incerc din nou
Hey :D ma intorc si eu pe aici dupa ce multa vreme am pus in cui ideea de a avea un bebe. Dar uite ca acum vreau sa incerc din nou (am 32 de ani) si as avea nevoie de sfaturile voastre :)
M-am operat anul trecut de endo gradul 4, chisturi, fibroame etc., nu am facut diphe, am luat doar anticonceptionale pana in octombrie 08 inclusiv. In octombrie am oprit yasmin-ul, am incercat in noiembrie si decembrie, nimic. Probabil ca dureaza pana isi revine organismul dupa yasmin (aveti idee cam cat ar putea dura?)
Problema mea e ca partenerul meu e mai tot timpul plecat, ca si mine de altfel si e foarte greu sa ne intalnim in momentele ovulatiei. Menstra a redevenit lunga (8 zile) si cu hemoragii mari si incep sa-mi fac probleme ca ovulez "in gol" si o sa am iar probleme de anemie :P
Pe de alta parte daca astept pana ne "asezam", mai dureaza 2 ani si mi-e frica sa mai astept.
Ce sfaturi imi puteti da pentru a creste fertilitatea si odata ce am prestat in perioada ovulatiei sa cresc probabilitatea implantarii?
Iau fol, fier, vitamine, am taiat cola, cafeaua. Cu regimul naturist mi e mai greu, sa fiu sincera, dar povesteati de naprasnic?
Va rog sfatuiti-ma
Raspunsuri
uta_ciun spune:
draga blahblah, hai la aspirante optimiste, ai sa gasesti multe fete dragute si multe sfaturi
ce bine seamana povestile noastre: si eu am fost operata de chisturi endo tot acum un an si am luat AC pina in oct 2008....primul ciclu l-am avut la doar 25 zile, dupa care la 32
eu in oct nu stiam inca care-i treaba cu perioada fertila, iar nov a fost sotul plecat din tara, asa ca abia dec a fost ca la carte
eu am citit ca dupa pastile poti sa ovulezi imediat sau pot sa treaca citeva luni, deci nu e o regula
e foarte bine ca iei deja vitamine, mai ales ac folic
tot pe site-urile americane am citit ca dupa AC avem faza luteala mai scurta, dar ca s-ar putea lungi cu supliment de vit B6...asa ca luna dec am luat si eu separat de vitamine, B6 50 mg
www.fertilityfriend.com/ticker/uta79/ttc.png" target="_blank">asteptam, asteptam
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/
simonia spune:
daca sangerarea seamana mult cu o metroragie, pare sa fie cicluri anovulatorii, ovulatia nu a revenit. incearca o stimulare cu plante mai intai, sau hormoni daca esti grabita, monitorizare ai facut? cum sunt foliculii, dar endometrul?