Colectia de toamna-iarna 2005 (225)
Raspunsuri - Pagina 18
mihaela_80 spune:
Am vazut si eu pozele din tunisia, multumesc Lavi pentru ca mi-ai trimis link-ul pe PM!
Sunt foarte frumoase, vegetatia de acolo si cea de aici sunt absolut identice, stilul arhitectural seamana in amre masura. Am fost surprinsa sa vad in casa aceea de oaspeti o mandolina (nu stiu cum se cheama exact) pe care localnicii de aici o cred inventata de ei ![]()
Foarte interesante si comentariile, istoria lor cu atat de multe influente. Curmale proaspete sunt si aici, bun-bun.
Hihi, apropo de soferul dement, imi povestea cineva despre soferii din Bolivia, conduc absolut haotic la prima vedere, dar asta pentru ca ocolesc gropile-cratere din drum. Cica acolo daca il vezi pe unul conducand drept inseamna ca e beat
. asa o fi fost si la voi.
bic, felicitari patinatoarei mici! Cu bucuratul de viata, da, m-a lovit si pe mine acum vreo 2 ani, si sa stii ca ma bucur de momentele mici, luate separat. Imi e greu insa cu privrea de ansamblu si mai ales cu imaginarea viitorului intr-un loc in care trebuie sa fortez cumva momentele de fericire. In alte parti vin ele spontan.
bb_alinus, noi nu locuim in zona turistica, ar fi groaznic, stam printre localnici. am stat in sud la inceput si ne-am mancat zilele. da sunt organizate, nu gluma, activitatile expatilor la voi. pe aici nici vorba de asa ceva, expatii sunt in general pensionari reumatici care prefera sa zaca la soare ca soparlele ![]()
anda, intorsul nici macar nu il percep ca pe ceva radical, doar o noua mutare, adica foarte posibil. s-au cam dizolvat in mintea mea granitele geografice. case albe: am stat 5 saptamani si pe alta insula de aici, lanzarote, unde toate casele trebuie varuite obligatoriu alb, cu rame la ferestre fie albastre, fie verzi. la inceput am fost extaziata, dupa, ma irita la maxim, imi tanjeau ochii dupa putina culoare.
joy, la vlad se exclude o componenta astmatica? mie suieratul acela a astm imi suna. poate fi cronic, alergic, si clar se inrautateste dupa raceli.
mandy, nu sunt rac, sunt leu. Daca vrei iti trimit Pm cu concluziile la care am ajuns eu apropo de stari sufletesti oscilante, sa nu fim off-topic aici.
xandra, si eu zic ca o sa fie bine, nu e chiar asa instabila zona! eu m-as duce, clar!
gandacel, f frumos cum povestesti tu. e minunat ca ai resurse sa il lasi pe sotul tau in pace sa se odihneasca la capatul unei zile care te-a epuizat. marturisesc ca pe mine ma apuca accesele de egoism in astfel de momente.
edit pt lavi: stiu ce spui, dar la mine nu e patriotism, tocmai, eu nu cred ca romanii sunt mai nu-stiu-cum decat altii, eu judec oamenii individual si ii condamn mult pe cei care nu o fac, iar aici, din cauza nivelului de educatie scazut si al izolarii geografice (avionul costa ceva, totusi), sunt prea multi cei de felul acesta.
si in romania cand aud comentarii depreciative generalizate (despre ardeleni, moldoveni, olteni, etc) ma indispun f tare si ma cuprinde un dispret monumental pt persoana in cauza.
lavi02 spune:
Mihaela deci inca o leoaica in gasca!
Pe cat esti nascuta?
Ideea e ca in Tunisia au venit la un moment dat arabii din Spania goniti de inchizitie. Posibil ei sa fi adus si azulejos. Asa ca e foarte posibil ca localnicii tai sa aiba dreptate.![]()
mihaela_80 spune:
lavi, pe 16. da, probabil ca au dreptate cu azulejos, nu se poate sa se insele in toate![]()
maria_alexia spune:
Salutare - cu mainile inca inghetate de la gerul de-afara ! (Sunt -10 la pranz, la soare, da' pentru aia tot am scos copiii la ghetus
)
Am avut niste zile tare nebune, cu o groaza de alergatura pe langa rutina zilnica ce-mi rapeste tot timpul, plus nopti chinuite de dintisorii care s-au oprit fix sub gingie si nu mai ies odata...
Am urcat ultimele poze de prin conturi si in albumul de pe picassa, ca sa ramana undeva si originalul. Ordinea e aproximativ cea in care au fost trimise.
Scuzati ignoranta, dar pe 2 copilasi eu nu i-am recunoscut deloc si nici in lista nu-i gasesc (am cautat si in vreo 2 mai vechi): Alexia Bianca si Radu Cristian. Ii revendica vreo mamica? ![]()
Mult ati mai scris in 2 zile, greu tare de raspuns.
Povestile: vad ca am mare noroc, al meu e topit sa-i citeasca cineva, nu conteaza cine. De la povesti la reviste (Winnie si mai nou benzi desenate, e mare fan "Masinute" si "Trenuletul Thomas"), enciclopedii si chiar revistele mele glossy
. Citim de cate ori are chef si vine la mine cu cartea si neaparat inainte de nani - la pranz si seara. Vad ca am dat peste versiuni decente ale povestilor, avem "Capra cu 3 iezi", "Punguta..." si "Ursul pacalit de vulpe" povestite in dulcele grai al lui Creanga dar fara detaliile inutil de violente. Morala in "Ursul pacalit" mai e cum mai e (vulpea e mereu sireata, ii pacaleste pe toti, de la taran la urs - care e pacalit chiar de 2 ori), dar la capra cu 3 iezi cum sa-i explici copilului razbunarea crancena a caprei??? In versiunea povestita de mine, lupul se arde cu jarul si o ia la sanatoasa prin padure, urland de durere - mi se pare suficienta pedeapsa
.
Lui Cristi ii plac mult povestile astea, mai ales daca i le citesc bunicii.
Pe de alta parte, am observat ca insista sa-i povestim detaliile infricosatoare, ii e frica dar si doreste sa le afle. Din colectia pe aproape 2 ani din "Ursuletul Winnie" imi cere intotdeauna sa-i spun povestea cu "copacul infricosator, cu crengile ca niste gheare" - ii place sa traiasca spaima aia si apoi sa scape de ea, cred.
La fel, din toata seria de Thomas-uri, ii place sa se uite la episodul cu "Halloween", asta dupa ce se asigura ca-l tine cineva in brate
.
Oare nu asta e chiar rostul basmelor, sa ne imprastie spaimele?
(nu ma refer aici la violenta inutila din capra...!)
Send si revin...
maria_alexia spune:
Lavi, impresionant episodul despre Tunisia, multumim! Intr-adevar, din poze arata super, sunt tare impresionata de mozaicuri dar si de arhitectura. Cred ca voua v-a picat bine si dupa vizita din Spania, nu? Imi plac seriile tale foto, cum alterneaza detaliile arhitectonice cu atmosfera strazilor, meniul de la restaurant
, vegetatia locala si din cand in cand va mai zarim si pe voi. E frumoasa sora ta! Si aratati fff bine ambele perechi in seara de Rev'.
Plecatul/ramasul: de cate ori scot nasul in lume ma cam lovesc de cate o faza care ma face sa ma intreb de ce am ramas / ce caut eu pe-aici ???
. Dar cam atat.
Statul acasa: hehe, aici trebuie musai sa revin cu timp.
Mihaela, imi place mult cum scri, cum povestesti, ma bucur ca ai decis sa te publici pana la urma.
S-a trezit printul, incep tura de dupa-masa.
Sanatate multa bolnaviorilor, mari si mici!
Maria,
Cristian si
Ana Alexandra
joy04 spune:
fost la doctor cu copiii, nu l-am gasit pe dr. Craiu, i-a vazut garda si acelasi diagnostic Adenoidita.
Deci, aspirat mucii cat mai des, pus ophtamesone, apa de mare....nu au nimic la plamani si s-a pronuntat ca este pacat sa-i radiem degeaba, adica de-ar fi ceva pneumonie ar mai fi si alte semne.
nu ma lasa Vlad sa scriu
Morgano spune:
Joy mama, pai de ce nu scoateti polipii lui Vladut?
Noi asta facem cu Ana saptamana viitoare joi 
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
joy04 spune:
sunt rupta de oboseala.
Ripley, deci ne-o luati inainte cu scosul polipilor...Mergem la inceputul lui februarie si noi sa ii scoatem. Mergeam acum, dar dr intra in concediu zilele astea si revine pe 01.02.
Deci si la Ana este la fel? Raceki repetate din cauza polipilor? Pe mine ma deruteaza ca Vlad nu mi-a mai facut otita de 1 an....exceptand ziua de azi, dupa ce am venit de la dr, cand mi-a zis ca-l doare urechea. Si am incercat eu sa-l "scarpin" cu degetul mic si mi-a zis ca-l doare inauntru, nu afara
Si saracutza Ana a ta a fost rau de tot bolnava, la Vlad inafara mucilor si tusei nu are nimic. Slava Domnului!!
eu va doresc sanatate si tin pumnii la operatie. Sa-mi spui te rog cand ai timp cum a fost. 
si sa stiti ca deja cu gandul de scos de polipi, numai pot dormi. aBIA AM ADORMIT ASEARA LA 1...dimineata la 05:45 urla Vlad dupa mine sa-i spun povestea - continuarea de aseara - si acum sunt rupta. Bine ca au adormit maimutele.
Va pup si noapte buna
Morgano spune:
Ana a facut 10 amigdalite/angine acute pultacee in 8 luni, pb. ei e ca se face puroiul in nas si apoi coboara si se aseaza pe amigdale. Deci amigdalele n-au niciun bai, sunt doar de depozit. Nu are alte simptome decat febrele alea imense de peste 39.5. La raceli si viroze n-a sarit de 38.5.
De data asta am prins-o din timp, de la primul 39 si nu am mai avut balamucul habitual.
Mi-e tare greu cu ambele acasa de atata vreme, 3 zile pe sapt merg si la birou (ca atata pot), bona nu gasesc nicicum, Ana nu are voie la gradi ca sa fie ok sapt viitoare, de fapt dc pun dec si ian, a fost in total 3 zile, inainte de serbare, si vo 3 pe la inceputul lui dec. Tati a plecat de azi pana miercuri cu trebi la Buzau si Bucuresti, simt ca innebunesc si-mi pierd rabdarile, pt ca tinute in casa (Iris e dupa Priorix si Pentaxim) nu sunt destul de obosite sa adoarma, si ma chinuie ca pe hotii de cai non-stop. Intre toate astea gatesc, calc in draci ca nu are cine, lucrezs urgentele.... nu sunt nici casnica, nu-mi vad ok nici de birou si incepe sa se simta.
Ma gandesc la voi toate, va citesc zilnic, de 1000 de ori as vrea sa raspund dar nu apuc, uit ce am citit si nu vreau sa omit pe nimeni, acum 2 zile cand cu discutia despre lista "curata" - la care am contribuit si eu, m-am uitat pe lista de la ultimul capitol de odisee si mi-am amintit de fetele care pur si simplu s-au evaporat absolut definitiv, si imi pare tare rau. Sigur ca e bine-venit oricine vrea sa posteze si sa sa intoarca, putem reface lista macar cu fetele care ne citesc, dar atunci haideti sa micsoram caracterele, etc si sa fim toate dar sa nu se intinda lista pe o pagina, ca e greu de citit.
NU va zic ca de stres si nervi m-am facut cat o vaca, sau mai bine zis bivolita, macar de as manca mult, dar nici asta nu fac, nimic nu ma incape, am sarit orice limita si nu ma pot aduna sa ma ocup si de mine. Am peste 20 de kg fata de limita mea maxima normala si nu ma mai simt bine in nimic, nici sa ma fardez nu pot ca mi se pare ca mi s-au micit ochii si buhait obrajii.
Intre timp si mama si-a pierdut rabdarile (alea fte limitate ale ei) de a sta cu fetele, imi da replici care ma scot din sarite, ma critica non-stop dar nu face nimic sa ma ajute emotional. In plus e panicara cu tot felul de chestii, deja cand vad ca ma suna transpir de 1000 de ori. Azi-dimineata a sunat la 9 fara ceva, cand dormeam toti 4 inca, sa ma intrebe dc Marius a platit impozitul la casa si ca vrea chitanta
Apoi a zis ca nu vine sa steie cu fetele in seara asta ca uite asa cum nu ma tin eu de cuvant (adica ne piseaza sa-i dam o suma mare de bani pana in martie, in conditiile in care e clar ca nimic nu se misca acum, da' sunt banii ei si i-am folosit, insa nu-i arde si stiu asta) nu se tine nici ea.... Trebuia sa mergem cu prietenii nostri si nu iesisem de 1 luna... chiar dc Marius a plecat, as fi mers eu macar 2-3 ore, ca nu-mi strica sa rad putin. Luasem florile si cadourile (ca sunt 1 Ion si o Ioana si asta era motivul), amu am 2 buchete de flori, vo 3 sticle de vin si ciocolata sa mi le pun in cap.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
xandra28 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mihaela_80 xandra, si eu zic ca o sa fie bine, nu e chiar asa instabila zona! eu m-as duce, clar! |
pai ma cam duc, am confirmat prezenta de vreo 2 luni, deci nu prea mai exista cale de intoarcere, decat daca se complica lucrurile in zona - sper sa nu fie cazul. sunt pe de o parte incantata ca plec, e ceva nou unde nu voi mai ajunge, dar pe de alta parte cu inima indoita ca plec de-acasa atat de mult timp. ei, o sa fie ok.
vlad e la un inceput de raceala, ii curg un pic mucii si a reinceput sa tuseasca. dupa pneumonia din noiembrie a tusit aproape 2 luni, avem o pauza de ne-tuse de doar o saptamana, se pare ca o luam de la capat cu virozele. gradinita, fir-ar sa fie... dar nici acasa nu-mi vine sa-l tin. e evident ca acolo ii place, socializeaza, se joaca, mai invata cate ceva...
joy, imi pare rau ca nu l-ai gasit pe craiu, dar stiu ca la irza sunt in general medici buni, si eu am fost cu vlad la alti doctori de-acolo.
va pup, noapte buna, mor de somn deja.