Salajence la apel!!![72]

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

De-abia ce m-am trezit.

Intru si eu ca sa va urez ce-i mai bun pentru noul an, multa sanatate voua si familiilor voastre si LA MULTI ANI !!

Noi mergem la niste prieteni acasa la petrecere diseara, asa ca fara mare tam-tam.Probabil ca pe la 12,30 - 1 o sa si fim acasa inapoi.

Va mai vad miine, ca la voi deja e aproape ora de incepul cheful.

Voi o sa si pasiti primele in noul an, eu cu 10 ore dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Elvira, multam de reteta. Am gasit pe un blog o reteta si pofticioasa cum sunt am prestat-o. Moama, a iesit deci ma declar fan.Uite reteta, asa cum am copiat-o cu mistourile de rigoare.

Citat:
De ce am ales sosul de rodii? Pentru ca-mi place faptul ca e acrisor si poate inlocui lamaia, atat de clasica pentru peste. Ca sa incepi, trebuie sa gasesti un filé de peste mijlociu, care sa fie mai gros, si pe care vreau sa-l fierbi. Eu iti dau reteta asa, cu somonul fiert, dar, daca tie iti place prajit, nu se supara nimeni. Si mai exista si varianta la cuptor. Pentru ca la peste sosul face diferenta. Deci, pentru sosul de rodii ai nevoie de: doua-trei linguri de sos sweet chili, in care pui doar trei felii de rosii uscate. Acesta este un produs de provenienta italieneascaStau sa ma intreb de ce, pentru ca la noi sunt cele mai bune rosii din lume. De ce nu se apuca nimeni de uscat si conservat rosii aici, in Romania, nu stiu. Sa revin. Fierbi rosiile uscate in sosul de chili, dupa ce torni si jumatate de pahar de vin alb. Alta varianta: fierbi somonul in vin alb si atunci pui niste vin din vasul in care ai fiert somonul. Aaa… si sa nu uit! Fierbi intai somonul, dar nu il uiti acolo - te-ai prins - pana se faramiteaza! Vreau sa-l lasi putin, sub trei minute. Nu te speria, nu va ramane crud, se va mai face si in sos. Ai putintica rabdare. Ai fiert somonul in vinul din care pui doua linguri in sosul bolborositor de chili si rosii uscate. Acum e momentul sa pui trei linguri de ulei de masline, nu mai mult. Atentie! Nu la inceput, pentru ca nu vrei sa-l prajesti. Ma repet si spun ca nu-mi place gudronul de ulei ars; astfel ca doar il incingi putin si abia acum scoti dintr-o rodie mare si coapta un pumn de seminte rosiatice, pe care le arunci in sos. Tot aici mai pui si niste fire intregi de coriandru, care doar se vor inmuia in sosul meu. Asta va ajuta uleiul sa nu se prajeasca. Atunci, iei somonul jumatate fiert si il muti din oala in tigaie. Si daca pana acum ti-a fost teama ca va ramane pe undeva nefacut, afla ca aici se va face bine. Il intorci de doua-trei ori si e gata de pus pe farfurie. La garnitura te las pe tine sa alegi. Dar, te rog, nu cartofi nature - cea mai penibila garnitura de peste, pe care ne-a montat-o in farfurie regimul comunist. Baga un pahar de rosé rece si tare, imi vei multumi pentru acest deliciu.
Deci, nu am cuvinte ce bun e. Si daca nu ii faceam niste modificari, mici ce e drept, nu eram eu.Adriana, cred ca si pestele tau e tot somon, dupa cum l-ai descris.Noi asteptam sa trecem in noul an, va si va doresc La multi ani! cu fericire, sanatate si impliniri.Poate mai vin sa va vad, daca nu, ne "reauzim" la anul.

Mergi la inceput

Eu obisnuiesc sa gatesc pestele in cuptor, intr-un vas de yena, doar curatat, spalat,cu sare si piper, cu unt/margarina in loc de ulei,citeva feliute de lamiie deasupra, acoperit cu folie de aluminiu.
E gata in 15 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

LA MULTI ANI CU SANATATE
SA VA DEA DOMNUL DE TOATE !

Va doresc tot ce e mai bun sa va insoteasca in Noul An , sa aveti parte numai de bucurii si multa, multa fericire alaturi de cei dragi voua !
Ne auzim in Noul An !

" Carpe diem ! "

Mergi la inceput

Linga peste, de obicei fac "cartofi microwaiatzi" (nu stiu cum sa ii numesc altfel): curat cartofii, ii tai cubulete ca pentru supa, ii pun intr-un vas mai mult adinc decit lat, presar niste condimente din legume uscate, piper,amestec bine, apoi pun o lingura buna de margarina deasupra.Peste vas pun folie de plastic (din aceea fosrte subtire) bine intinsa asa incit sa acopere perfect gura vasului si sa nu intre sau sa iasa aer deloc (ermetic).In functie de cit de multi cartofi am pus, atita ii si las la microunde.Mai intii pun o tura de 5 minute.Scot vasul, trag usurel folia de deasupra ca sa pot amesteca (cu grija ca aburul care iese arde), amestec - margarina incepe sa se topeasca deasupra.Pun folia intinsa lalocul ei, la fel de ermetic.Ii mai las alte 5 minute la microunde (putere normala).Iar ii scot, trag folia, amestec, pun folia inapoi.Cind observ ca arata ca si proaspat fierti (ca la abur asa ajung sa fie, la urma), ii verific si ma opresc din lucru.In functie de cit de multi sint cartofii, atitea ture de 4 sau 5 minute ii las.
La un moment dat, dupa ce ai facut cartofii astia de mai multe ori, intimp, iti dai seama dupa ochi cam cit sa ii lasi in microunde si de cite ori.

Ideea e ca se fac foarte repede, nu faci miros in casa, nu trebuie sa stai sa ii pazesti tot timpul (poti lucra altceva in timp ce se fac) si la urma sint exact ca si cum i-ai fi facut pe aragaz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Cami, interesanti cartofii microwaiati Daca vreti sa bagati un oki la cum au iesit pestele si muschiul umplut, uite aici:http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&showtopic=13294&view=findpost&p=629908si tortul, aici:http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/13279/TORTURILE-NOASTRE/pagina/9980/Inca nu sunt aseazte pe platou, am facut numa neste poze cu telefonul, asa de fun. Va sper sa mai vin anul asta pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere si in sus cu recunostinta! Speranta sa va deschida poarta spre un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Ma rog ca Bunul Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o promisiune la fiecare grija, o binecuvantare la fiecare pas. LA MULTI ANI!
Noul an se asterne inaintea noastra ca un volum nescris cu 365 de pagini goale. Va uram sa le scrieti numai cu lucruri bune, impliniri si fericire pentru ca la sfirsitul volumului sa-l cititi cu bucurie.

ALEXANDRU,OLIMPIA SI MARIUS

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

DE PASTE VINE IEPURASUL,
PRIN ZAPADA FUGE LIN.
CRED C-AM INCURCAT MESAJUL.
MI SE TRAGE DE LA VIN?

LA MULTI ANI !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

LA MULTI ANI !!!