Viata in Germania (54)
Raspunsuri - Pagina 15
nicoll spune:
Mersi fetelor.
pana la urma asa am tradus si eu "Legea privind libera circulatie/EU) si mi-am luat inima in dinti dis de dimineata si am mers la consulat... si a fost buna traducerea facuta de mine, au acceptat-o si am platit in total doar 75 euro... acum nu-mi mai ramane decat de asteptat :)
Daca are cineva intrebari, raspund cu placere.
Nicoll
kariguld spune:
hallo!
am si eu o intrebare , pentru cei care stiu...
stiu ca se fac cursuri de invatare a limbii prin Bundesamt(!), sunt nenumarate scoli(private) la care se poate merge....cu plata sau fara plata, in functie de venit...intrebarea mea este, daca cineva incepe o astfel de scoala apoi din varii motive renunta la ea, mai poate face alte cursuri de limba? nu neaparat la aceasi scoala.
cum poate invata cineva limba, fara s-o cunoasca deloc?
in regiunea Bayern, Nurnberg mai precis ma intereseaza.
(nu pentru mine, vreau sa ajut pe cineva si nu am de unde sa iau informatii!)
sper ca am fost destul de clara, multumesc pentru raspunsuri!
Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!
MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
tinatache spune:
salutare!
stie cineva ceva despre ghiozdanul asta:
http://www.kinderlampenland.de/oxid.php/cl/details/anid/27d476b78ded81b98.37505374/lang/0
La Andra am vut grija sa luam din alea testate, cu note bune blabla, da' la pitzi mic nu mai stiu, ca vrea neaparat cu pirati (mai ales pe asta!!) si nu am gasit nici un Testbericht pe net, nimic, nici bun nici rau!
Are cineva asa ceva, sau ati auzit pe undeva...?
mai e nevoie sa spun ca din toamna avem 2 copii scolari
??
-----------------------------------------------
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?
AdinaF spune:
tinatache, eu am vazut la descriere ca scria "TÜV geprüft". Mie sincer mi-ar ajunge, si la pretzul asta nu prea cred ca e de proasta calitate. Mult succes la toamna , noi abia atunci incepem gradi
.
Alina spune:
Ziua-buna,fete dragi!
In primul rind,sa aveti o primavara faina ca ziua de azi,insorita si calduta!
Kariguld,de cursuri la Bundesamt nu stiu,eu am facut cursuri la VHS,am facut prin 2000 in Leipzig si tot acolo am dat si DAF dar banuiesc ca sunt peste tot de la incepatori.Scriau fetele prin subiectul asta ca ar fi si niste cursuri de integrare pt straini,gratuite,dar eu nu am facut,nu am idee unde se fac,cred ca poti sa intrebi pe la primarie.
tinatache,"La multi ani!"pt Andra,sa creasca mare si sanatoasa
.
Noi am luat tot ghiozdan testat,de la Scout,cred ca 3/4 dintre colegii fiica-mii au Scout cu diverse modele.La baieti nu am vazut cu pirati ci cu rachete,avioane
.
Astazi e si ziua papadiei."La multi ani,Oana!"
.
_
Alina,mami de printesa si baby 
tumpi spune:
La multi ani ! papa
Kariguld, trebuie intrebat la Kreisverwaltungsreferat sau primaria de care apartine.Este vorba de Integrationkurse, ei iti pot recomada o scoala la care sa mearga.Nu este gratis asa cum se spune, ci doar ca platesti 1E/ora.Nu conteaza ca nu stie germana(desi cateva cuvinte ar fi bine sa stie), sunt atatia turci care nici dupa 15 ani nu stiu.Poate merge in primul modul sau in cel de integrare sau alfabetizare(dar asta e mai mult pt turci,tailandezi si alte natii care au altfel de litere sau pt ci care au pb cu scrisul).Cam mai toti profesorii stiu engleza si daca exista intrebari, iti poate raspunde si in engleza.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
tinatache spune:
multumim, multumim
pai asta e, ca andra are de la scout, super extra testat. Cred ca o sa ne ajunga si noua aia cu "TÜV geprüft" ca asta mic are idei putine si fixe
. Sa va mai spun ca acuma ma intreaba Andra ei de ce nu i-am luat cu printese, si cu cai, si cu inorogi si cu... si cu...?? 

-----------------------------------------------
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?
kariguld spune:
multam de raspunsuri!
sa aveti parte numai de lucruri bune!
Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!
MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
helbi spune:
Tina, in primul rind sa -tzi traiasca fata!
M-am uitat si eu la ghiozdan, scrie ca e TÜV getestet. INSA ai mare grija ca gol cintareste deja 1200 gr. E m ai greu ca un Scout de care are Bianca. Si, ce pot sa-tzi spun e ca acum, intr-a 3-a e asa de plin si greu ghiozdanul, ca eu abia i-l ridic de jos. Acum, daca ii duci si-i aduci cu masina, nu e o pb. Daca insa vor fi nevoitzi sa mearga is pe jos is piticul sa care singur ghiozdanul, s-ar putea sa-l cam darime. Mai ai optiunea sa le iei trolere, aici au citiva copii asa ceva.
Altfel, eu zic ca e ok ghiozdanul. Te-ai uitat si in Toys er Us? Stiu ca aveau de la Lego si goale cintareau cca 900 gr. Succes
kokorina spune:
buna seara fetelor!
ma scuzati ca dau "buzna" asa peste voi,dar am o intrebare si sigur gasesc la voi mai multe raspunsuri,sfaturi bune.
care sant demersurile(pas cu pas,punct cu punct....)in obtinerea unei cetatenii.as putea gasi pe cineva cu rabdare sa-mi dea punct cu punct unde trebuie sa merg si cam ce conditii trebuie sa intocmesc pt a putea intra in posesia cetateniei austriece.
mentionez ca sant de 6 ani si aproape 4 luni aici in austria,casatorita cu cetatean austriac,de 6 ani, in 26 aprilie anul acesta.
v-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati ajuta si pe mine in aceasta situatie.
p.s. imi pare rau ca nu sant in wiena ca veneam si eu la intalnire..
.