merita sa intri in invatamint?(profesor)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Sa va spun cat are maica-mea cu dirigentie, toate gradele si activitati extra, sporuri si de toate, dupa 27 de ani de invatamant :1800 RON in mana. Ea a avut noroc ca anii in care ar fi primit 7 milioane daor i-a trecut in comunism, unde profesorii aveau salarii bune.

Daca stai sa te gandesti 18 mIL nu e un salariu mic, dimpotriva unii il pot considera chiar f bun. Dar ganditi-va ca il are acum, anul asta, acu 2 ani era mai mic si tot asa. Oare se merita sa astepti 25 de ani ca sa ai un salariu cu care sa poti sa te descurci sau sa intretii o familie? Eu zic ca nu. Eu cred ca daca intra cineva acum in ivatamant trebuie neaparat sa mai aiba o afacere ceva sau un sot care sa compenseze cu varf si indesat veniturile mult prea mici ale mamei.

Pe de alta parte, ai timp liber si daca cumva esti prof de matematica, engleza, romana, vei avea si meditatii la un mom dat, adica substantial mai multi bani in plus. Dar nu din prima...

Sau poate dai in altele, ca taica-meo(care e si el profesor) care asa scarbit a devenit de toti elevii de liceu si de interesul lor ptr fizica, incat a dat din coate sa faca tot posibilul sa scape de ore, primind acelasi salariu (fara sporurile de stres, dirigentie etc). Acu' el se duce la scoala la ore de cateva ori pe sapt (e un minim parca sa tina catedra), in rest sta la sindicat fancand "lucruri impotante" (in genral ma tot suna ca a stricat calculatorul, deci va dati seama cam ce face). Nu sunt de acord nici cu intratul in invatamant ca sa te scarbesti de tot ca el, mai ales din cauza banilor prea putini...

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Da, hmmm...baiatul pe care il am angajat ca sef de echipa la firma mea are 27 de ani, 8 clase si are 25 de milioane salariu...

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Mda, si maica-mea are cam dublu cat el(ani), si la 2500 RON nu ajunge nici cu zecile de meditatii care le face (E de matematica). Si si ea vine acasa la 9 seara, plecata fiind de la 7 dimineata. In conditiile in care face si meditatii un profesor, are si el "program" prelungit, chiar daca e cumva la libera alegere... Nah, eu nu consider ca se merita, mai ales ca sunt copil de profesori si am simtit pe pielea mea ce poate face invatamantul din om. Mama, careia ii place ce face,asta o face pe ea sa se simta implinita, a fost tot timpul stresata si nervoasa si ar fi vb numai despre ce au mai facut "copiii ei", chiar daca o enervau(bine ca m-a crescut bunica pana prin cls a 4-a). Iar tata, care de cand il stiu era deja plictisit si sictirit de elevi, facea tot posibilul sa vorbeasca despre orice altceva. E adevarat ca ei sunt profesori de liceu, dar nu cred ca e asa mare diferenta... La stres, ca la bani toti iau mimul pe economie (Aproape) ani buni dupa ce incep, si apoi incepe sa creasca f f lent...

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Cand stai si socotesti daca merita un job sau altul, cred ca e important sa compari acel job cu altele pe care le-ai putea obtine.
Si neaparat sa iei in calcul chestiunile personale, care difera de la om la om. Si abilitatile, disponibilitatile pe care le ai.

De exemplu, pentru mine, in momentul de fata, merita sa fiu si sa raman in invatamant. Pentru ca stau intr-un oras mic, unde specializarea mea nu prea ar avea cautare, putin probabil as gasi un loc de munca semnificativ mai bine platit. Iar pentru 100-200 de lei in plus nu mi-as schiba serviciul cu unul de unde as veni acasa seara.

Desigur, mie imi merita si pentru ca sunt titulara, ceea ce inseamna ca am scapat de stresul anual ca raman fara servici (sau ca imi gasesc post numai la Cucuietii din Deal). Si pentru ca vreau sa fiu mai mult timp cu copilul, ca sotul oricum vine numai seara. Si pentru ca sunt insarcinata si stiu ca dupa 2 ani de CIC nu ma trimite nimeni la plimbare cand vreau sa revin la munca.
Si pentru ca, datorita firii mele, suport mai usor stresul din invatamant decat as suporta alte tipuri de stres.

Dar asta sunt eu. Daca tie iti merita sau nu...cred ca numai tu poti raspunde. Poate cu stiintele ec ai mai multe sanse la un job mai bine platit. Poate ai cu cine sa lasi copilul pana dupa-amiaza. Mai depinde si de firea ta si de ceea ce-ti place. Cand faci un lucru cu placere, ti se pare mai usor decat altele. Cand il faci cu sictir, chiar daca ar fi usor, ti s-ar parea greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Intreba cineva de modulul psihopedagogic: NU EXPIRA. Este un drept obtinut prin examen.

In cazul definitivatului, se da dupa 2 ani. Daca nu il iei in 5 ani, pierzi postul de titular. In concluzie, poti ramane in invatamant, dar ca suplinitor si esti considerat debutant pana la obtinerea definitivatului.

http://www.shout.ro/user.html?u=bubuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

e o parere de cele mai multe ori gresita ca in invatamant ai mai mult timp liber. nici macar in vacante pentru ca sunt perioadele de repartizare si inscriere a absolventilor de 8 clase, examenele de bac, corigente, etc. sa nu dam cu parul, vacantele sunt mai mari decat in orice alt domeniu de activitate, deocamdata dar nu asa cum cred cei din afara sistemului (plus ca, realmente, ai nevoie de recuperare vocala, fizica, etc. dupa terminarea cursurilor).
programul nu e chiar flexibil, sau, in orice caz, nu asa cum ti l-ai dori, ci in interesul elevului, al scolii, etc. ore intr-o zi dimineata, maine dupa amiaza, alte ori in miezul zilei.
serviciu pe scoala (in afara orelor de program), consilii profesorale, sedinte cu parintii, comisii metodice si diverse alte activitati planificate de scoala sau extrascolare (acu'...depinde si la ce scoala esti, ca in unele chiar nu se intampla nimic, dar in scolile mai dichisite se munceste mult). lucrul la portofoliul profesorului, portofoliul dirigintelui, fisele de observatie, portofoliile elevilor, teste, teze, pregatirea lectiilor...nu sunt chiar floare la ureche si chiar daca le faci acasa te solicita suficient incat sa nu mai ai timp pentru ceilalti (sunt convinsa ca printre forumiste foarte multe se vor recunoaste in acest program, unele nu, dar, repet, depinde si la ce scoala predai si, nu in ultimul rand, cat te respecti dpdv profesional). salariul e nenorocit, pretentiile parintilor sunt, de multe ori, stupide, si nu e usor sa te "resetezi" din 50 in 50 minute in functie de clasa de la care iesi si cea la care intri. sigur, partenerii de lucru, copiii, sunt draguti, cuceritori...efortul e mare si esti ignorat si umilit "in conditiile legii" mereu discriminatorie cu dascalimea...
nu merita!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Acvamaryn spune:

Manon, suntem cumva colege?Mi-e atat de cunoscut ce scrii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

N-as zice ca doar in "scolile mai dichisite" se munceste mult... Poti munci mult oriunde, daca vrei, daca esti motivat. Si e drept ca salariul in invatamant nu are cum sa reprezinte o motivatie, dar exista suficiente altele. Depinde foarte mult de ceea ce simti ca vrei sa faci. Chiar daca pare perimat, termenul "vocatie" imi vine intotdeauna in minte cand ma gandesc la domeniul acesta. Poate ca e de moda veche sa spui ca pentru a fi profesor trebuie sa ai vocatie (cu tot ce implica asta), dar iti trebuie o anumita structura psihologica (si, pentru supravietuire materiala si un al doilea job eventual) ca sa faci asta.

Eu una am renuntat de mult timp sa imi mai consum neuronii cu faptul ca guvernul ne considera intotdeauna o categorie sociala ale carei doleante le poate ignora. O singura data imi amintesc ca profesorii sa fi fost respectati, in sensul atribuirii unor drepturi... cu mult timp in urma, in urma unei greve care a durat foarte mult atunci si in urma careia parintii mei, profesori, au obtinut niste salarii mult mai decente. Nu mai stiu in care guvernare se intampla asta, eram eleva pe atunci...

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Si pentru a raspunde scurt la topic... Da, merita sa intri in invatamant, dar in niciun caz din motive financiare.

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

elisa, as vrea sa lamuresc de ce am folosit un cuvant ...pentru ca in toate scolile se POATE munci cu adevarata vocatie dar, recunoaste, nu toti colegii tai se inhama alaturi de tine. in unele scoli (nu sunt foarte multe!!) exista politici foarte exigente si evaluari riguroase care ii obliga pe absolut toti profesorii sa colaboreze si sa munceasca (mai de nevoie, unii, mai din vocatie, altii...)iar rezultatele se vad la concursurile scolare si la examene. ce e in spatele acestor rezultate...nu intereseaza pe nimeni dar ideea e ca nu te simti bine cand deschizi un catalog plin de note mari (meritate) la materia ta, si plin de note de 2,3 si 4 la o materie la care profesorul e mai mult in concediu medical, intarzie frecvent la ore, le da elevilor de conspectat (la varste la care habar n-au ce-i ala conspect)pentru ca n-are chef sa predea si apoi da cu teste in ei, la greu, ca sa puna note (si ii mai si "parleste" ca sa-i forteze la ore suplimentare...). despre asta era vorba...invatamantul nu e chiar parfum...

Mergi la inceput