Progesteron

Progesteron | Autor: marianebuna

Link direct la acest mesaj

Mai am o intrebare...
Am avut testele de ovulatie pozitive in zilele 8-9 ale CM, in ziua 12 m-am dus pentru recoltarea altor analize si am solicitat de curiozitate si progesteronul...
Valoarea mi-a iesit 12. Laboratorul nu a trecut si valorile de referinta, asa ca nu am idee ce inseamna asta. E posibil sa fi ovulat intr-adevar atunci?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marianebuna spune:

Nu stie nimeni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dierna spune:

De obicei ca sa vezi daca ai avut ovulatie sau nu progesteronul trebuie facut in ziua a 21 a ciclului, cred ca ziua 12 este destul de repede ca sa iti dea ceva indicii. Daca valoarea de ziua 21 este mai mare de 6 de obicei doctoriilor le place sa fie mai mare de 10 ai avut ovulatie luna respectiva.
Sper sa te fi ajutat.

Mergi la inceput

Stiam si eu ca trebuie facut in ziua 21 (o sa-l fac si atunci), dar la un calcul panicos, mi-am dat seama ca daca am avut ovulatia in ziua 8, exista sanse ca ziua 21 sa fie ziua 1, sau pe aproape, si sa fie absolut irelevant rezultatul. Am mai avut CM de 20-21 de zile in trecut, n-ar fi o premiera... Asa ca daca tot am ajuns la analize m-am gandit sa-l iau...
Probabil ca o sa ajung la endocrinolog in ianuarie, ca ovulatia precoce n-a fost singura problema luna asta, a iesit si FSH crescut, habar n-am ce inseamna impreuna...

Mergi la inceput

Maria.
FSH-ul cind l-ai facut? In ce zi a ciclului ca asta se face numai intre ziua 2-5 de obicei ziua 3 si e FFFF important ca iti da rezerva ovarica adica cite ovule mai ai pe acolo ramase. Eu il am foarte ,mare 18, din cauza virstei am 40 ani dar poti sa il ai ridicat si la virste mai mici aici depinde de fiecare organism. FSH se face cu E2(estradiol) si impreuna sunt judecate. Citeodata se face si LH. Vezi ca FSH mare poate fi si de la tiroida e bine si un perfil tiroidian sa iti faci. Poate stii cam tot ce am scris eu aici dar pentru ca mi-ai zis de FSH mi-am amintit de trauma mea.

Mergi la inceput

Am mai scris de FSH... L-am facut in ziua 2, nu a fost mare in mod flagrant, ci 9 si ceva fata de 8 si ceva valoarea maxima. Restul valorilor (inclusiv hormonii tiroidieni) erau perfect normale...
Eu nu am probleme cu ovulatia de fel, ci cu mentinerea sarcinilor...
Acum eu nu stiu in ce masura contribuie FSH la avorturile spontane, nu am gasit nici un fel de referinta. Poate ai auzit tu asa ceva? De Progesteron stiu ca are un rol direct in mentinerea unei eventuale sarcini. Il mai fac si azi, azi ar fi ziua 21, dar e posibil sa fi scazut pentru ca stiu ca scade cu cateva zile inainte de cm daca nu exista sarcina, si eu simt deja dureri de burtica...

Ooooffff! Cel mai tare ma ingrozeste ca as putea ramane gravida din nou acum, inainte de Craciun, cu toate clinicile inchise, si fara sa fi gasit vreo cauza pentru sarcinile pierdute...

Mergi la inceput

pai FSH e foarte bun, dupa 13 cam incep probleme si problemele de obicei sunt legate de tratamentele FIV. Eu din cite stiu nu are legatura cu pierderea de sarcini FSH-ul, Ce se zice este ca atunci cind e mare dar vorbesc de valori peste 15 se zice ca rezerva ovarica e diminuata si ar fi diminuata si calitatea lor dar asta e destul de contrversata.
Cite sarcini ai pierdut si in cite saptamini? Nu s-a putut face o biopsie dupa chiuretaj care sa zica ceva despre asta? De obicei cind sunt mai mult de doua pierderi se fac niste teste genetice care nu stiu in ce masura se pot face in Romania si stiu ca sunt foarte scumpe. Dar inaite de asta eu stiu ca se fac ceva analize imunologice(toxoplasmoza, antifosfolipidicul, citomegalavirusul si mai sunt citeva). Poate tu le-ai facut.Am tot vazut ca acum nu stiu daca e o moda se da in cazuri de avorturi repetate, heparina si in unele cazuri functioneaza, asta iriga foarte bine uterul ca de multe ori o irigatie sangvina necorespunzatoare poate fi o cauza. Alta cauza poate fi asa cum tu zici o lipsa de progesteron care se rezolva usor iei in fiecare luna un suport de progesteron. Ideea este ca trebuie sa ai un dr. bun care sa isi dea interesul si sa te monitorizeze bine si sa incerce sa gaseasca o posibila cauza. Si asta cu doctorii buni e cam greu peste tot.
Cam asta stiu eu din cite am mai citit cu toate ca problema mea nu e asta.

Mergi la inceput

Am pierdut 2 sarcini. Prima a avut 7 saptamani si a fost oprita in evolutie, dar fiiind prima si fiind si eu mai "gasca", habar nu am avut sa cer anatomo-patologic A doua a fost avort spontan complet la 5 saptamani si-un pic. Nu mai avea ce sa duca la laborator, pana am ajuns eu la medic nu mai era nimic. Am facut analize si intr-adevar a iesit o mica problema la coagulare. Nu atat de mare cat sa fie cineva sigur, asa ca trebuie sa le repet.
Deocamdata ar fi aspenetrul si utrogestanul, dar care am inteles ca se cam bat cap in cap. Nici unul nu face rau, dar pot interactiona...
Acum sunt speriata pentru ca nu m-am ferit luna asta, dimpotriva, si acum ca au trecut 2 saptamani de la ov a inceput sa ma cuprinda groaza, daca o fi ceva acolo, si vin Sarbatorile, medicii sunt plecati... Ooofff

Mergi la inceput