Ce sa fac?
Sunt foarte suparata. Am lucrat doar 2 luni intr-o farmacie si am plecat din cauza sefei (era o nebuna si jumatate, in plus vesnic nemultumita), am stat in preaviz cum era si normal, 15 zile, ba chiar 16, pt. ca am anuntat-o pe sefa ca ultimele 3 zile ale lunii le vreau concediu de odihna, erau zilele ce mi se cuveneau in cele 2 luni lucrate la ea, asta insemnand 28, 29 si 30 ale lunii trecute. Am lucrat si in data de 27 desi preavizul mi se termina in 26 tocmai in ideea de a nu intrerupe continuitatea in munca si de la 1 decembrie sa incep serviciul in alta farmacie. Azi - surpriza, am fost sa-mi iau salariul si am primit mai putini bani, pe motiv ca doar i-am spus ca vreau concediu de odihna si nu i-am cerut in scris (cand i-am spus nu a mentionat nimic despre acest lucru) iar bonurile de masa iar nu mi le-a dat pe motiv ca cica am semnat regulamentul de ordine interioara in care s-ar specifica faptul ca angajatii care pleaca de la ea nu mai primesc bonurile pe luna respectiva. Eu nu-mi amintesc sa fi semnat asa ceva insa am fost atat de nervoasa si de scarbita incat i-am spus vreo doua de la obraz si am plecat urgent de acolo.
Cand am primit decizia de desfacere a contractului de munca am vazut ca mi-a desfacut contractul cu data de 26 nov. nu 27 cat am lucrat efectiv, dar e adevarat ca data de 26 era a 15 zi a preavizului eu insa fiind de buna credinta am mai stat o zi in plus, zi ce nu mi-a fost platita, asta pe langa faptul ca nici concediul care mi se cuvenea nu a fost platit.
Ce sa fac? Cui sa ma adresez? Am martori ca am fost la serviciu si deasemenea am martori ca i-am spus ca vreau concediu.
Va rog ajutati-ma,nu mi-e atat de bani ci mi-e ca am fost inselata cu buna stiinta.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica
Raspunsuri
Deus spune:
Aceste probleme se judeca f repede fara ca tu sa ai cheltuieli! daca ai avocat, vorbeste cu el si sa rezolve el cazul inclusiv cheltuielile de judecata. Si daca nu ai avea dreptate legea din Ro este mai degraba alaturi de angajat decat de patron asa ca vei castiga procesul unde poti sa ceri ceva daune ( nu mari ca nu-ti pot ei estima prejudiciul psihic ) plus ca vei avea ultimul cuvant in fata sefei. Toate astea daca ai nervi!
Sau poti sa o ierti ca vine Craciunul- asta sa fie fapta ta buna si la urmatorul loc de munca sa fi foarte atenta ce semnezi !
["http://community.webshots.com/user/Deusphoto"]poze familia mea
quod me nutrit me destruit
Mirela72 spune:
Multumesc pentru raspuns,oi fi iertatoare dar nesimtita asta chiar nu merita, chiar daca vine Craciunul.
Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica
LoraG76 spune:
Cererea de concediu trebuie neaparat facuta in scris, altfel... poate orice angajator sa spuna ca lipsesti nemotivat, o cerere verbala e ca si inexistenta, nu produce efecte.
Lora, mami de Iustina
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
MsLara spune:
Zilele de concediu sunt dreptul tau si daca nu ai facut cerere scrisa inseamna ca nici angajatorul nu poate demonstra ca ai beneficiat de ele. Ca atare este obligat sa ti le plateasca. Zilele de concediu pot fi platite doar la incheierea contractului de munca.
Incearca intai sa le atragi atentia ca nu respecta Codul Muncii
"Art. 141. [efectuarea si compensarea concediului de odihna]
(1) Concediul de odihna se efectueaza în fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul urmator este permisa numai în cazurile expres prevazute de lege sau în cazurile prevazute în contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pâna la sfârsitul anului urmator, tuturor salariatilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai în cazul încetarii contractului individual de munca."
Faptul ca ai efectuat concediul de odihna trebuie sa se reflecte nu doar in cererea ta scrisa si aprobata si ci pe statul de salarii. Si chiar pe decizia de incetare a contractului de munca. In mod normal se specifica si cate zile de concediu de odihna ai avut si cate ai efectuat.
Daca-i arati ca stii ce drepturi ai s-ar putea sa-ti plateasca ce ti se cuvine doar pentru a evita ca tu sa atragi atentia Inspectoratului Teritorial de Munca (o sesizare scrisa ar fi de ajuns pentru acestia). Ma indoiesc sa-i convina un control de la ITM...deci pana la a apela la avocati mai ai si alte variante..
Emma invinge cancerul
KISSY sunt langa tine
Lali www.TickerFactory.com/weight-loss/wgHai3T/] br / " target="_blank">In fiecare zi mai