Sa ii scoatem la careu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aalina

Mihaelka uitasem. O mamica asta spunea pe hol. Ca si rolurile sunt distribuite "pe pile". Pe mine sincer m-a busit rasul.

Pe mine nu m-ar busi nici un ras, eventual plansul, pentru ca mi-as aminti de clasele primare. Eu invatam foarte bine, dar pt. ca mama mea nu ducea nici macar martisor de 1 martie, nici macar o garoafa de 8 martie, eram pusa mereu in ultima banca cu copilul care avea paduchi (chipurile ca sa-l ajut si pe el sa invete mai bine), imi dadea mereu nota 9 si nu 10, in fine... ca sa nu o mai lungesc patetic, imi dadea rolul cel mai nesemnificativ, la serbare ma aseza in spatele tuturor, abia daca mi se vedea capul intr-o poza (in cele 2 poze pe care le am), ma striga numai pe numele de familie, pe altii pe numele mic. Chiar imi amintesc o serbare in care fiecare avea de prezentat o litera. Litera cu care incepea prenumele fiecaruia. Normal, multe prenume, asa ca eu am prezentat o litera cu care incepea numele de familie.

Fiecare zicea... "buna ziua, sunt litera M de la Monica etc..."
Eu, buna ziua ... sunt P, de la Popescu.

Si multe, multe alte chestii, dar ... aia vroiam sa zic... ca pe mine nu ma ia deloc rasul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka
Dar despre parintii care vin sa ceara socoteala educatoarei ca le-a distribuit copilul int-un rol minor la serbare, ce parere aveti?

Tot o mare prostie. Aici e alt subiect.

Eu nu sunt de acord cu serbarile. Nu toti copiii pot avea roluri la serbare, nu toti copiii se simt bine pe scena, unii se emotioneaza atat de tare incat uita textul, altii plang.
Prefer fara serbare. Ma bucur ca pe aici nu se fac sau cel putin am nimerit eu o gradinita cu alte conceptii. Se organizeaza dupa-amieze in care copiii, parintii si educatoarele intreprind impreuna diverse actiuni, canta, se joaca ... Atmosfera este placuta, relaxata, lipsita de emotii si de pregatiri inutile (doar educatoarele se pregatesc si pregatesc salile si gustarile ).

Si mai este o data pe an in noiembrie o sarbatoare Laternenfest, in care copiii canta si poarta fiecare cate un lampion confectionat la gradinita. Sunt aliniati unii langa altii in curte, se tin de maini, canta cu totii, iar noi parintii cantam cu ei - este f. frumos.

In rest, gradinita organizeaza sarbatori numai intre copii: zile de nastere, Mos Niculae etc.

Maria

Asa e Maria. Nici eu nu vad rostul serbarilor. Doar copii nu sunt papusi pentru buna-dispunere a parintilor si nu merg la gradinita ca pregateasca spectacole. Serbarile sunt un chin pentru unii ditre ei si o sursa de frustrari.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Citat:

Eu nu sunt de acord cu serbarile..........
........ Prefer fara serbare.

Si mai este o data pe an in noiembrie o sarbatoare Laternenfest, in care copiii canta si poarta fiecare cate un lampion confectionat la gradinita. Sunt aliniati unii langa altii in curte, se tin de maini, canta cu totii, iar noi parintii cantam cu ei - este f. frumos.

In rest, gradinita organizeaza sarbatori numai intre copii: zile de nastere, Mos Niculae etc.

Maria

Pai si Lanternenfest (care e de fapt Sarbatoarea Sf. Martin - un fel de Mos Niculae pt. Europa occidentala) nu e tot o serbare, se tin copiii de mana si canta?
La o serbare obisnuita, in speta era vorba de cea de Craciun, nu asta fac? Canta, danseaza...

De data asta m-ai bagat in ceata Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:

Citat:
Dar despre parintii care vin sa ceara socoteala educatoarei ca le-a distribuit copilul int-un rol minor la serbare, ce parere aveti?

1. Tot o mare prostie. Aici e alt subiect.

2. Eu nu sunt de acord cu serbarile. Nu toti copiii pot avea roluri la serbare, nu toti copiii se simt bine pe scena, unii se emotioneaza atat de tare incat uita textul, altii plang.
Prefer fara serbare. Ma bucur ca pe aici nu se fac sau cel putin am nimerit eu o gradinita cu alte conceptii. Se organizeaza dupa-amieze in care copiii, parintii si educatoarele intreprind impreuna diverse actiuni, canta, se joaca ... Atmosfera este placuta, relaxata, lipsita de emotii si de pregatiri inutile (doar educatoarele se pregatesc si pregatesc salile si gustarile ).

Maria

1. stiu si eu?

2. Vrei sa-ti spun eu de ce nu se organizeaza serbari acolo, Maria? Sau crezi ca acolo au ajuns la un nivel superior de intelegere a conditiei umane? Nu se organizeaza serbari pentru ca educatoarele s-au saturat s-o incaseze de la parinti pe motive gen 'copilul meu e persecutat' sau sa fie date in judecata ca au provocat traume ireversibile pentru ca au spus vreunui copil ca n-are voce.
Ceea ce e, bineinteles, absolutely wrong, ca sa n-avem vorbe.

Ce vreau eu sa spun este:
1. E foarte bine sa luptam pentru copiii nostri si pentru scoaterea in afara legii a metodelor punitive. Din care scot, din start, bataia. Nu spun ce i-as face eu vreuneia care s-ar atinge de copilul meu.
2. Ar fi foarte bine sa putem defini si cuantifica termenul de 'metoda punitiva' - altfel, se vor isca neintelegeri.
3. Orice sistem institutionalizat are tendinta de a nivela diferentele individuale. De-aia unii prefera homeschooling.

Mai era ceva dar am de fiert legume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Martie inteleg ce spui. Dar eu stiam ca al meu pitic e mandru ca e ostasul roman numarul 7. Pentru ca daca tot trebuia sa presteze la serbare si noi trebuia sa prestam costum (alta nebunie cu aceste costume) am facut totul ca o distractie - impreuna. Macar sa ramana cu ceva din activitatea aia.

cu Fabian si Dorian
AMR 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

alina m-au apucat niste nervi citind postarea ta ... de vina este sistemul zic eu care permite unor astfel de specimene sa ne "educe" copiii. Si mai vinovati sunt parintii care sustin acest comportament.
Te felicit pentru ca ai luat atitudine. Daca am fi mai multi care sa gandim asa si sa stim si sa luptam pentru copiii nostri ...

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 35+ cu Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

Citat:

Eu nu sunt de acord cu serbarile..........
........ Prefer fara serbare.

Maria

Pai si Lanternenfest (care e de fapt Sarbatoarea Sf. Martin - un fel de Mos Niculae pt. Europa occidentala) nu e tot o serbare, se tin copiii de mana si canta?
La o serbare obisnuita, in speta era vorba de cea de Craciun, nu asta fac? Canta, danseaza...

De data asta m-ai bagat in ceata Maria

Se tin copiii de mana si canta cu totii in cor, acompaniati de educatoare si de parinti. Nu exista scena, roluri, nu exista solisti, toti copiii sunt pusi la acelasi nivel, nu unii mai in fata si altii mai in spate. Asta am vrut sa spun. E o mare diferenta intre serbarile pe care le dadeam noi cand eram eu copil si ce vad la gradinita la copiii mei.

Desi "la vremea mea" imi placeau serbarile pt. eram solista si-mi faceau parintii costume, imi dau seama ca nu toti copiii se bucura.

Uite, baietelul meu mai mic (cu un minut fata de fratele sau ), cand ne-a vazut la Laternenfest a inceput sa planga de emotie desi este istet si indraznet de felul lui. Si-a revenit cand a vazut ca si noi cantam impreuna cu ei. Imi dau seama ca n-ar fi putut sa joace nici un rol in momentul acela. Celalalt, dimpotriva, se dadea mare si arata la toata lumea ca mami si papi ai lui sunt acolo. Copiii sunt diferiti.

Maria

Mergi la inceput

Citat:

2. Vrei sa-ti spun eu de ce nu se organizeaza serbari acolo, Maria? Sau crezi ca acolo au ajuns la un nivel superior de intelegere a conditiei umane? Nu se organizeaza serbari pentru ca educatoarele s-au saturat s-o incaseze de la parinti pe motive gen 'copilul meu e persecutat' sau sa fie date in judecata ca au provocat traume ireversibile pentru ca au spus vreunui copil ca n-are voce.
Ceea ce e, bineinteles, absolutely wrong, ca sa n-avem vorbe.

Poate ca stii tu mai bine care e motivul. Eu nu cunosc motivul pt. care gradinita noastra nu organizeaza serbari ca pe timpul meu in Ro si nici nu ma intereseaza. Sunt multumita asa, gasesc ca este corect si punct.

Cat despre faptul ca unii au ajuns sau nu la un nivel de intelegere superioara a conditiei umane - sesizez o ironie sau doar mi se pare ?

Este foarte bine ca parintii sa-si spuna parerea si ca educatorii sa stie ca nu pot face remarce negative la adresa copiilor fara sa suporte consecintele.

Ce spui ca e absolutely wrong, ca educatoarea a spus unui copil ca nu are voce sau ca parintii au dat-o in judecata pt. asta ?

Maria

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui martie

Pai si Lanternenfest (care e de fapt Sarbatoarea Sf. Martin - un fel de Mos Niculae pt. Europa occidentala)

Mos Niculae e Nikolo pe 6 Decembrie, n-au legatura.

Maria

Mergi la inceput

Acum am inteles, Maria.

Dar nu cred ca trebuie sa interzicem acum serbarile pe motiv ca sunt diferiti intre ei copiii.
Si fata mea cea mare a reactionat exact la fel cum spui tu despre baiatul tau, e mai emotiva, nu-i nici un bai. Vom incerca sa depasim asta, dar nu cu interzicerea participarii la serbare.
Si copiii sunt pusi unul in spatele altuia, dar pe criterii de inaltime si nu atfel.
Eu zic ca e bine sa aiba serbare, e rodul muncii lor, la sfarsit de an, prezinta si ei ceva, au un scop, nu merg la gradinita/ scoala, ca sa se lalaie de colo-colo, merg ca sa acumuleze niste cunostinte - pt. nivelul lor. Serbarea e ca sustinerea licentei la facultate, cam asa ceva. Si eu sunt foarte emotiva, dar numai infruntandu-ti temerile, emotivitatea, sensibilitatea exagerata poti ameliora efectele, probabil nu inlatura definitiv.

Eu la toate serbarile am vazut ca parintii canta cu copiii. E in firea lucrurilor, de ex. eu la serbare acum n-am cantat si s-a suparat fata teribil pe mine, chiar nu ma asteptam sa-mi reproseze asa ceva...

Chestia cu careul, e totala, cred ca luam foc, le stricam serbarea garantat! Sper ca e un caz izolat, chiar daca e gradinita de stat.

Mergi la inceput