varicocel!

varicocel! | Autor: gabriella1

Link direct la acest mesaj

Buna seara,
Nu stiu daca s-a mai adus subiectul acesta in discutie.
Cred ca sotul meu are asa ceva,repet, CRED ,inca nu a fost la consult.
Imi puteti spune mai multe despre aceasta boala? Afecteaza cu ceva fertilitatea masculina?
Mentionez ca la varsta de 5 ani a fost operat de hernie inghinala.Din cate stiu are o "mica" importanta !
Ce medic din Iasi sau Bucuresti (in speta Spitalul Militar )mi-ati recomanda?

Multumesc frumos !

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Buna,
Din cate stiu eu doar OREIONUL facut de barbati ....poate duce la infertilitatea masculina, afectand cumva boala si testicolele care dor ff tare din cate stiu ( intr-un caz avut in familie) in oereion.
Sanatate multa ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui paisacodruta

Buna,
Din cate stiu eu doar OREIONUL facut de barbati ....poate duce la infertilitatea masculina, afectand cumva boala si testicolele care dor ff tare din cate stiu ( intr-un caz avut in familie) in oereion.
Sanatate multa ..

Multumim,la fel !

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

nimeni?

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Este o dilatatie a venelor spermatice , apare in general la testicolul stang ca o masa moale care se mareste usor la tuse . Poate provoca si sterilitate afectand mobilitatea spermatozoizilor.
In functie de cazuri se intervine chirurgical sau nu , aa ca trebuie dus la doctor sotul tau .

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

completari:
apara DOAR la testiculul stang din cauza dispozitiei anatomice a venei gonadale stg (varicocelul la testicul drept este semn de tumora). se simt venele ca niste rame pe sub piele.
daca este destul de mare poate afecta fertilitatea prin cresterea temteraturii la nivel local (spermatozoizii pt a fi "in forma" trebuie sa stea la o temperatura putin mai scazuta decat cea a corpului, de asta si atarna testiculele departe de corp vara. dilatatiile venoase din varicocel cresc temepreatura prin sangele cald pe care il aduc)
faza cu maritul la tuse este pt hidrocelul comunicant si hernie.
ar trebui sa va adresati unui urolog sau unui chirurg generalist. sa ai in vedere ca operatia (daca se pune problema) se poate face si laparoscopic (in bucuresti pot sa-ti spun vreo 2-3 doctori care o fac asa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui zmotocel

completari:
apara DOAR la testiculul stang din cauza dispozitiei anatomice a venei gonadale stg (varicocelul la testicul drept este semn de tumora). se simt venele ca niste rame pe sub piele.
daca este destul de mare poate afecta fertilitatea prin cresterea temteraturii la nivel local (spermatozoizii pt a fi "in forma" trebuie sa stea la o temperatura putin mai scazuta decat cea a corpului, de asta si atarna testiculele departe de corp vara. dilatatiile venoase din varicocel cresc temepreatura prin sangele cald pe care il aduc)
faza cu maritul la tuse este pt hidrocelul comunicant si hernie.
ar trebui sa va adresati unui urolog sau unui chirurg generalist. sa ai in vedere ca operatia (daca se pune problema) se poate face si laparoscopic (in bucuresti pot sa-ti spun vreo 2-3 doctori care o fac asa).

POate aparea si la cel drept. Cand apare la dreptul te gandesti prima oara la o posibila tumora , mai ales la indivizii trecuti de o varsta , dar ramane in picioare si posibilitatea varicocelului.
Se mareste la tuse datorita presiunii care apare la nivelul dilatatiilor, nu ca la hernii , dar se mareste.
Iar cu laparoscopia...cicatricea de la un varicocel este de 2 cm jumate sa zicem.
Acum cred ca tine de fiecare pers. in parte. Spre exemplu eu as prefera oricand o apendicectomie clasica uneia revolutionare transvaginal.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

VA MULTUMESC FRUMOS!

SA VA DEA DUMNEZEU UN AN BUN CU SANATATE, LINISTE SI BUCURII !
[/flo]

Gabriela

Mergi la inceput

xio, nu stiu unde ai vazut tu varicocel operat pe o incizie de 2 cm, dar sincer ma indoiesc. chiar si pt tehnica ivanissevich tot ai nevoie de o incizie de 4-5 cm. cat despre decolarea colonului si ligatura venelor retroperitoneal pe o incizie de 2 cm nici nu se pune problema ( e dificil chiar si pe una de 4-5 cm). asa ca nu este chiar rea o abordare laparoscopica, iar din punct de vedere tehnic este mult mai mult spatiu, iar pacientul isi revine foarte repede.
pt apendicectomie si eu am rezerve la unele cazuri ca ar fi mai bine laparoscopic.
cat despre apendicectomia sau colecistectomia transvaginala... numai un barbat se putea gandi la asta!!!!! eu nu suport nici macar histerectomia transvaginala iar asta e considerata "clasica" deja :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelutza77 spune:

Ceau,sotul meu a fost operat de varicocel( inainte de-a avea copii,avem o fetita de 8 ani si un baietel de 9 luni)nu stiu de ce la el un out e mai mare (adika destul de mare)nu-l deranjeaza dar e normal asa ?s-au trebuie operat din nou?doar daca face un efort mare simte ca il doare putin

Mergi la inceput

sa nu fie cumva un hidrocel. cel mai bine e sa-l vada un chirurg.
de obicei se opereaza, dar acum depinde si cat de mare e, daca il deranjeaza. alt tratament in afara de cel chirurgical nu e pt hidrocel. uneori dupa operatia de varicocel poate aparea hidrocelul.
dar mai poate fi si o orhita sau orhiepididimita, care la fel duc la marirea de volum a testicului, tratamentul pt ele fiind medicamentos.
cel mai bine e sa-l vada un medic (chirrug sau urolog de preferat)

Mergi la inceput