Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (54)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Seara buna si de la noi. Sa va povestesc ce am mai facut, apoi revin cu conspectul.

I-am dat aseara lui David grisuletul cu lapte, cam jumatate din jumatatea pe care o pusesera ei in proba, fiindca mi s-a parut tare gros si in plus ii cam iesea din gurita, el inca nestiind sa pape bine de pe lingurita, daca abia de o saptamana papam morcovei... Cand sa-l duc in patut sa-i dam bibe, mi-a ragait si a si varsat prompt jumate din gris Mi-am zis, ei, asta e, am incercat... I-am dat bibe, a baut cam cat bea el de obicei si de trezit m-a trezit tot pe la miezul noptii, apoi la 3 si apoi la 5:15, cand i-am facut un bibe si l-am adormit iar. Pe la 7 m-am mutat in camera cealalta si am mai dormit aproape 2,5 ore. Per total, o noapte multumitoare.

Cu grisul mai incercam peste vreo 3-4 saptamani, cand va manca bine cu lingurita.

Am decis insa sa-i schimbam putin programul de mancare, am citit in cartea "Anii copilariei" ca si asta e o metoda ca bebeii sa doarma mai mult noaptea: sa marim intervalele de papica in timpul zilei, pentru ca ei sa manance mai mult (stomacelul lor deja este capabil) si astfel sa se extinda si noaptea perioada de somn pana la prima trezire... Eu inainte ii dadeam cam la 3 ore si ma miram ca mananca asa putin; pai normal, din moment ce nu avea timp sa i se faca foame ca lumea Acum i-am dat dimineata la 5:15, apoi la 8:30, apoi la 12:15, apoi la 16:15 si ii mai dam la 20:00. Vom incerca sa ne tinem de programul asta, in carte scrie ca e nevoie cam de 10-14 zile pana cand el se va obisnui cu noul program.

Azi am fost cu Bogdan si ne-am cumparat niste saltele foarte bune (in jur de 400€ bucata), ca pe alea vechi le aveam de 14 ani, se uzasera in ultimul hal... L-am adormit pe bebe la pranz cu piureiasul de morcovei si lapticul, a dormit 2 ore bustean, in timp ce Mutti isi scria felicitarile de Craciun la noi in sufragerie (o rugasem noi sa vina sa aiba grija de el in caz ca se trezea). In final cred ca a fost dezamagita ca el nu s-a trezit...

Last but not least,

LA MULTI ANI pentru TEODORA MARIA, ILINCA si pentru TUDOR, MIRCI si Andrei Razvan

Sa aveti parte in viata de tot ce e mai bun si mai frumos!!

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Fetelor cu bona, unde le-ati gasit? Eu caut de ceva timp si n-am gasit nimic nici macar prin agentii.

Laura: inaltimea este buna pentru Mirci, fiecare copil are ritm diferit de crestere in inaltime si greutate si important este factorul genetic oricum: "La 1 an, copilul va avea cu 24 de cm în plus fată de înăltimea de la nastere"

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
http://community.webshots.com/album/568228087tqrEjX?start=12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!

Fetele aveti care va Tefal Vital Cuisine www.dealclick.co.uk/product/11167646/TEFAL-Vita-Cuisine-Steamer-.php" target="_blank">asta?
Mi s-a pus rau pata si as vrea si eu, insa nu as vrea sa arunc 430 de ron aiurea...Stie cineva ceva despre el?

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Sa incerc un mic conspect cat asta micu mai compune o simfonie. Ca de dimineata m-a capiat, De cateva nopti doarme bine, numai cu o trezire insa ziua ne duce la balamuc, urla non-stop. SOtul aseara a zis ca abia asteapta sa plece la servici. Si eu as pleca undeva numai vreo ora asa, insa n-am cum, pana mergem in tara la anul in martie, asta e situatia. BIne macar ca pot sa dorm.

Iulia sa-i spui sotului ca esti o nevasta a-ntaia! Sa te iubeasca si sa te aprecieze ca eu nu m-as deranja la 6.30 sa-i pregatesc micul dejun nici intr-o mie de ani. Imi pare rau ca nu mai papa Mufita, au si ei perioade, ce sa zic. Si al meu a avut asa, am insistat pana o dadea in urlet, asa ca am trecut iar la formula. Insa acuma si-a revenit de vreo doua zile, papa iar bine.

Desiree fotomodel se face Victoria daca pozeaza de pe-acuma.

Getuta si eu cred ca si Lily ca nu prea e o idee buna sa-i dai tot ce papati voi, chiar numai sa linga. Pai numai lins castravetele ala murat are o gramada de sare pe el. Si asta nu e o moda, doctorii toti sunt unanimi in a recomanda mancare fara sare si zahar bebelusilor. Gandeste-te, cum zicea si Andreeap ca efectele nu se vad acuma, azi , maine, ci la varsta adulta : probleme cu rinichii, hipertensiune. Lui nu ii este pofta de ce mancati voi pentru ca el nu a mancat niciodata salata boeuf sau castravete si nu are de unde sa-si aduca aminte si sa-i vina pofta. Daca ti se pare insa ca se uita balosind la voi, sa ai tot timpul langa tine un morcovel, o bucata de mar, ceva pentru el si sa-i dai si lui sa roada in timp ce mancati voi. Salata boeuf e facuta cu maioneza, ou crud, deci pericol de salmonela. Bine, acuma face fiecare cum crede mai bine pentru copilul lui, insa ne dam si noi cu parerea, din ce am mai citit si am mai auzit, sa nu te superi pe noi

Doloress si bulina Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

La multi ani puiutilor nascuti in zi de 15:

TUDOR, TEODORA MARIA, MIRCEA IOAN,ILINCA,

sa fiti sanatosi, sa cresteti mari, voiosi si norocosi !!!!!

Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

monik16 seamana fetele noastre, mai ales la programul ciudat de somn Iar mi-a adormit aseara dupa 0:30. Si azi-dimineata nu am putut sa ma trezesc eu sa o scol pe Julia pe la 8 si ceva cum imi propusesem ca eram rupta de somn (prea multe treziri noaptea ) si a dormit pana aproape de 10.Presimt ca la noapte iar se va culca dupa miezul noptii.Doctorita de famile mi-a zis sa-i facem Prevenar pe la 1 an.Eu voi intreba si pediatra pana atunci, dar nu il voi face, daca il voi face mai repede de 1 an.

MissParker cum a fost noaptea? A ajutat la ceva grisul?Ma bate-un gand sa-i introduc si eu fiica-mii cereale seara, ca poate-poate va dormi si ea mai bine.
Vad ca intre timp ai scris... Ma bucur ca a fost o noapte mai buna, dar nu a facut minuni grisul. Pai atunci mai astept si eu cu introducerea mesei de seara (aveam un program cu introducerea mesei de seara pe la 7 luni)

adriana si eu stiam de ceaiul de menta,deci nu te pot ajuta cu nimic si eu deaia nu am raspuns la intrebarea ta Si eu nu cred ca-i iau ceva cadou sotului Doar daca ma lovesc de ceva de care stiu eu ca ii trebuie.

Andree27 bine-ai revenit.Ma bucur ca ti-ai revenit si-ai ramas cu laptic pt Eric.Multa sanatate bunicii.

Alysh sa-i fie de bine lui Vlad.Va papa el mai tarziu ca un domn,deocamdata sa pape suficient Apropo de dormit, Julia adoarme seara doar la tzitzi, si-apoi de multe ori se trezeste cand o pun in patut,si iar o iau si-o mufez.Am mai incercat eu sa o las in patut sa planga, si sa-i explic, dar nu am reusit nimic...bun, doar s-o fac sa urle rau de tot.Nu se linisteste nicicum.Iar noaptea am mai incercat de cateva ori sa o linistesc + luat in brate,leganata, dar pana nu o iau in brate si ii dau suzeta (a se citi tzitzi lui mami ) nu se linisteste si nu adoarme.In ultima vreme,in timpul zilei am mai reusit sa o adorm si fara tzitzi, dar astazi de exemplu a urlat vreo 15 minute inainte de-a adormi.E greu si de multe ori renunt si o iau din nou in brate,o pun la tzitzi si o tin acolo o jumate de ora-o ora, ca sa nu mai planga si sa se odihneasca.E foarte frumoasa teoria din carte, dar nu se poate aplica intodeauna

iulia ti-a papat fata 3 mere? A mea a papat maxim o jumate de mar.

Cred ca s-a trezit Julia ca o aud cum maraie in patut.
O seara frumoasa si-o noapte odihnitoare.

Poze
Lilly, mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

Lilly, uite asa: inca o data, eu NU i dau sa manance mancare dea noastra, doar gusta asa, o lingurita doua...
Am vazut pe mailul comun o reteta de la iulia in care scrie ca in supica sa pui un varf de lingurita de sare si de indulcit sa pui miere....deci....... parerile sunt diferite... si inca ceva, vreaus a subliniez ca bogdan e deja de 8 luni poimaine, cu muuult mai mare decat majoritatea bebeilor de aici...

===============

Geta mami de Bogdan Silviu

Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !

Pentru ca oamenii rai sa triumfe, trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic (Edmund Purke)

Mergi la inceput

Am inceput sa citesc la 16….dar ati scris asa mult…
Noi suntem bine, stranutam o data la 3-4 ore, suntem maraiti si cu degetul mare in gura. Joi vom face vaccinul de 6 luni si sper sa fie bine puiutul

Ylari – spuneai acum ceva timp ca nu te decolorezi, ca te vopsesti cu vopsea profesionala de cateva ori. Acum ai o culoare superba. Spune-mi si mie cum se numeste vopseaua si de unde ai luat-o…ca nu mai retin si nici nu mi-am notat atunci.
Iulia – si al meu este fan paturica pe ochi…este nebun de-a binelea, tot ce prinde isi pune pe ochi…mai nou si pernuta lui. O data l-am gasit cu perna noastra mare pe fata si se distra copios. Cat despre schimbare…trebuie sa semene cu ceilalti bebelaci formisti, nu ?
Andree27 – ma bucur ca esti bine, ai grija de tine.
Daria Ioana- felicitari pt programul lui Cassie, intr-adevar aerul face minuni, am observant si eu la David.
Andrada – nu se poate asa ceva !!!! Am ras cu lacrimi, este un dulce…..
Luminel – eu dau Dorna sau Bucovina lui David. Si cred ca ar trebui sa insisti cu lingurita, nu mai apela la biberon. Da-I cateva lingurite, mai stai putin, va mai jucati, apoi iar cateva….Si noi stam la supa cam 1 ora si mananca tot.
Miss – si ati incercat saltelele ?! Imi pare rau ca grisul nu a fost de un real ajutor. Eu i-am dat aseara putina mamaliga cu iaurt si s-a saturat bine pt cateva ore bune (nu zic cate ca ma bati !!!), a plans doar la 12 noaptea si i-am pus titi in gura, dar nu-I era foame…
Laurita – mai plecati in Spania ? Parca plecai cu Sis ? Si puiutii ce fac, merg cu voi ?
Simoncip- sper ca Mateias sa fie bine.
Belleane –ref la bona, eu am inceput prin a intreba prin vecini, apoi in stanga si dreapta, iar pe asta de acum mi-a recomnadat-o o vecina a mamei mele. La noi a fost noroc.

Poze
Evolutie David

Mergi la inceput

Getuza - si eu sunt ca tine in ceea ce priveste mancarea lui bebe. Azi , de exemplu mancam o salata cu usturoi si am pus putin pe deget si i-am dat si lui. Nici eu nu cred ca , daca ii dai un varf de lingurita ii faci rau, insa fiecare mama hotareste pentru puiul ei. Si eu ii dau de la noi cate un varf de lingurita, mai ales ca noi nu mancam sarat sau dulce sau piperat, ci cat mai dietetic.

Revin si eu cu o intrebare la tine: SPANACUL - il ai de la conserva sau este proaspat ?

Poze
Evolutie David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Asa, sa continuam...

Daria_Ioana ma bucur de Cassie ca are un program mai bun de somn! Deja mesajul tau are un aer mai vesel! Oricum, mai e oleaca si vine si tati, ce bucurie pe voi!

Ylari stai linistita ca nici puturosul meu nu prea isi misca funduletul, nici sa se taraie putin pe burtica macar. Succes in continuare la dentist!

Andree27 bine ca te-ai insanatostit si ai pastrat si lapticul. La voi nu sunt formule speciale din soya pentru bebeii alergici la lactoza?

Andrada ce scumpel! Asa rade si al meu, uite AICI cum face Am mai pus cateva pozici in albumul din decembrie, sa vedeti ce zapada e la mine in balcon.

Simonix norocoaso! Numai cat chitcaie? Eu la un film nu m-am mai uitat de cand eram gravida, cu al meu nu se poate. Nici o carte nu pot citi, cam nimic nu pot face. Numai la bucatarie, sa ma vada trebaluind, dand din maini, atunci sta cuminte si ma urmareste. In rest, cum stau si eu putin sa fac o activitate mai statica, cum urla. Felicitari pentru bebe Robertel care va merge acusi, wow, cat e de dezvoltat!

Luminel eu zic sa mai insisti cu lingurita, asa am citit in cartile mele, ca nu prea e indicat sa pui cerealele in biberon. La noi aici scrie si pe cutiile de cereale.

Alysh sa stii ca aici e un intreg concept despre family bed, v-am mai zis. Acuma cica s-ar fi demonstrat cat e de benefic si pentru parinti si pentru copii somnul in acelasi pat. Bine, sunt copii si copii si parinti si parinti. Eu sunt de parere ca faci cum ii e mai bine copilului si parintelui, cum zicea si Gabita Daca si mama si bebe se odihnesc mai bine in acelasi pat, apoi de ce sa nu doarma in acelasi pat? Eu de exemplu nu ma odihnesc deloc bine cu bebe langa mine, ma trezesc din 10 in 10 minute, stressata ca-l strivesc, ca-l dau jos, etc. si numai somn nu se cheama ala. Asa ca de cand l-am pus in patutul lui am dormit si eu ma omeneste.

Miss bravo pentru noaptea multumitoare, decat ca inainte, e bun si asa. POate incet incet se da si Daviducu pe brazda.

Doloress si bulina Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput