Sa ii scoatem la careu
Raspunsuri - Pagina 6
beshter spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Deus Pe ei pe educatori, invatatori si profesori cine-i evalueaza? Efectiv te gandesti de cand se naste copilul tau cum o sa te bati cu invatatoarea. |
Pe mine, de exemplu, ma evalueaza studentii la sfarsitul fiecarui semestru. Evaluarile sunt anonime, inchise in plic si trimise 'la centru'. In functie de evaluarile lor si de activitatea mea extra-curriculara
A, si ma mai evalueaza si medicina muncii de doua ori pe an, evaluarea aia la cap fiind destul de importanta.
Doamne, ce bine ca nu sunt invatatoare! Ca sa nu ma cafteasca Deus, nu de alta
Deianira spune:
Alina, e foarte bine ca ai luat atitudine. Cred ca a fost ingrozitor de umilitor ceea ce s-a intamplat.
Si la mine in clasa in scoala generala se petreceau multe lucruri de felul acesta + batai si majoritatea parintilor chiar erau de acord
. Niciunul nu a luat vreodata atitudine si nu a venit cu vreo idee mai buna de a ne educa si asta s-a rasfrant asupra intregii generatii.
Imi vine o singura chestie in minte acum, apropo de schimbarile pe care trebuie sa le facem in mentalitatea noastra (adica a noastra personal si a celor din jur) - "Be the change that you want to see in the world."
Deus spune:
Mihaelka:
acuma cativa ani eram la serbarea de Craciun a nepotului meu, totul frumos, copii au spus poezii si au cantat frumos. Invatatoare si directorul au angajat un Mos sa aduca cadouri la copii care le-a tras teapa si toata lumea il astepta pe Mos care nu mai venea. Faza la care invatatoarea iese in fata si le spune la copii: "fiindca ati fost rai Mosul nu vine anul asta la voi !". Am crezut ca intru in pamant de durere, sa vezi ce fete aveau copii! M-am ridicat si am spus " Mosul s-a inzapezit, saniuta nu mai trece de nameti dar a reusit sa trimita cadourile cu un spiridus!" ( cadourile erau la usa intr-o cutie).
Nu toate invatatorele sunt defecte doar ca noi parintii cand ne inscriem copii la o scoala de unde stim unde nimerim? De unde avem garantia ca ea a fost testata si sigur este buna ? Tot aceasi invatatoare la nici 2 saptamani de la inceperea scolii catalogase pe un copil ca fiind prost si toti copii il numeau "prostul". L-au facut neajutorat si cred ca si-au batut joc total de viitorul lui. Niciodata nu o sa se ridice fiindca de la inceput i-au spus ca nu poate si a avut ghinionul poate sa aiba niste parinti care nu se implica.
Probabil ca sunt invatatoare bune, sper si eu sa nimerim peste 4 ani la una buna. O sa traim si o sa vedem :)
quod me nutrit me destruit
Aalina spune:
Fetelor multumesc tare mult pentru raspunsuri.
Alexandra nu a fost vorba de curaj ci de inconstienta
Pur si simplu nu am putut sa asist la asa ceva.
Nelia chiar ma gandeam zilele astea ca in ianuarie sa le propun un exercitiu de imaginatie de acest gen si sa le rog sa imi spuna ce simt ele in clipele alea. Poate asa vor intelege (sau nu) ce au simtit copii aceia.
Lilia sunt genul care oricum nu se prea streseaza de comentariile "lumii". Voi fi doar foarte atenta sa nu aiba de suferit pustiul meu. In rest... pot vorbi cat vor, e ultima mea grija.
Din pacate cand nu ai de unde alege o gradinita ...e greu. La noi in oras e o adevarata aventura sa gasesti loc la camin. Si cel mai mult m-au socat stirile despre singura gradinita particulara care are un sistem identic. Neinteres fata de copii, metode invechite, asteptarea de plicuri.
Macar acum stiu ca voi fi foarte atenta cand voi vorbi cu invatatoarea. L-am inscris deja pe pustiulica la o scoala asa ca imediat dupa vacanta voi merge sa vad cum se pun problemele si acolo.
Ca tot se vorbea de serbare. Ce parere aveti de replica "cei care nu isi stiu poezia nu vor mai participa la serbare".
Sa aveti o zi buna!
cu
Fabian si
Dorian
AMR 10 saptamani