se leagana in somn-e normal?
Raspunsuri - Pagina 3
SabrinaLia spune:
citat din mesajul lui SabrinaLia[/i]
Ok ,Carrrie ,am gasit ceva pe net si asa cum scria si in mesajul lui Mindy nu e nimic grav.As mai adauga niste puncte insa.
1.Pain relief,asta daca are vreo durere de dinti sau ureche infectata sau cum ii zice.
2.Frustrat.
3.Vrea atentie
4.Autism.
Ce poti face:
Sa dai copilului atentie dar nu atunci cind se leagana.Nu o certa ,pentru ca nu va intelege.
Incearaca sa te porti normal fara sa dai foarte multa importanta.
Ai grija sa nu se loveasca la cap in timp ce se leagana.
Copilului ii plac ritmurile statice.
Expertii recomanda dansul ,marsul ,"and drumming or clapping to music together. "Ai grija sa se joace fizic cit mai mult ca sa-si consume energia negativa care ii poate da nelinistea de dinaintea culcarii.
Inceraca sa stabilesti o rutina inainte de culcare .Citeste-i povesti ,cinata-i sau cintati impreuna.Mingii-o pe sapte sau pe capusor.
Iar daca ti se pare ca exagereaza cu leganatul ,o duci la doctor .
Sper ca ai inteles ceva din intortochiala mea.![]()
In afara de a pune un "diagnostic",cum ca ar fi lipsa de afectiune asa cum au scris majoritatea dintre voi ,hai sa dam niste sfaturi utile.
mihuta spune:
Hmm, mama mea are 65 de ani si isi leagana capul cand adoarme. Nu i-a daunat cu nimic.
Daca nu o deranjeaza altfel, nu vad sa fie o problema.
mami de Sophia
dalia05 spune:
Verisoara mea s-a leganat inainte sa adoarma pana a crescut :). Absolventa de ASE- Comert exterior, realizata in viata de familie si in cariera, frumoasa si inteligenta
rrox3 spune:
Carrie dar de ce vrei tu, cu orice chip, sa nu se mai legene? E o placere pentru ea, o placere care nu face rau nimanui, nici macar ei... Zici ca-n rest se comporta absolut OK, deci, cu ce te deranjeaza?
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
XIO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carrie Buna tuturor, De luni de zile fetitza mea de un an si 8 luni se leagana inainte de somn sau in timpul somnului ca sa readoarma. nu i-am dat importanta citind ca e normal si ca trece dar mi se pare ca se intetzeste si accentueaza.azi noapte timp de doua ore s-a leganat de m-am ametzit de cap. chiar daca o iau sa o adorm in brate, desi fac rar asta, adoarme si cand o pun in pat adormita incepe din nou. Nu suge tetina, nu-si suge degetele, m-am gandit ca isi cauta o forma de a se reconforta ,cel putin asta am citit si in dr Spock dar acum ma framanta sa nu ramana ca si cu un tic pe termen lung. Ce parere aveti? Multumesc mult Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007) comorile noastre iubite CRACIUNITELE SCUMPE www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora |
Leganatul la copil inseamna ca duce lipsa de afectiune.Atata stiu , habar n-am in rest , dar din asta eu as sugera sa o tii mai mult in brate.
Repet,asta stiu de la psihologie,nu dau nici un diagnostic.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
rrox3 spune:
| citat din mesajul lui XIO Leganatul la copil inseamna ca duce lipsa de afectiune.Atata stiu , habar n-am in rest , dar din asta eu as sugera sa o tii mai mult in brate. Repet,asta stiu de la psihologie,nu dau nici un diagnostic. "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " |
Leganatul la copil poate insemna ca duce lipsa de afectiune. Nu e cazul aici, dupa relatarile mamei.
Crezi ca cei care se dau mult in leagan, cu placere, duc lipsa de afectiune? De ce nu s-ar legana si fara leagan?
Ce bine ca suntem totusi diferiti, si nu ne catalogheaza asa repede o fraza din cartea de psihologie.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
XIO spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Leganatul la copil poate insemna ca duce lipsa de afectiune. Nu e cazul aici, dupa relatarile mamei. Crezi ca cei care se dau mult in leagan, cu placere, duc lipsa de afectiune? De ce nu s-ar legana si fara leagan? Ce bine ca suntem totusi diferiti, si nu ne catalogheaza asa repede o fraza din cartea de psihologie. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Nu am citit toate paginile , doar primul subiect si am scris ce am aflat si eu la psihologie. Am vazut in primele 2 mesaje ca se scria altceva , cred ca o parere in plus nu strica.
sa ma scuzi ca am indraznit asa ceva.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Deus spune:
fetele lui carrie au parte de foarte multa iubire!:) stiu sigur.
Carrie, cred ca trebuie doar sa-i acorzi inca putin timp, sa stai atenta si sa-ti notezi eventual cand si de ce o face, cand nu o face de ce nu o face si sa vorbesti cu un psiholog . Dupa care, sa apelezi cu incredere doar la instinctul tau matern:)
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
lara_c spune:
Am o amica care si la 25 de ani se legana in somn .E absolut normala, a absolvit facultate si master, nu are probleme de sanatate de nici un fel.In copilarie a fost insa privata de atentie si dragoste.
Si s-a invatat sa se legene singur ca o metoda de confort.
Cat timp petreci cu ea ziua?Cata afectiune ii oferi?
Nu vreau sa sune acuzator, dar e nevoie de mult timp petrecut cu cei mici chiar daca ne intoarcem de la serviciu tarziu si mai sunt si alte trebuir de facut.We ar trebui exclusiv petrecute cu fetele cel putin o perioada.
Cat despre dormitul cu copilul, eu sunt de parere ca atentie tb sa ii acorzi ZIUA.Noaptea e facuta pt somn.Degeaba dormi noaptea in pat cu copilul daca ziua vi de la serviciu nervoasa, te bagi in bucatarie la 3 feluri de mancare si we sunt pt mers la tara cu treburi si smotru.Vacante cu copiii ...ioc ca cica nu sunt OK pana la 3 ani( zice cineva pe alt subiect...).
Carrie nu vb despre tine aici.Dar stiu 'n' patrinti care nu cred ca petrec o ora doua pe sapt de la cap la coada cu copiii.Si atunci ii controleaza la teme.
Am inteles ca fiica ta e micuta dar joaca impreuna sau chiar o vacanta scurta cu familia si maxima atentie indreptata asupra ei cred ca ar face minuni....
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
Andrada spune:
| citat din mesajul lui lara_c Am inteles ca fiica ta e micuta dar joaca impreuna sau chiar o vacanta scurta cu familia si maxima atentie indreptata asupra ei cred ca ar face minuni.... |
off-topic
Nu's expert dar n-am aflat de nici un gest singular de afectiune sau o saptamina de tinut de mina sa schimbe radical viata cuiva si mai putin sa constituie un miracol.
Ca si in alte relatii, cu copiii, conteaza ce faci constant nu ce-ai facut joi la 5.