FIV sau inseminare cu donatoare/donator(14)
Raspunsuri - Pagina 17
gabri-ela spune:
Fetelor si eu vroiam sa repet HSG-ul saptamana viitoare pt as fi cazut in perioada optima de dupa CM, dar vad ca nu este bine sa fac aceasta investigatie inainte de a repeta analizele din secretie
Si mai cu seama ca acum un an jumate am avut si eu ureaplasma prezenta
Asa ca trebuie sa repet intai aceste analize si mai apoi trec mai departe......si timpul trece
Mi-am facut analiza la prolactina si sunt suparata ca a iesit mare....la o valoare de 35 maxim , mie mi-a iesit 58
De aseara am inceput sa iau tratament cu brocriptin, iar dupa o luna sa vad daca mi-a scazut....of si acest medicament imi da niste stari naspa...
Bine ca am luat-o din timp cu refacerea analizelor si sa merg la Sibiu cu ele refacute si cu reparatii acolo unde este cazul
Asa ca la mine mai dureaza pana cand ma voi intalni cu cei de la Sibiu
Dar va tin voua pumnii stransi sa reusiti sa ajungeti acolo cat mai repede si sa fie bine, pt ca si eu ma pregatesc sa vin dupa voi
Pupici

cosicel spune:
Gabri_ela - de ce nu iei dostinex? In primul rand ca se ia cate-o jumatate de tableta de 2 ori pe saptamana, nu are efecte secundare (cel putin asupra mea n-a fost nimic) marcante sau neplacute, si dupa 1 luna, am ajuns de la prolactina 87 (limita era 24) la 5!
diana23ct spune:
gabri-ela[/size=1] unde iti faci HSG-ul? pot face in orice perioada a lunii analiza asta sau doar in anumite zile? mie imi este foarte teama de ea, am auzit de la persoane care au facut-o ca e f dureroasa. ce imi poti spune despre ea? si inca ceva, imi poti recomanda un loc unde sa o fac si cam cat costa? nu am mai facut-o in viata mea aceasta analiza asa ca nu stiu mai nimic.
multumesc frumos.
Diana
gabri-ela spune:
Cosicel eu am mai avut aceasta prolactina marita si dupa o luna de tratament cu brocriptin mi-a scazut valoarea de la 58 la 17 cu o valoare max de 35
Dar dupa cum stii aceasta valoare poate creste din nou dupa ce intrerupi tratamentul
Organismul meu a reactionat totusi la acest medicament
Tu cat timp ai facut tratament cu Dostinex? dupa cat timp ti-a scazut valoarea? Stii cumva cat costa? Ca am inteles ca este cam scump. Se da cumva si compensat?
Diana eu HSG-ul l-am facut la Buc la Giulesti acum un an jumate si nu a fost deloc dureros vizavi de mine vorbind
Doar o jena am simtit atunci
Dar trompele mele erau permeabile si a trecut substanta de contrast usor
Am inteles ca daca sunt infundate, atunci se simnte o durere. Dar nu te speria
Daca esti din Buc, la Giulesti iti trebuie trimitere de la medicul de fam si adev de salariat si nu te costa nimic, doar daca vrei sa-i dai tu doctoritei....dar este recomandata o atentie
Daca vrei mai multe informatii spune-mi si iti dau si un nr de telefon unde te poti programa
HSG-ul se face imediat dupa CM in zilele 7-8-9 pana in ziua 10
dma2007 spune:
diana eu am facut la medical city este ceva mai scumpa dar nu e mai putin dureroasa
gasesti detalii pe site
e o metoda mai noua, se face ecografic nu radiologic si se injecteaza o solutie salina nu subst de contrast
zvanca se numeste doctorita
e o draguta
http://b1.lilypie.com/M20sp3.png
dma2007 spune:
diana eu am facut la medical city este ceva mai scumpa dar nu e mai putin dureroasa
gasesti detalii pe site
e o metoda mai noua, se face ecografic nu radiologic si se injecteaza o solutie salina nu subst de contrast
zvanca se numeste doctorita
e o draguta
http://b1.lilypie.com/M20sp3.png
bytzi spune:
simonete,uite ca am gasit in carticica care mi-a dat-o de la Polisano:inafara de dozarile hormonale din z3,21- FSH,LH,PRL,PROGESTERON,E2,valoarea altor teste este nesigura nefiind recomandate :rezerva ovariana care arata cate ovule mai exista la nivelul ovarului,deci cat de aproape santeti de menopauza si masurarea unei substante numite inhibin b ,ne se recomanda.
gabrielatrebuie sa rezolvi cu prolactina eu stiam ca prolactina serica cu valori mai mari decat normal poate inhiba aparitia ovulatiei.
fetelor va doresc un weekend placut!
bytzi....in curind mamica, cu ajutorul lui dumnezeu

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul." (Thornton Wilder)
bytzi spune:
dodo,da ai dreptate ca nu poti face HSG-ul dar eu ma gandeam ca a disparut microbul
de aceea ziceam sa o faci inainte...
si daca ti-a zis dr Ispasoiu sa nu o faci pana nu repeti analiza nu are rost...
dar a cata zi a CM vei fi cand ai rezultatul la analiza?
eu sant in z40 a CM ,nu stiu ce se intampla nu mi s-a mai intamplat niciodata ,eu aveam CM de 24,25 zile si acum...dar ma face sa cred ca DD le randuieste asa ca sa-mi iese planurile ![]()

simonete spune:
Bytzi , nu se recomanda inhibina B pt. ca nu ar da rezultate exacte despre rezerva foliculara ? am inteles bine ?!
bytzi spune:
da,simonete,dar FSH cand la-i facut ultima oara cat era?
al meu este 10 la limita de 10,cand i-am spus dr s-a mirat si eu am 32 ani (precizez ca eu la prima intalnire am fost la prof Sthromer si el nu a scris prea multe date pe computer despre noi si apoi cand am vorbit la tel pt IA 2 mi-am adus aminte si i-am spus cum stau cu FSH, atunci m-a intrebat si de HSG cum e...)
i-am zis sa repet anal dar a zis ca pana la 35 de ani nu sant modificari prea mari ale FSH -ului de la luna la luna....probabil de aceea a fost si deacord pana la urma sa fac stimulare cu 2 gonal /zi