Vointa pt tinut cura de slabire

Deci am cam luat-o pe aratura... n-am fost niciodata slaba, n-am avut nici la 15 ani talie, asa e comformatia mea... asa ca atunci cand am pus 2-3 kile am zis ca nu-i chiar asa grav... apoi am mai pus 2-3 si tot asa ca am ajuns cu vreo 10 peste cate ar trebui...
Am incercat cure de slabire, Monti si alte diverse insa ma tine vointa cam o saptamana
Is cam deprimata in viata mea (am pierdut pe cineva drag si am vazut ca viata e cam de rahat si iti faci planuri si te zbati degeaba), nu am reusit sa imi implinesc planurile in viata personala (din motive ce nu au prea depins de mine) si am de cand ma stiu obiceiul sa pap dulce cand is suparici. deci ma tine cura de slabire cateva zile dupa care nu mai resit si imi bag picioarele si pap o ciocolata ca parca ce am de la viata asta daca nici macar o placere asa mica nu imi fac...
DECI cam asta e background-ul meu. Cum sa ma conving sa tin o cura de slabire? (ca din cand in cand, in special la probat haine ma apuca si pe mine o scarba de mine ca is asa delasatoare si tb sa caut bluze care sa ascunda burta )
Ma ajutati si pe mine? Cum sa ma motivez?
Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.
Raspunsuri

Dorsilia spune:
daca citesti putin pe aici la "femina" in jurul subiectelor despre diete si slabit iti vei da seama ca 90% dintre femeile ce tin cure/diete sau isi schimba stilul de viata in scopul scaderii in greutate se confrunta cu o problema asemanatoare celei descrise de tine ....de aceea poate se inscriu in asa numitele grupuri de suport al caror scop asta si este, anume sa impulsioneaza pe cei ce se inscriu sa-si urmareasca scopul propus, sa nu abandoneze, sa reziste tentatiilor, sa se bucure impreuna de luptele castigate in razboiul declarat kilogramelor etc.
backgroundul tau nu este nici pe departe unic, sa stii. Majoritatea avem neimpliniri si frustrari pe ici pe colo, ba in viata privata, ba in aia sociala si profesionala, si fiecare facem fata cum stim mai bine, in materie de alimentatie, unii slabesc pt ca le dispare pofta de mancare, altii se ingrasa pt ca rontaie compulsiv chiar, si la fel, vointa si motivatie sa duci la bun sfarsit ceva in care crezi, este ceva ce avem fiecare in proportii variabile.
nu o lua in tragic, sfatul meu ar fi sa nu fi prea "taioasa" cu tine. Cred ca ai resurse mai mari in tine neexploatate. Nu stiu ce pierdere ai suferit in viata personala insa iti pot spune un lucru vazut din ochii mei: daca esti sanatoasa si in caz ca ai copii si copiii tai sunt si ei bine sanatosi atunci nu merita sa te mai consumi, nu ai pierdut nimic esential si irecuperabil. Mergi mai departe si ocupa-te de tine si daca ai, de copii.
Vointa se consolideaza incetul cu incetul, prin pasi mici, prin exercitii simple, trebuie doar sa ramai focusata. Incearca sa te rogi in mod repetat, fara sa te gandesti la altele cata vreme te rogi, asta ar putea sa-ti intareste puterea de concentrare. Incearca de asemenea sa nu-ti biciuiesti organismul cu incercari bruste, nu faci decat sa-l dereglezi. Incearca sa mananci sanatos, doreste-ti sa mananci sanatos, gandeste-te cand mananci la ceea ce mananci si nu lasa gandurile s-o ia razna la masa in timp. Ce sa-ti mai zic? fa ceva personalizat. Adica nu-ti taia ciocolata de exemplu dintr-o data, dar redu treptat cantitatea si mai important incearca s-o mananci cand nu esti intr-o pasa proasta. In momentele de suparare incearca sa-ti dobandesti echilibrul altfel, indeparteaza-te de tentatia dulciurilor. Chiar tu spuneai ca nu-ti place cum te vezi in oglinda si ca trebuie sa-ti cauti bluze care sa te prinda. Cand esti suparata si cu ciocolata la gura gandeste-te la asta....chiar meriti ceva mai bun. da?
Ia sa iti bag un sablon, sa fim seriosi, dulciurile sunt chiar singura ta placere ?:)) Fa-ti o lista cu alte zece de placeri care sigur ti le faci insa nu le mai iei in calcul cand esti suparata. Sau daca chiar nu-ti faci alte mici placeri, atunci e cazul sa incepi acum. Pt inceput cumpara-ti ciocolata amaruie cu cacao multa, n-ai sa poti manca in nestire. Mananca o bucata si te opreste, pune-o jos si pleaca sa faci ceva si pt tine nu doar impotriva ta, exerseaza vointa si in timp o sa devina din ce in ce mai usor.
Mergi la un nutritionist sa-ti faca un plan de alimentatie, sa te verifice periodic, poate ca daca stii ca te controleaza cineva vei fi mai motivata.
bafta!

misha71 spune:
mess, aici sint destule motivatii poate ca ceva te va ajuta!
si spor la slabit!
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
www.dropshots.com/popescu71#albums/verde/2008-12-14/05:27:48" target="_blank">Curiosilor