drepturile gravidei la locul de munca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/laura_serea/laura_serea.jpg)
Buna ziua! Sunt in luna a5a de sarcina si inca mai merg la serviciu, iar de curand am aflat ca angajatorul meu are de gand sa reduca salariile personalului cu 75% pe motiv de criza.
Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, vreau sa stiu daca exista vreo lege care sa ma apere de aceasta reducere pentru ca ma va afecta la plata indemnizatiei de crestere a copilului pe 2 ani. Va multumesc!
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Nici o lege nu te protejeaza de micsorarea salariului, ci simplul refuz de a semna actul aditional la CIM. Trebuie insa sa-ti evaluezi bine consecintele, chiar daca nu te poate da afara usor iti poate face viata imposibila sau poate gasi modalitati de a te face sa pleci singura. Varianta cea mai neagra - daca nu sunt acceptate micsorarile de leafa de catre salariati, inchide pravalia cu totul. Deci, poate intelege totusi ca mai ai nevoie de banii astia doua luni, dupa cate poti intra in concediu. Incearca sa temporizezi.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
lavrentziu spune:
Buna
Din pacate nu ai ce face decat sa accepti oferta lor.
In cazul in care refuzi sa semnezi actul aditional de micsorare al salariului cu siguranta vei avea zile grele cu sefii tai.
Daca nu te pot da afara cu siguranta iti vor face greutati.
Imi pare rau ca ai ajuns in situatia asta.
In perioada asta foarte multe mamici sunt in situatia ta.
Am lucrat pana luna trecuta la o firma care a procedat la fel ca si in cazul tau.
O zi buna
Laurentiu
![](images/user_woman.png)
elena0029 spune:
-buna seara-am si au o inrebare:daca fiind insarcinata si lucrand in mediu cu potential risc(serviciul de ambulanta)rog stapanirea sa-mi reduca programul de lucru(fac garzi de 12 ore),va afecta suma indemnizatiei de crestere a copilului?asa mi s-a spus...
![](images/user_woman.png)
medeea_m spune:
eu chiar nu mai inteleg care e de fapt protectia reala a gravidelor la locul de munca. inteleg ca nu prea te poate da afara dar daca iti scade salariul dupa bunul plac, cam asta inseamna, cel putin in unele cazuri. daca, de exemplu, o gravida are salariul de 5 ori mai mare decat minimul pe economie si angajatorul decide sa i-l scada, din diverse motive, pana la minimul pe economie, nu e ca aproape ca si cand ar da-o afara? in cazul ei cum ar putea-o multumi minimul pe economie atat pe perioada sarcinii cat si dupa? protectia legii, in cazul asta e minima spre zero...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
In mod evident, micsorarea salariului (care se face cu acordul obligatoriu al angajatului, pentru ca este modificare CIM) nu este nici pe departe echivalenta cu datul afara.
Calitatea de angajat iti aduce, in afara de leafa, o multime de alte beneficii (asigurari sociale, de sanatate, dreptul la indemnizatii CIC, concedii medicale etc). Deci nu se poate spune ca sunt egale.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa