Fetelor, pe prietena mea buna o frmanata o problema la care eu nu ma pricep sa o ajut, de aceea fac apel la bunavointa si la cunostintele voastre juridice.
Situatia ei este urmatoarea: mama ei vrea sa treaca o casa pe numele ei, fara ca sotul ei - al prietenei - sa aiba vreun drept asupra acesteia, din motive personale. Ei au impreuna doi copii minori, dar ea nu doreste ca acea casa sa fie nici pe numele vreunuia dintre ei, din motive de siguranta pentru viitorul ei.
Ar mai fi intrarea in posesie prin mostenire, dar nu doreste nici sa astepte 20 de ani, ea dorind sa demoleze casa veche si sa construiasca una noua.
Cunoasteti vreo procedura legala prin care ea sa intre in posesia casei cu drepturi depline, definitive si irevocabile, pe care insa sa nu le impartaseasca cu sotul sau cu copiii ei?
In numele ei, va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Da, sotul sa dea in scris la notar ca nu are nici o pretentie la respectiva casa..iar in caz de divort nu poate sa atace bunul dobandit de sotie....stiu pe cineva care a trecut casa pe numele fetei iar sotul acesteia nu are nici un drept...dar cu legile care se tot schimba ...mai bine sa intrebe un notar sau avocat... Craciun Fericit.
http://bd.lilypie.com/JP1np2.png 21+