cand se fac inscrierile in anul scolar 2009-2010?
Raspunsuri - Pagina 10
acs spune:
Gata, am o viitoare scolarita :). Dupa ce am alergat ca o nebuna sa-l prind pe director (de doua ori nu era la program) si am tras si fata dupa mine, nici nu s-a uitat la copil. Si nici nu intram la invatatoarea la care cerusem (o intreaga poveste, nu detaliez aici). Poate ca asta nici nu-i un lucru rau (la pomul laudat...). Dar m-am ales cu o durere de cap de toata frumusetea. Sper ca la voi nu se intampla asa.
Nu cred c-am zis pana acum: Maria va merge la scoala 175. Sunt pe aici parinti cu copiii la aceeasi scoala?
gabi.i spune:
Matahut multumesc mult pentru raspuns si pentru informatiile despre invatatori.Nu am nici un fel de pila , am doar speranta ca voi putea prinde un loc .Despre invatatoare voi vedea pe parcursul anului cum va fi.
Intrebam despre raspunsurile definitive tocmai ca sa stiu daca am timp sa ma orientez in alta parte in cazul unui refuz.
Mult succes si voua!
besi spune:
Buna. Scuza-ma, dar cumva v-ati inscris la sc catolica Sf. Iosif? Si noi ne-am indreptat tot spre aceasta sc si suntem putin stresati, deoarece am auzit si de bine si de rau. Ce sti despre aceasta sc. (asta in cazul in care este vorba despre Sf. Iosif)?
Citat: |
citat din mesajul lui teo1970 si la noi (Sc. Catolica) incep inscrierile la 15 Feb, dar aici asa a fost mereu; si baiatul meu (6.10 ani) deseneaza urat, depaseste conturul cind coloreaza, nici nu l-am pus sa faca betisoare si alte chestii ca ccc cred ca nu m-as mai duce sa-l inscriu la scoala ; stie sa-si scrie numele dar cam atat, fac si ei la gradi tot felul de chestii, dar eu nu mai lucrez acasa, o sa fie toate la timpul lor mai face maica-mea in vacante tot felul de fise cu el (de pe didactic.ro) - multimi si elementele multimii, cifre, despartirea in silabe, sunetele in cuvinte, formarea de propozitii etc., chestii care se mai fac si in clasa I, dar care tin de grupa pregatitoare; dar nu e un proces sustinut, nu fac zilnic, nici macar saptaminal, deci nu se pune , dar cu ce mai face la gradi - macar a auzit despre ce e vorba |
Noa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui matahut Ne-am inscris si noi. Pana la urma nu a trebuit adeverinta de venit, ci doar de salariat. Nu am dus NIMIC nici secretarei, nici directoarei. Am mai vaut acolo vreo 10 mamici si nici una nu era cu flori sau pachete. Totul a mers ca pe roate, m-a intrebat directoarea la ce invatatoare vreau si la ce limba straina pt cls I (am facut optiunile - prima optiune invatatoarea, a doua limba). Pe fisa scria mare, cu bold, ca vor face tot posibilul ca sa ne respecte dorintele Ne-a anuntat ca iunie se face intalnire pt uniforme (luat masuri etc, platit prima transa. Am semnat ca e singurul dosar pe care l-am depus - ca cica sunt multi care isi inscriu copiii in 3 locuri si dupa aia in septembrie se trezesc ca nu au prea multe clase. In fine, ii inteleg intr-un fel, pe de alta parte insa...daca nu esti arondat acolo si e mare batalie pe scoala, poti risca sa nu te primeasca. In fine, una peste alta am fost placut surpinsa ca nu s-a uitat nimeni urat la mine ca eram doar cu dosarul in mana, ca au fost amabili si...poate la 15 sept le duc cate un buchet de flori Altfel, scoala nu e stralucita, desi e centrala, e o fauna amestecata, rezultate nu cine stie ce, dar merge pt I-IV, mai cu seama ca, sper eu, am gasit invatatoarea potrivita. A ramas sa aduc fisa medicala si cea psihopedagogica la sfarsitul gradinitei si cu Dumnezeu inainte. Gabi, la 79 stii ca e batalia cea mai mare poate. Putin probabil sa iti raspunda cineva prea clar, e mare concurent in fond, nu ? Si eu am cochetat muuult cu ideea acestei scoli, mai cu seama ca nu e departe de mine, dar...am optat pt cea mai apropiata unde am gasit o inv buna, fiindca nu am reusit sa optin info destule si concludente despre inv din 79 si nu am vrut sa risc. Acum...daca o sa regret, ghinionul meu. Oricum, nimic nu e iremediabil, daca lucrurile stau chiar f nasol poti muta copilul. Dar, revenind la 79, tot ce am aflat e ca Ionut Nicula lucreaza si la Minister si ca uneori (multe ori???) ii tine altcineva locul la scoala (cine? nu stiu). Desi era primul pe lista mea auzind ca e f bun si apropiat de copii, totusi acest "navetism" nu mi-a mirosit bine. Taramoiu stiu ca e f competenta, dar am inteles ca e genul mai dur, mai traditional Radu Mihaela tipa la copii Mai sunt 2 inv, dar nu le stiu decat din vedere. Acum, daca nu ai o pila fff tare, probabil ca nu vei putea avea pretentii pt o anumita inv, dat fiind concurenta acerba de acolo. Daca ai...chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc. Probabil tot Ionut Nicula ramane prima varianta. Rezultatele definitive ar trebuie sa va spuna cei de la secretariat cand le veti afla. Eu intelesesem ca undeva pe la sfarsitul lunii martie (un coleg de-ale fetitei mele s-a inscris acolo ieri) se anunta. Succes |
Noi nu intram anul asta la scoala, ci urmatorul.
Ai spus ca ai gasit invatatoarea potrivita. Cum? De unde stii ca e asa cum iti doresti sa fie invatoarea copilului tau?
Eu ma gandesc inca de pe acum cum sa fac sa aleg bine, in cunostinta de cauza? Dar oare chiar exista invatatoarea perfecta? Sau aproape...As vrea sa fie bine pregatita, apropiata de copii, sa aiba o clasa buna(degeaba este foarte buna ea, daca are o clasa mediocra).
Invatati-ma si pe mine ,va rog, cum sa fac sa nimerim bine. Noi avem si o experienta urata cu gradinita, asa ca acum suflu si-n iaurt.
Daca aveti ceva sfaturi pentru noi ,cele care vom face la anul ce faceti voi acum,va rog sa ni le impartasiti!Ne sunt mai mult decat necesare!
matahut spune:
Draga Noa,
Nu pot fi sigur ca am gasit invatatoarea perfecta, dar cred ca am dat peste ce mai buna dintre variantele pe care le-am avut (si am avut in vizor vreo 6 scoli - 3 in step by step, 3 normale).
Sigur, trebuie sa ai in vedere nu doar invatatoarea, ci si apropierea scolii de casa/serviciu, rezultatele scolii, recomandari ale altor parinti in legatura cu invatatoarele si profii din scoala.
Eu m-am oprit la aceasta scoala desi era poate cea cu rezultatele cele mai slabe la admitere dintre toate cele 6 scoli vizate, dar...era cea mai apropiata de casa (5 minute), avea programul cel mai convenabil pt copil, dar si pt familia noastra (cea mica intra si ea la gradi, trebuia sa ne coordonam)- adica 8:30-12:30 si, cel mai important cu putinita, am cunoscut o doamana invatatoare care,pana una alta, intruneste dorintele mele - dorinte formulate si pe felul de a fi al fetitei mele. Am luat recomandari de la profi din scoala (pe care ii cunosteam personal bine, deci am avut certitudinea ca nu ma mint, ci isi spun pur si simplu parerea - profi care au avut ocazia sa preia clase de la toate invatatoarele din serie sau sa aiba la meditatii copii din acele clase), de la parinti care au/au avut copiii la invatatoarele din aceasta serie (parinti care imi sunt prieteni sau macar la care am ajuns prin diverse cunostinte, dar si de la unii abordati in parc sau pe langa scoala - bineinteles, ca discutiile cu ei au fost libere...adica i-am lasat sa imi povesteasca cat mai mult despre invatatoarele respective, pentru a-mi putea face o parere generala, fiindca ce e bun pt unii, poate fi rau pentru mine si invers), de la directoarea gradinitei (care e in relatii cu scoala). In fine, una peste alta TOATE sursele au indicat-o pe aceasta doamna ca cea mai potrivita pentru fetita mea - buna din punct de vedere profesional, iubitoare, corecta, respectata, dar si iubita de copii. Buuun. Etapa a II-a a fost sa merg sa o cunosc personal. Am fost la inceput fara copila, mi-am manifestat intentia de a o inscrie la dansa, am stat putin de vorba, mi-a placut (am venit cu o mica recomandare). Apoi am fost cu fetita de vreo 3 ori in cate o pauza, iar o data a invitat-o doamana sa participe la o ora. Fetita a indragit-o mult, ceea ce pe mine m-a determinat sa spun: "ok, s-a marcat"
Intr-adevar, in clasa sunt fel si fel de copii, avand in vedere ca in zona locuiesc si copii din familii de calitate mai proasta. Asta inseamana ca e posibil ca nivelul calsei sa fie unul mai scazut, dar eu nu ma bazez oricum 100% pe scoala. Sigur ca mi-ar fi convenit sa fie toti copiii din clasa din familii bune, cu interes pentru invatatura, cu o oarecare cultura, dar nu se poate sa le ai pe toate...Am preferat sa merg dupa invatatoare, decat dupa renumele scolii (unde poti avea surpriza sa dai peste invatatoare fara cine stie ce chemare dascaleasca, ci mai mult baneasca). Vreau ca mediul, climatul sa fie unul placut, sa nu se tipe, bata, jigneasca, discrimineze etc, vreau ca doamana sa ii insufle bucuria de a invata, iar noi, acasa, sa suplinim acolo unde credem ca e necesar, dupa dorintele si aptitudinile copilului. Nu tin sa mearga la 3 olimpiade si 5 concursuri pe an. E mai important sa ii descoperim aplecarile si sa ne canalizam pe asta, fara a neglija cultura generala. Vreau sa am un copil fericit, nu genial. In fine, asta deja devine off topic.
In concluzie, gandeste-te ce iti doresti pt fetita ta si cauta, cauta, cauta, pana cand te vei apropia tot mai mult de ceea ce cauti.
A, am uitat sa iti spun, ca pana la urma am avut de ales intre 2 variante in aceeasi scoala, ambele f atractive si a fost teribil de greu de ales (deci e frustrant si cand ai de ales...)
Ce ai facut pana la urma cu gradinita?
Succes
CORNELIAP33 spune:
Matahut, ma bucur mult ca te declari multumita si oarecum impacata cu alegerea facuta. De fapt, am intervenit mai mult pentru ca mi-a placut mesajul tau
Vreau ca mediul, climatul sa fie unul placut, sa nu se tipe, bata, jigneasca, discrimineze etc, vreau ca doamana sa ii insufle bucuria de a invata, iar noi, acasa, sa suplinim acolo unde credem ca e necesar, dupa dorintele si aptitudinile copilului. Nu tin sa mearga la 3 olimpiade si 5 concursuri pe an. E mai important sa ii descoperim aplecarile si sa ne canalizam pe asta, fara a neglija cultura generala. Vreau sa am un copil fericit, nu genial
Si noi am avut intalnirea cu dna invatatoare, o intalnire cu toti parintii, avand ca scop ccu precadere intelegerea de catre toata lumea a ceea ce este step by step si pentru a intelege si ea ce asteapta fiecare de la acest tip de invatamant.
Mi-a placut la aceasta intalnire, i-am spus ca imi doresc ca al meu copil sa mearga cu placere la scoala, sa-si gaseasca domenii de interes, sa invete sa lucreze in echipa si cu precadere sa fie fericit!, caci daca va fi fericit, restul vine de la sine. Daca se simte apreciat, se simte iubit, implicit se simte bun si va dori sa fie si mai bun.
Se pare ca vorbim aceeasi limba, este o persoana cu un nivel ridicat al dezvoltarii personale, care este in stare sa si asculte si sa inteleaga ce simt, ce gandesc, ce vor sa transmita ceilalti si nu genul care le stie pe toate si vorbeste non-stop. .
Vom mai avea o intalnire in mai, inclusiv cu copii si apoi probabil la inceputul lunii septembrie.
Si eu m,a simt oarecum impacata si mi-am mai pierdut din angoasele legate de scoala. Rares a cunoscut-o si desi initial nu a vrut sa comunice niciun fel de impresie, dupa cca o luna a declarat ca e multumit ca e blonda cu parul lung... .
Mult succes tuturor,
Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
Noa spune:
Iti multumesc pentru raspuns!
Sunt foarte ingrijorata de pe acum in privinta scolii.De felul meu nu-mi place sa ma duc sa fac investigatii, dar se pare ca e necesar.Da, si eu m-am gandit ca o discutie cu parintii care au avut copilul la respectiva invatatoare ar ajuta mult. Dar mi se pare asa de aiurea sa stau la poarta scolii si sa-i trag de maneca,sa-mi spuna ce parere au. Ma gandesc ca unii nici nu vor vrea sa stea de vorba.
Deocamdata, prima pe lista mea e scoala cea mai apropiata de casa, 307.Exista aici o invatatoare recunoscuta pt. calitatile profesionale(e autoare de multe manuale si culegeri),dar totodata si pt.exigenta ei.N-am cunoscut-o personal ca sa-mi fac o parere, dar din cele cateva surse consultate asa este. Nu prea imi convine aspectul asta, dar daca e doar exigenta si nu rea, nu cred ca ar fi chiar cel mai groaznic lucru.
O sa mai caut si la celelalte scoli din apropiere,sa vad ce mai aflu.
E foarte greu sa faci alegerea buna!De fapt cred ca e o loterie.Ai sau nu ai noroc sa nimeresti bine.
In legatura cu gradinita, n-am facut nimic. Suntem tot acolo. Am inscris-o si la gradinita Jean Monnet, dar nu am dus-o pentru ca am mari retineri in privinta educatoarei(e mai "apriga"din fire, ii mai pocneste,am vorbit cu cineva care are copilul acolo) si nu vreau sa nimeresc din lac in put.In plus am inteles ca le da teme acasa, ceea ce mi se pare o aberatie.As vrea eu sa faca ceva la gradinita, dar nici sa incepem clasa I cu un an mai devreme.
Oricum, ea dupa o luna jumate de stat acasa (a avut scarlatina)m-a rugat s-o duc tot la gradinita "veche"(ii spusesem ca vreau s-o mut la alta mult mai frumoasa)pentru ca ii e dor de doamna(e vorba de cea draguta). Chiar m-a induiosat, m-am simtit putin vinovata ca incercam sa fac demersuri s-o mut fara s-o intreb si pe ea daca asta isi doreste. Vad ca e fericita aici, isi doreste sa mearga dimineata, se intelege bine cu copiii.Nu fac nimic in continuare(ma refer la activitati), dar nu mai am puterea sa caut alta gradinita pentru un an cat mai are. Acum vreau sa-mi canalizez energia pe cautarea unei scoli si a unei invatatoare bune.Sper sa reusesc!Exact cum ai spus si tu, o sa mai suplinesc acasa cu pregatirea pentru scoala, asta e.E foarte frustrant sa fii inselat in asteptari, sa stii ce ti-ai dorit de la gradinita si ce-ai gasit de fapt.Oricum ,problema cu cealalta educatoare s-a rezolvat, cred eu,pentru ca se poarta cu manusi, nu i-a mai spus de atunci absolut nimic.
Abia astept sa-mi spui daca o sa fii multumita de alegerea facuta cu scoala!
Succes!
loryi1974 spune:
Noa,nu trebuie sa stai neaparat in fata scolii,poate este un loc de joaca prin apropiere unde se mai opresc copiii in drumul lor spre casa.Acolo poti lega mai usor discutii.Eu am procedat asa pentru ca sunt genul care nu pre indrazneste sa traga un om de maneca chiar daca in cazul cu scoala probabil parintii abordati nu s-ar supara.
vrabi spune:
Salutare,
Eu cand am inceput sa ma interesez despre scoala,am vorbit cu toata lumea;si cu copii si cu parinti;parerile erau atat de diferite ,incat nu mai stiam ce sa cred.
Cand in final ma hotaram asupra unei scoli,ma intalneam cu cineva care imi povestea cate ceva si ma apucau nervii.
Pana la urma ,am luat decizia finala si am zis :asta este si gata!Vom vedea cum va fii!
Ne-am inscris la o singura scoala si asteptam cu nerabdare sa inceapa .
Fetita mea a vazut scoala ,i-a placut si este nerabdatoare sa fie scolarita.Mai avem un pic...
Noa,ma bucur ca s-au rezolvat problemele la gradi!
anya spune:
Au afisat listele la scoala 56! Deocamdata partial, mai au de discutat dosare, dar suntem pe lista!!!