Buna ziua tuturor!
De ceva vreme am observat ca din cand in cand mi se sparge cate un capilar din ala subtirel de tot, de la degetele de la maini, cand imi sterg mainile mai energic cu prosopul, de exemplu. N-am dat importanta.
Azi dimineata insa, tot asa, stergandu-mi mainile cu prosopul, mi s-a spart o vena pe partea de deasupra a palmii, stiti, acolo unde venele sunt mai evidente. Pe moment am simtit o piscatura, iar pe cand am venit de la munca aveam deja o vanataie ca si aia cand iti ia sange si-ti sparge vena.
Intentionez sa merg la dr., dar as vrea sa stiu daca v-ati confruntat cu / ati mai auzit de asa ceva. Si ce remedii exista?
Multumesc mult!
Da, si eu am problema asta cam de cand ma stiu. Ma trezesc cu vanatai imense fara ca macar sa ma ating in locul respectiv. Fa periodic cure cu Difrarel (e bun pt fragilitatea capilarelor mici) sau Tarosin, evita statul foarte mult in picioare,dar pe de alta parte daca stai la birou nu lasa sa treaca ora fara sa te plimbi macar 5 minute, evita caldura (interzis saunele, cremele anticelulitice cu efect termic, impachetarile la cald) si ideal ar fi sa ajungi macar saptamanal la o piscina, unde chiar daca nu inoti, sa mergi prin apa. Daca nu poti, umple macar din cand in cand cada la maxim si fa cat poti niste miscari sus jos cu membrele. Si Omega 3 si vitamina A si E. Cam astea ar fi in mare recomandarile ca la carte. Respecta macar o parte, mai ales aia cu pastilele si ar trebui sa observi o imbunatatire.
Ven poate fi si o lipsa de B-uri. Iti poti face analizele la Fundeni la dr. Uscatescu. Copiii mei au congenital fragilitate capilara.
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/