sarcina extrauterina

sarcina extrauterina | Autor: umadalina

Link direct la acest mesaj

Am si eu o problema....poate ma ajuta cineva.
Ultimul ciclu normal a fost pe 8 noiembrie..pe 28 noiembrie am avut doar cateva pete de sange dar mai maroniu...iar pe 8 decembrie cand ar fi trebuit sa am ciclu am avut iarasi doar cateva pete dar de data aceasta au fost foarte, foarte deschise la culoare( roz-portocaliu).Precizez ca ciclul meu este foarte regulat si insotit de dureri foarte mari in prima zi( luna aceasta nu am avut nici un fel de durere).Am fost foarte sigura ca sunt insarcinata pana in momentul in care am cumparat 3 teste de sarcina(la 9 zile de la lipsa ciclului..... unul a aratat si o a doua liniuta dar foarte, foarte deschisa la culoare ...iar celelalte au fost negative)...si am facut si analiza de sange care a iesit tot negativ.
Am dureri de cap din cand in cand( iar eu nu am avut niciodata dureri de cap), intr-o noapte m-am trezit din cauza unor junghiuri puternice in stomac( 3 mai exact..unul dupa altul..au durat doar cateva secunde), cand alerg imi simt abdomenul mai greu...iar de curand am inceput sa am si niste dureri de spate.
Credeti ca o sarcina extrauterina este posibila sa nu iasa la analizele de sange?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Madalina,

Ma gandesc ca nu prea are cum sa fie eronata analiza de sange (doar sa nu fie o eroare de laborator). Poate e ceva dereglare hormonala. Cel mai bine ar fi sa te programezi la un medic.

Bafta,

Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILEN spune:

Sarcina extrauterina este detectata cu testele de urina exact ca o sarcina normala. O spun din proprie experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Sau nu ... tot ca o sarcina normala.
Ideea este ca embrionul nu se dezvolta normal si de aceea valorile bHCG sunt mai mici decat normal si nu se dubleaza la 2 zile.
Ar trebui sa repeti bHCG si sa faci o eco vaginala.
Partea proasta este ca sunt sarbatorile si e relache peste tot. Mai bine mergi la urgenta, la Giulesti sau la alt spital de obs-gin , paza buna trece primejdia rea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brunadria spune:

si eu la sarcina extrauterina, am avut niste dureri groaznice si hemoragie, testele de sarcina mi au iesit pozitive iar beta hcg crestea dar lent... eu zic ca nu esti gravi, doar ceva dereglari , dar consulta un medic totusi dupa sarbatori.. eventual mai fa ti un test de sarcina, iar daca ai dureri mari rapid la urgenta.. e periculos.
numai bine..

Mergi la inceput

iar durerile la extrauterina eu stiu ca sunt abdominale , la fel a fost si la mine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns umadalina spune:

Multumesc fetelor pentru raspuns.....intre timp am fost la doctor sa imi fac ecografie si am afltat ca am fost insarcinata dar am pierdut-o( a fost normala nu extrauterina).Acum astept sa imi vina ciclu si sa se curete uterul de tesutul care a ramas inauntru.Mi-a dat 5 pastile de progesteron ca sa imi accelereze venirea ciclului dar le-am terminat de 3 zile si inca nu mi-a venit....sper sa imi vina in curand.
Acum as mai avea o intrebare...daca am avut o pierdere de sarcina foarte devreme( vreo 4-5 luni), cam cat timp ar trebui sa astept pana sa incerc din nou? Doctorul meu mi-a spus ca dupa ce imi vine ciclul pot deja sa incerc din nou.Credeti ca este prea devreme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns umadalina spune:

Ma scuzati...am vrut sa spun 4-5 SAPTAMANI.

Mergi la inceput

eu zic sa astepti sa treaca un ciclu si sa incerci dupa ,in principiu asa spun mrdicii..mult succes...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuca81 spune:

Buna seara doamnelor,

Dupa ce am citit multa vreme acest forum si sfaturile voastre am decis sa ma inregistrez si eu eu. S-a intamplat sa ma inregistrez fix in seara in care m-am nascut a doua oara.
O sa va spun prin ce am trecut eu, ce am invatat, ce nu am invatat, de ce imi este frica acum si facand asta poate o sa ma linistesc putin si o sa ajute pe altcineva sa NU faca la fel ca mine.

Acum 6 luni m-am mutat cu prietenul meu si toate bune si frumoase pana cand mi-a intarziat menstruatia putin. Am zis ca e de la frig, de la oboseala, stress, etc. Intr-un final mi-a venit undeva pe 21 decembrie si m-am linistit ca este totul in regula. Spate ma durea deja de ceva vreme dar si asta am pus-o pe seama oboselii acumulate zi de zi la birou... Menstruatia a durat cam 2 zile si s-a oprit ..apoi a luat-o de la capat peste alte cateva zile. Au inceput si niste dureri abdominale destul de puternice...dar se apropia Revelionul si am amanat sa ma duc la medic. A devenit din ce in ce mai grav. Sangeram continuu si aveam dureri insuportabile la care s-a adaugat si o senzatie , nici nu stiu cum sa ma exprim,...era ca si cum as fi avut in mine ceva in plus. Cand ma intorceam noaptea pe o parte sau pe cealalta aveam impresia ca tot interiorul meu de deplaseaza in directia aceea. Ma simteam balonata.

Limita de suportabilitate a fost atinsa pe 03 ianuarie cand nu mai puteam sta in picioare de durere. pentru ca nu puteam merge pe jos am luat un taxi pentru 100 de metri si am mers la POLICLINICA CU PLATA NR. 3 din zona Eroii Revolutiei. A FOST CEA MAI MARE GRESEALA PE CARE AM PUTUT-O FACE. Medicul care m-a vazut (va dau maine numele lui ca acum nu am reteta la mine)..s-a dovedit a fi un dobitoc ce era mai preocupat in a ma invatza cum se palpeaza sanii decat sa fie mai riguros in investigatii. . M-a consultat si mi-a spus ca o sarcina este exclusa. M-a intrebat daca am bani la mine si m-a trimis la echograf..cu un etaj mai jos. Echografia mi s-a interpretat astfel:
* endometru 10 mm
* fara formatiuni chistice
* lichid in douglas
- au mai fost cateva lucruri pe care nu mi le mai amintesc in mom asta.
Cert este ca am fost diagnosticata cu B.I.P. si pusa sub tratament 10 zile cu Zinnat si Arcoxia.
Marturisesc ca am stat linistita desi m-a durut sufletul de banii pe care i-am dat , eu sa fiu sanatoasa! (medicamentele au fost 275 lei + 60 lei consultatia +60 lei echografia - )
Am inceput tratamentul (dupa ce am citit cu atentie prospectele) iar abdomenul tot umflat, dureri muuult mai mici (aproape deloc), sangerarea continua, senzatie de jena cand voiam sa stau pe scaun.
Am avut ameteli si stai de voma dar am zis ca-s de la medicamente asa cum citisem pe prospect.

Pe data de 12 jan cand m-am intors de la munca au revenit durerile si mi-a dat in gand sa iau un test Barza..medicul ziceea ca este exclus si nici nu mi-a recomandat sa fac un test "just in case". L-am facut de capul meu si mi s-au taiat picioarele. era pozitiv. In secunda 2 am realizat ce era, era SARCINA EXTRAUTERINA cu siguranta. In decurs de 20 minute durerile s-au aceentual atat de mult incat mergeam aplecata , nu ma mai puteam tine pe picioare. M-a imbracat prietenul meu, am luat o masina si am fugit la Municipal. I-am aratat doctoritei de garda testul si toata colectia de medicamente cu care venisem echipata de la medicul anterior.
Aici am fost diagnosticata cu sarcina extrauterina (ectopica) si nu cu B.I.P. sarcina avea 8 saptamani si rupsese deja trompa.
Echografistul de garda s-a minunat ca am venit pe picioarele mele si inca mai eram constienta. Aveam hemoragie interna grava (de unde senzatia de plutire in abdomen - petele negre care se vedeau in poza de la PRIMA echografie).
Am fost constienta in permanenta...am incercat sa nu ma pierd ca m-am gandit ca am eu timp dupa aia, daca oi scapa
,sa-mi umflu ochii de plans.
In 20 minute eram in sala de operatie, actele semnate, anestezie rahi..si gata, am ramas fara o trompa si cu spaima de a mai trai asta inca o data.

ce am invatzat: daca ma doare in varful degetului trebuie sa merg la spital si nu la policlinici private care iti iau banii si-ti arata usa.
ce Nu am invatzat: limita durerii
de-mi doresc cel mai mult: copii
de ce mi-e frica: de Dumnezeu

Dragele mele, imi cer iertare daca m-am pierdut in detalii, cred ca am "talentul" asta si va cer un sfat...ce fac eu acum cu psihicul? De ce am impresia ca n-o sa mai dansez cum dansam inainte, de ce sunt asa de furioasa? De ce mi-e frica de o ruptura a relatiei mele care dureaza deja de 6 ani? De ce am impresia ca am dat cu capul de un zid inalt si nu pot sa ies la lumina ?

VA multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticul spune:

Draga Tzuca, iti inteleg supararea, dezamagirea si furia. Hai insa sa luam partea buna a lucrurilor: bine ca ai scapat cu viata!!!Si eu sunt o candidata la extrrauterina si stau in fiecare luna cu spaima, insa pana acum m-a ferit Dumnezeu.Mai ai inca o trompa cu care poti ramane insarcinata. Fa-ti investigatii la ea si nu dispera. Vad ca esti inca foarte tanara. Douazeci si ceva de ani inseamna ca inca mai ai mult timp. Repet: BINE CA AI SCAPAT CU VIATA!!!Referitor la prietenul tau, daca te iubeste iti va ramane alaturi. Uneori Dumnezeu ne da astfel de incercari tocmai ca sa ne apropie. Multa bafta si sa-ti dea Dumnezeu putere. Domane ajuta!

Mergi la inceput