora de lb engleza din cls 3-a se face cu doamna de engleza. In plus la fiecare scoala se organizeaza cursuri de karate, dansuri, handbal astea sunt cele la care copilul mi-a adus pliantele acasa, dar erau si altele la care nu a vrut, deci nu stiu de ele.

Anda, scrii ca ai fost expusa, ca nu ti-a explicat si vorbesti de parca esti obeza. Totusi am deschis un pic link-ul de jos cu pozele si beinteles ca m-am uitat repede la cel de la mare. Sa vad si eu . Surpriza! tu esti fata aceea slaba-slaba? sau mai erati cu cineva? sau ai pozat pe cineva? ca daca esti tu, zau daca mai inteleg ceva. Ma duc sa ma lamuresc pe prima pagina ce greutate si ce inaltime ai.

Edit: nu esti pe prima pagina.

14 febr - 9 ani

si :)

Mergi la inceput