vreau sa-mi ajut prietena - a pierdut sarcina
Salut!
Prietena mea a pierdut o sarcina de 23 de saptamani. Inutil sa va mai spun ca e distrusa. Vreau sa o ajut si nu stiu ce sa-i spun ca sa-i fie putin mai bine.
Apelez la voi, poate aveti idei. Nu vreau sa rascolesc amintirile dureroase ale celor care au pierdut sarcini, dar mi-ar prinde tare bine un sfat. Ce ati fi dorit sa vi se spuna sau sa vi se faca atunci? E mai bine sa incerce imediat sa ramana insarcinata sau ii trebuie un ragaz in care sa planga ce-a pierdut?
Raspunsuri
Ayla21 spune:
Imi pare sincer rau!
Poate te ajuta, si pe ea la fel, sa citesti pe http://www.organizatiaemma.ro/
Monica
28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies
I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...
Principesa spune:
Mihaelka, este total contraindicat sa ramana insarcinata acum. Este total contraindicat in primul rand pentru potentialul copil, care va fi un copil de inlocuire, nu va conta si nu va fi vazut si apreciat pentru ceea ce este el si aceste aspecte pot fi foarte traumatice.
In al doilea rand este contraindicat pentru parinti, care raman blocati in procesul de doliu si nu il incheie. In acest fel ei nu vor fi niciodata realmente disponibili pentru copiii urmatori.
Daca voi avea timp voi reveni cu o postare a stadiilor doliului si cu ce e nevoie sa facem in fiecare stadiu pentru a finaliza procesul.
Cheia vindecarii este in relatie
beshter spune:
Ayla si Principesa, va multumesc.
Principesa, si eu stiam ca e necesara perioada de doliu, dar imi prinde tare bine confirmarea ta. Cand ai timp, te rog mult sa mai scrii despre fazele doliului.
eunice78 spune:
Mihaelka,
citeste aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131173&whichpage=1
la acest topic sunt multe fete sufletiste greu incercate. Dn pacate, din cauza durerii prea mari, la un moment dat au intervenit niste neintelegeri si fetele scriu acum la 2 topicuri diferite. Celalalt e la Prieteni dintotdeauna.Sunt si fete care au pierdut mai multe sarcini, avansate.
Citeste capitole mai vechi, o sa vezi si sfaturi..poate intra si prietena ta...iti schimba perceptia asupra vietii capitolul acela...
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
beshter spune:
Eni,
multam fain. Ea n-o sa vrea sa citeasca acum - e prea recent ce s-a intamplat. Oricum, nu mai vrea sa vorbeasca decat cu barbatu-sau si cu mine si sa 'vorbeasca' e un fel de a spune...
Eu, insa, voi citi cu luare-aminte si ii voi povesti.
cristiama spune:
Eu, dupa ce am pierdut sarcinile, vroiam sa fiu lasata in pace.
Mi se parea cumplit sa trebuiasca sa explic "de ce" mi s-a intamplat asta. Nu stiu nici dupa zeci de analize si nenumarati doctori.
Si ce era la fel de dureros era sa mi se povesteasca de mamici care au reusit la a doua, a treia, ... a sasea sarcina!
Sa mi se recomande doctori, alti doctori, "mai buni"!!!
Hai ca eu zic numai ce NU vroiam!
Stau acum sa ma gandesc daca era ceva ce mi-ar fi usurat suferinta si nu cred ca era. Ma plimbam seara pe intuneric cu sotul in parc si ma lasa sa plang...
a si am invatat pt un examen, asta a fost bine ca-mi acapara gandurile.
Hai, ca sunt la servici si ma apuca plansul!!!
beshter spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristiama Hai ca eu zic numai ce NU vroiam! |
Pai e bine si asa!

Multumesc, cristiama. Banuiesc cam cat te-a costat sa-mi raspunzi...
ionica spune:
Pricepessa, sunt de acord cu tine cu doliul,dar nu este obligatoriu sa nu-ti apreciezi aldoilea copil.
Iti spun asta fiindca am trait un episod asemanator .
In ianuarie 2005 am pierdut o sarcina,zic eu destul de avansata ,in iunie acelasi an ramas iar insarcinata,pierd iar sarcina de data asta mai mica ,prin septembrie.
In decembrie 2005, raman din nou insarcinata, sarcina dusa pana la termen ,numai eu si sotul meu stim cum.
Am nascut o fetita superba si pentru nimic in lume nu pot spune ca este un substitut al sarcinilor pierdute.
apropos, in total am pierdut 5 sarcini ,asta intr-un interval de 10 ani,dar doua din ele in 2005.
Acum, sunt insarcinata iar,in saptamana 28 si cred in continuare ca voi merge pana la capat.
MIHAELKA
daca-ti iubesti prietena, nu-i pune intrebari de nici un fel pe aceasta tema,las-o pe ea sa vorbeasca,tu ,doar ascult-o.
Nu o pune in situatii de genul,sa vada bebelusi,femei gravide.
Poate reusesti sa pleci cu ea undeva la munte,izolat de lume sa planga cat poate ,eventual sa urle ca un caine de durere,asta e tot ce poti face pentru ea.
Fii convinsa ca isi v-a reveni,fiinta umana are o putere fenomenala ,aceea de a depasi obstacole, cand crede ca nu mai are energie ,deabia atunci izvoraste puterea reala.
Sophia 2ani
+26 
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
moruna spune:
am o prietena care a pierdut o sarcina la 4 luni.stiu ca ura sa i se spuna:"stai linistita!esti tanara ,vei face altul...ai timp!"e foarte greu si cel mai bine este sa o lasi sa vb ea daca vrea despre asta si nu sa deschizi tu subiectul.
mami de
andrei 08 MAI 2008
cand tu arati cu un deget,trei degete arata spre tine.
pozele noastre
timpul nostru
andrei
beshter spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Sa nu credeti ca ma duc pe capul ei sau o fortez in vreun fel sa vorbeasca. Am dus-o de cateva ori seara in parc sa planga si de vreo doua ori am baut putin vin impreuna. N-am intrebat-o nimic si de fapt, nu stiu cum sa fac sa ma fac mai mica atunci cand vorbeste ea ca sa n-o deranjez.
E foarte greu si pentru mine, pentru ca tin la ea. Si ma simt atat de aiurea de vinovata, pentru ca eu am un baiat de 8 luni... nu stiu daca ma intelegeti.
Cand a murit tatal meu, si eu uram sa mi se spuna 'Trebuie sa fii tare' sau 'Asa a vrut Dumnezeu' sau mai stiu ce chestie spun oamenii ca sa spuna si ei ceva.
oooooffff, doamne