Viata in Germania (54)
Raspunsuri - Pagina 22
liutzica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nelis Alina sarcina usoara si bebe sanatos.Eu care fac atatea sacrificii pentru a avea copilul mult visat...sunt sensibila si atenta la voi cele care o sa aveti bebici si va doresc tot binele din lume. Noi asteptam sa semnam ctr saptamana asta si poate pana sf de luna sa fim in Rostock . O sa lucram la un abator de pasari..10 ore /zi/....si noi speram sa invatam limba cat mai repede....cu cat ne integram mai repede cu atat mai bine.Pe langa temerile noastre..astept din partea voastra orice parere ..atentionare....cred ca si voi ati trecut prin asta - straini intr-o tara straina- Va multumesc si va pup. Apropo la noi este frig 2-5 grade..pe acolo cum este..sincer nu avem loc in bagaj de prea multe haine...eu tot sper sa vina primavara. ![]() ![]() ---pentru voi toate ![]() Speranta vede invizibilul, simte intangibilul si implineste imposibilul. |
Nelis,
Ma bucur pentru voi ca aveti sansa de a munci in Germania. Cred ca va va fi mai bine macar din punct de vedere financiar.
Nici eu nu sunt de mult timp aici (in Frankfurt de 1 an), dar am zis ca poate te ajuta niste sfaturi...sau macar ganduri impartasite.
1. Sa nu crezi ca aici sunt numai oameni buni si civilizati
2. Sa fii atenta ca si pana acum la poseta/portmoneu
3. Sa fii prudenta in relatia cu oamenii
4. Germana se invata cel mai repede daca intalnesti pe cineva vorbitor dispus sa converseze si sa te corecteze (preferabil sa aveti si o limba de intermediere-engleza de ex). Eu nu sunt in cazul asta, deci invat singura si vorbesc doar atunci cand trebuie musai si de obicei merg cu lectia pregatita pentru situatia respectiva:)
5. Sa nu vii cu sentimentul de inferioritate ca esti romanca.
6. Daca nu aveti copil cred ca va va fi mult mai usoara integrarea, timpul liber vi-l veti dedica exclusiv adaptarii voastre rapide.
7. Nu asteptati sa va ajute cineva, luati-va inima-n dinti si rezolvati-va pe cont propriu problemele.
8. Sa nu va lasati apasati prea tare de dorul de casa, parinti, etc.
9. Ramai conectata la acest forum pentru ca nu vei avea decat de castigat.:)
Nu sunt sfaturi trimise cu superioritatea celui integrat, nici pe departe (procesul cred ca va mai dura si pt noi+copil), ci sunt ganduri/experiente de care m-am lovit si care m-am gandit ca macar in parte iti vor folosi.

Alina spune:
Seara buna,fete dragi!
Misha ,ai dreptate,cel mai important lucru e sa ne fie copilasii sanatosi.Ii doresc multa sanatate lui Andy!Pai daca-i cel mai mic,tre'sa fie si cel mai nazdravan
,nu?
Andreia ,vineri mi-am luat singe si astept pe marti rezultatele,mi-am facut din nou anticorpii pt toxoplasmoza,parvovirus,cito-megalo-virus si listeria,la nici una nu am imunitate.Peste 15 zile,imi fac iarasi,la noi e ok,deocamdata nici un al copil din clasa dar incubatia e de maxim 3 sapt
.
Acum incerc sa ma obisnuiesc ca o sa fiu si mama de baiat,si soacra mare
.Stii,de multe ori am zis in viata despre anumite chestii "eu nu o sa pot asta niciodata"si pina la urma soarta mi-a aratat ca pot
.
Liutzica ,f bine ai sintetizat acolo pt Nelis.Eu sunt aici de 9 ani si ceva(Doamneee,oare cind au trecut?!)si nu ma numesc integrata 100% pentru ca imi lipseste familia din Ro,in special mama si tata
.
Seara faina!
_
Alina,mami de printesa si baby 
liutzica spune:
Liutzica ,f bine ai sintetizat acolo pt Nelis.Eu sunt aici de 9 ani si ceva(Doamneee,oare cind au trecut?!)si nu ma numesc integrata 100% pentru ca imi lipseste familia din Ro,in special mama si tata
.
Alina,
La inceput (acu 1 an) nu duceam dorul nimanui fiind foarte ocupati cu cautarea unei chirii, cumparat de mobila....refacut practic ce lasasem in Ro. Acum ca am reusit sa ne stabilim cat de cat intr-un loc ok, dar incep sa duc lipsa prietenilor cu care mai faceam cate o seara lunga, lunga povestind cate-n luna si-n stele. Iar de musai imi gaseam vreo "bona" de ocazie pentru copil. De asemenea imi lipsesc copiii de la bloc sau ai prietenilor cu care sa se joace fetita mea.
Fara parinti eram obisnuita din tara, iar de socrii nu imi este dor
.
Numai bine iti doresc draga "soacra mare" .(asta sa te mai obisnuiesti cu feciorul din burtica)
Alina spune:
| citat din mesajul lui liutzica Liutzica ,f bine ai sintetizat acolo pt Nelis.Eu sunt aici de 9 ani si ceva(Doamneee,oare cind au trecut?!)si nu ma numesc integrata 100% pentru ca imi lipseste familia din Ro,in special mama si tata .Alina, La inceput (acu 1 an) nu duceam dorul nimanui fiind foarte ocupati cu cautarea unei chirii, cumparat de mobila....refacut practic ce lasasem in Ro. Acum ca am reusit sa ne stabilim cat de cat intr-un loc ok, dar incep sa duc lipsa prietenilor cu care mai faceam cate o seara lunga, lunga povestind cate-n luna si-n stele. Iar de musai imi gaseam vreo "bona" de ocazie pentru copil. De asemenea imi lipsesc copiii de la bloc sau ai prietenilor cu care sa se joace fetita mea. Fara parinti eram obisnuita din tara, iar de socrii nu imi este dor .Numai bine iti doresc draga "soacra mare" .(asta sa te mai obisnuiesti cu feciorul din burtica) ![]() Liutzica si ingerasa ei Cristina-Aimee |
Liutzica,te inteleg dar dupa ce duci fetita la gradi sa vezi ca de prieteni/parteneri de joaca va avea.Pe-aici se practica invitatul copiilor de la gradi,acasa pt o partida de joaca.Anul trecut ne-am mutat la casa,mai la sat
Nu mergeti la spielgruppe?Eu am dus-o pe fiica-mea vreo 6 luni si tare bine i-a fost.
La noi socrii stau in Germania dar departe(spre 800 km)si ne vedem cam 1 data/6 luni.Dar ce bine mi-ar prinde sa fie prin apropiere,o iubesc mult pe fiica-mea(singura nepoata)si macar cite un weekend pe luna tot ar sta la ei.Isi iubeste mult ambele perechi de bunici,ii lipsesc...
Asta cu soacra mare ma distreaza la maxim
Seara frumoasa!
_

Yasmine spune:
| citat din mesajul lui Alina Fetele,am fost azi la doctor si fara nici un dubiu...vom avea un baietel. Stiu ca am luat-o pe aratura dar am izbucnit in plins cind am auzit,atit de mult mi-am dorit a doua fetita dar Doamne-Doamne ne-a sortit o pereche. Fiica-mea a rectionat neasteptat de bine,a zis ca o sa-l iubeasca mult iar sotul,desigur,e f fericit. _ Alina,mami de printesa si baby ![]() |
Felicitari!
Sa fie intr-un ceas bun
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena
blackpanterro spune:
Fetelor ajutati-ma va rog...Aidan tuseste intr-una, o tuse seaca. Stiu exact cum este ca si eu o am, parca ma inteapa ceva in gat si ma mananca ingrozitor.Trece numai daca beau apa minerala pt ca acidul "scarpina" gatul. Nu stiu cum altfel sa explic tusea asta.Sunt convinsa ca si Aidan are aceeasi tuse.
La dr am fost deja de cateva ori si inafara de sirop de tuse nu am primit nimic decat sfatul sa astept sa treaca.
Maine ma duc la farmacia germana sa intreb de ceva pt tuse dar nu stiu despre ce sa intreb...stiti de vreun sirop bun sau ceva homeopatic? As incerca orice in momentul de fata numai sa fie bun pt copii.Nici nu stiu denumiri in germana...ajutati-ma va rog.
Multumesc!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
Alina spune:
| citat din mesajul lui blackpanterro Fetelor ajutati-ma va rog...Aidan tuseste intr-una, o tuse seaca. Stiu exact cum este ca si eu o am, parca ma inteapa ceva in gat si ma mananca ingrozitor.Trece numai daca beau apa minerala pt ca acidul "scarpina" gatul. Nu stiu cum altfel sa explic tusea asta.Sunt convinsa ca si Aidan are aceeasi tuse. La dr am fost deja de cateva ori si inafara de sirop de tuse nu am primit nimic decat sfatul sa astept sa treaca. Maine ma duc la farmacia germana sa intreb de ceva pt tuse dar nu stiu despre ce sa intreb...stiti de vreun sirop bun sau ceva homeopatic? As incerca orice in momentul de fata numai sa fie bun pt copii.Nici nu stiu denumiri in germana...ajutati-ma va rog. Multumesc! Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful. If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent. If he is both able and willing, then whence cometh evil? If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious |
Black ,si eu am avut asa citeva zile prin februarie,ma enerva ingrozitor dar simteam ca e de la secretiile din nas,nici macar nu puteam sa-mi suflu nasul ca nu iesea nimic,pur si simplu le simteam in git.Eu am baut zeci de ceaiuri calde si am supt pastile Emser,sunt cu sare dar exista si fara gust sarat cu vanilie,in vreo 2-3 zile mi-a trecut.
Pt git si inceput de raceala,eu folosesc si ii dau si la copil picaturi homeopate Meditonsin.
Pt tuse uscata ii dadeam Prospan,e din plante si imi amintesc ca e bun pt orice fel de tuse si Stodal(asta il aveam din Ro,nu stiu daca se gaseste aici sau se poate comanda,l-am luat si din Italia cind a apucat-o tusea in concediu )e tot homeopat si a ajutat-o.
Imi amintesc ca o data am primit si Umckaloabo,si astea sunt din plante si doctora zicea ca sunt f bune,are experienta pozitiva cu ele,pe noi ne-au ajutat.
http://www.umckaloabo.de/umckaloabo/
Sanatate va doesc!
_

blackpanterro spune:
Alina, multumesc de raspuns. Toate astea se pot obtine fara reteta? De la dr nostru american nu pot obtine retete pt medicamente nemtesti iar ei nu mi-au dat decat un sirop, Robitussin, care nu e bun de nimic.
De aia imi trebuie ceva ce se poate cumpara fara reteta.
E tare enervanta tusea asta, pur si simplu te mananca in gat atat de tare ca vrei intr-una sa tusesti sa scapi de mancarime. Poate sa fie o alergie dar am incercat si cu Claritin si Benadryl care sunt pt alergii si la fel e mancarimea. Cred ca o tot tinem intr-o tuse de prin noiembrie...
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
Alina spune:
Da,Black,eu le-am luat fara reteta.In ultimii ani nici nu m-am mai dus la doctor cind numai putina tuse avea,pur si simplu asa raceste fiica-mea,la caile resp superioare.
Dus la pediatru inseamna drum cu metroul,stat pe-acolo,asteptat in sali cu copii mult mai bolnavi asa ca,pt ceva simplu,nu m-am mai dus la medic.Ca norocul,acum o duc la doctorul de casa,a fost putin racita in februarie si fost cu sotul meu la el,e ok.
Nu am auzit de Robitussin.Si daca iti da numai medicamente americane,banuiesc ca aveti si farmacie americana sau ti le da de la el?
Hai ca am vazut ca scrii de alergii.Daca e tuse alergica,cred ca tre'sa-i faci testele alea.Oare sa fie alergic la ceva din casa,praf sau altceva?Si fiica-mea,pe la 2 ani,a tinut-o intr-o tuse uscata vreo luna jumate si cind ma pregateam sa investighez f serios problema,i-a trecut.
| citat din mesajul lui blackpanterro Alina, multumesc de raspuns. Toate astea se pot obtine fara reteta? De la dr nostru american nu pot obtine retete pt medicamente nemtesti iar ei nu mi-au dat decat un sirop, Robitussin, care nu e bun de nimic. De aia imi trebuie ceva ce se poate cumpara fara reteta. E tare enervanta tusea asta, pur si simplu te mananca in gat atat de tare ca vrei intr-una sa tusesti sa scapi de mancarime. Poate sa fie o alergie dar am incercat si cu Claritin si Benadryl care sunt pt alergii si la fel e mancarimea. Cred ca o tot tinem intr-o tuse de prin noiembrie... Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful. If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent. If he is both able and willing, then whence cometh evil? If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious |
_

blackpanterro spune:
Da Alina, avem farmacie americana la baza, dar numai siropul asta a fost prescris :( .Se poate lua si fara prescriptie dar pt ca nu i-a gasit nimic la gat sau la plamani nu i-a dat nimic altceva. O sa ma duc la farmacia nemteasca sa vad ce gasesc.
Multumesc inca o data!