Menopauza deja ...sau alte dereglari? :-(
Raspunsuri - Pagina 2
danat spune:
Nikole pai nu ai spus pina la urma cum s-a rezolvat? Poate le-ar folosi si altor fete...
Merci mult si sanatate!
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hai la plimbare
nikole spune:
Dana draga, pai s-a rezolvat cu polidin la mine.5 zile incepand cu prima zi a menstruatiei, cate doua fiole/zi.
In paralel, mi s-a prescris magne b6 si vit D3.
Incepand cu urmatoarea luna si pana azi ciclul meu a fost ceas, fara reveniri stranii intre menstre sau alte probleme de genul asta.
Dar, repet in cazul meu, in urma biopsiei endometrului a reiesit un proces inflamator alarmant(dupa spusele medicilor) pus pe seama unei dereglari hormonale cauzata de stress, soc emotional, treburi d'astea.
De la mine putere am baut pana mi-a sarit capacele(adik 3 luni, apoi pauza, si apoi timp de alte 6 cate o cana/zi)ceai de cretisoara combinat cu coada soricelului.
au mai fost ceva dereglari, cred insa ca normale, imediat dupa nastere in primele 6 luni, insa acum mi-am revenit.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
danat spune:
Aha...sa inteleg ca ai facut chiuretaj biopsic? Spui ca au analizat endometrul, de aceea intreb.
Si apropos de tratament, tind sa cred ca mai degraba plantele au avut efect pe termen indelungat si nu cele cateva polidine.
Tin minte ca inainte sa ramin insarcinata, acum vreo 7 ani, am avut o perioada de anexite-cistite, trecea una ma lua cealalta, de ajunsesem la capatul rabdarilor, dupa antibiotice, tratamente care nu dadeau rezultat decat pe termen scurt. Si, ca si tine, m-am gandit sa incep in forta cu ceaiurile. Imi faceam zilnic o combinatie de coada soricelului, cretisoara si uneori galbenele, si beam cam 1 litru pe zi. Pot sa zic ca dupa vreo 10-12 zile deja ma simteam muuult mai bine, am continuat si la 2 luni am ramas insarcinata, din prima incercare. Or fi avut si astea importanta lor. In orice caz, si eu cred in puterea plantelor.
Hai la plimbare
nikole spune:
A... absolut, nu cele 10 polidine m-au fortificat sa spun asa...alea au rezolvat situatia "pe loc" insa pe termen lung, DA cred cu hotarare ca ceaiurile mi-au folosit.
Dr. mi-a recomandat insistent histeroscopia, pe care am si facut-o imediat cum l-am gasit liber.
Am stat in spital, m-au cautat oamenii aia de toate cele,in afara de candida, altceva nu au gasit, nici ei nu intelegeu ceintampla, avand in vedere varsta tanarra si istoricul medical.
Vreau sa iti spun ca mi-au facut analizele hormonale au iesit totusi in limitele normale, deci ei, teoretic au exclus o eventuala dereglare hormonala, eu insistand ca ...probabil asta e!!
Cat despre plante ...la 20 de ani mi s-a descoperit o rana pe col, pe care am tratat-o in cateva randuri cu ovule(gynozol parca) spalaturi cu nu-s ce antiseptic, nu mai retin schemele de tratament dar stiu ca erau ACELEASI...mergeam la acelasi medic, de asta probbil
La 23 de ani, la un control de rutina rana mea era adanca, intinsa, si sangera
nu simteam durere, la contact nu aveam sangerari, habar nu aveam ca rana era inca acolo.
Deci o aveam, teoretic de 3 ani, ca la 20 am descoperit-o, acum de cand era acolo...habar nu am.Imi incepusem viata sexuala cu cateva luni inante de controlul la care am si descoperi-o!
in fine...la 23 de ani, mi-am facut primul Pap, atunci si afland de importanta testului.Pap clasa 1,in conditiile in care rana arata rau, dupa spusele medicului.
mi-au dat tratament, iar ovule, pastilute maronii(am uitat cum se numesc)...nu am urmat tratamentul.
Linistita de clasa Pap-ului, mi-am permis sa incerc altceva...eram satula de ovule, pastile si ...candida!
Am facut un tratament naturist timp de 21 de zile.
Cretisoara, coada soricelului, 3 cani baute zilnic pe stomacul gol, tinctiura propolis, pastile propolis+vit C,unguent cu propolis, supozitoare cu propolis, si spalaturi cu ceai de cretisoara seara, si antiseptic dimineata la trezire.
Am terminat taratamentul, am mai stat o sapt. dupa care am mers la control, la alt medic(acelasi la care am si ramas pana am plecat din tara, cel ce mi-a facut si histeroscopia ulterior).
Am solicitat un consult de rutina.
Consult pe masa, echo , lama...am insistat ptr lama, si echo.
Nici urma de rana, am intrebat de doua ori, eu stiindu-ma cu cervicita de 3 ani, ceea ce i-am si spus medicului.
nici urma de candida, locul era curat, colul arata perfect, chiar asa s-a si exprimat.
Nu am repetat insa pap-ul, dar banui ca nu avea cum sa fie altfel decat clasa 1.
de atunci si pana acum cateva luni, dupa ce am nascut, am mai facut o singura data candida, de care cu greu am scapat, iar pap-ul mereu a iesit 1.
Allan Kardec
mychydutza spune:
.....si daca tot vorbim de naturiste, si daca nikole a adus vorba despre rana pe col,am o buna prietena care s-a vindecat de o rana urata si adanca cu tratament naturist de la Laboratoarele Favisan-Lugoj, de la Dr. Virginai Faur......
"pt. mine televiziunea e cel mai bun mijloc de culturalizare: cand cineva deschide tv-ul imi iau o carte si plec in alta camera "
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mychydutza .....si daca tot vorbim de naturiste, si daca nikole a adus vorba despre rana pe col,am o buna prietena care s-a vindecat de o rana urata si adanca cu tratament naturist de la Laboratoarele Favisan-Lugoj, de la Dr. Virginai Faur...... "pt. mine televiziunea e cel mai bun mijloc de culturalizare: cand cineva deschide tv-ul imi iau o carte si plec in alta camera " |
Offff, super nasol cu ranile pe col, chiar nu e de joaca.
Eu...cred in puterea naturii sa zic asa, insa cand e vb. de boli grele, stadii avansate, nu m-as aventura sa merg doar pe naturiste, oricat m-au ajutat pana acum la nevoie.
Cred ca daca as fi avut un Pap 3, mergeam la cutit a doua zi, nu cred ca as fi baut doar ceaiuri...
sa dea D-zeu sa nu avem parte de asa alegeri, pana atunci si pana acolo insa...cretisoara sa traiasca
Mychy daca nu ma insel tratamentul urmat de mine, e... cred, unul din tratamentele Virginiei Faur.Oricum am auzit si eu de niste vindecari neasteptate cu tratamentele dansei.
Allan Kardec
mychydutza spune:
nikole, nici eu n-am crezut ca se poate vindeca o rana pe col cu naturiste, dar pt ca prietena mea nu vroia operatie pt isi mai dorea un bebe deoarece are unul cu probleme, am inceput sa caut pe net.....si am gasit pe DC un caz care se vindecase cu tratamentul asta......uimitor dar dupa 3 luni aproape disparuse complet..........
....si ca sa revenim la oile noastre, eu sfatuiesc pe oricine sa faca cure cu ceai de cretishoara. si dupa nastere este foarte bine de baut. in menopauza e bun contra bufeurilor.........
"decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori "
danat spune:
Revin la subiect dupa o noua vizita la ginecologul de aici. Totul pare ok, adica colul arata f bine, Paps este 2 si mi-a recoltat pentru urmatorul paps, secretie...dupa control mi-a inceput o usoara secretie roz, care acum dupa 2 zile este rosie Nu m-a durut la control, doar o jena la palpare, ca deh, are forta omul. Imi simteam si eu forma ovarelor la palpare, daramite el Acum ma ingrijoreaza singerarea asta (f putina de altfel) si care s-ar putea sa fie un nou ciclu, date fiind si usoarele crampe si dureri de` shale. Numai ca sunt abia 21 de zile de la anteriorul
Apropos de modificarile legate de cicluri, medicul mi-a spus sa mai astept pina la urmatorul control (peste 3 luni) sa vedem cum se mai desfasoara menstruatiile. Incertitudinile astea ma omoara si de asemenea, faptul ca medicii se arunca direct la cutit si nu recomanda o analiza hormonala, ceva (vezi chiuretajul recomandat de ginecologul din Ro).
Sunt tare descumpanita, nu stiu ce sa fac.
Am inceput de vreo saptamana sa beau ceai de cretisoara+coada soricelului, cam 1 l / zi.
Pupici!
Hai la plimbare
ANI.G spune:
Buna fetelor.
Si eu ma confrunt cu dereglari menstruale de cand ma stiu, insa asta e a doua luna cand incepe cu mici si putine picaturi maro.
luna trecuta m-a tinut asa 5 zile si cand credeam ca s-a terminat, dupa un contact a inceput sa curga abundent si m-a tinut 2 saptamani abia daca si-a facut efectul vit K + Etamsilat(1 saptamana!)
Tare imi e ca o sa se repete povestea.
Eco + histero toate bune, cu partea hormonala e mai rau, am si hipotiroidie.
si eu ma sperii sa nu care cumva DOAMNE FERESTE sa se apropie menopauza !!!
O sa incerc si eu cu niste ceaiuri cum am citit la voi, ma interesaza daca e vreunul care "sa dea drumul" sa curga...