Fetele din Austria (27)
Raspunsuri - Pagina 19
Violeta Nicolae spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle7
salut. Nu inteleg cum adica " sa angajez pe cineva care are licenta" ? eu am licenta de hairstylist din SUA si din Romania( am facut 2 scoli). Cere legea Austriaca sa ai scoala obligatoriu facuta in Austria? Sa inteleg ca daca treci examenele obtii dreptul de liber profesionist? Ce inseamna " te costa " ? Evident ca ma astept la costuri ca sa pot lua dreptul de a muncii legal, stiti cumva la ce suma se ridica ? Michelle ![]() |
sa zicem ca gasesti un spatiu,amenajezi salonul,
angajezi pe cineva pe post de administrator,care obligatoriu trebuiea sa aiba licenta obtinuta in Austria si te costa intre 500-800 €/luna(doar fictiv ca de fapt nu lucreza pt tine).Sau mai bine spus "inchiriezi"licenta de la cineva.
cand spun licenta nu ma refer la diploma,ci la cu totul altceva,un fel de masterat,Meisterprüfung se numeste,adica examen pt maistru sau examen pt a deveni maistru.Ai dreptul sa te inscri si sa dai acest examen numai daca ai lucrat in Austria ca hairstylist cel putin 2 ani.Sper ca am fost mai clara!
Buna fetele,noi suntem bine,se pare ca am scapat de viroza,Stefan si-a revanit,ieri nu a fost la scoala,astazi da.
Am umblat ieri si azi de dimineata pana seara prin magazine.

Astazi toata ziua am umblat dupa covor.Vrem altul nou dar se pare ca-i mai bine sa asteptam,ca un covor bun din lana nu-l gasim sub 800(cam 2m/3m),si ca sa verse copiii tot felul de chesti pe el nu-i convine asa ca ramanem cu asta deocamdata.El saracu´(covorul)este inca bun e din lana,lucrat manual,dar...mi s-a pus pata pe el

Sa va zic ce-am vazut,
un covor care costa 45 000€ redus de la 54 00o€Silvia sanatate si sa te faci bine repede!
Dana,deocamdata nu stim,dar itrebam,ne informam si pote se iveste ceva.
va pup si o seara super!
silar spune:
Buna fetele,
Violeta ma bucur
tare mult ca ati scapat de viroza.
Si eu am crezut asta, dar dimineata cand sa-l imbrac pe Mihaita pentru gradi facuse iar febra 38.1. Nu trebuie sa ma spun ca am simtit ca se invarte pamantul cu mine. Am sperat ca macar azi sa ajung la cursul de germana, si azi trebuia sa mearga si el cu grupa lui la Targul de Paste pt copii (nu stiu ce este si unde este).
Dana uite www.homelidays.com/EN-Holidays-Rental/100_Home/Home.asp?USRP=dGVvZ25vc3Qg&USRM=YWRpYnV0YSAg" target="_blank">aici un link - care te poate ajuta si www.only-apartments.com/search.aspx" target="_blank">aici. Sper sa va fie de folos.
la fete si pitici
Adriana_78 spune:
Buna seara!
45 000 euro un covor? da era cusut cu fir de aur?
Violeta bine ca ati scapat de viroza!
Dana, am cautat si eu asa apart. pt. cunoscuti pe o perioada scurta - nu mai stiu insa exact linkul - am cautat in google "inchirieri apartamente", nu mai stiu exact - trebuie "sapat" un pic - stiu ca un apart. este pe Koppstraße (a stat verisoara mea acolo), unul pe Lerchenfelderst. - da sincer, nu mai stiu cum am dat de ele.
Silvia, sanatate si voua! sa va ocoleasca viroza!
Eu am fost cam ametita azi - cred ca de prea mult somn, ca ieri am adormit la 20:30 cu Lara im pat si dim. pe la 9, am mai bagat somnic si cu Annika.
In Buc. a ploaut zilele astea - abia astept sa vina vremea calda
Flavia, voua cum va mai merge?
o noapte linistita
Adriana
Violeta Nicolae spune:
Adriana,covorul l-am vazut la XXLutz in Bez. 3 si nu avea fir de aur ca asa m-am intrebat si eu,intr-adevar era bine lucrat dar totusi.... 45 000 sunt bani multi.
Apropo de vreme, poate te ajuta cu ceva, si aici e tare urat,cand nu ploua bate vantul si e frig
va pup si va urez o seara buna!
Flaflo spune:
Buna fetele, eu am fost bolnava, am avut o amigdalita urita si acum am mai ramas cu o tuse suparatoare. Partea buna e ca Bianca nu are nimic. Am avut azi si o "intilnire" neplacuta cu stomatologul, asa ca nu sunt in apele mele
...
Dana, uita-te si www.ferienwohnungenwien.com/" target="_blank">aici, iar daca bagi in google "Ferienwohnungen Wien" mai gasesti o gramada de site-uri....
Silvia, ce face Mihaita? Mariei i-a trecut?
Adriana, ce bine o duci daca-ti permiti sa dormi atit!
Adriana_78 spune:
Flavia, da' ma scol de cep putin 2-4 ori pe noapte, apoi uneori Annika se scoala la 5 dim (ca azi sau ieri de ex.), alteori la 6.
Eu dorm destul de mult, insa de cand cu bebi, s.a redus considerabil nr. orelor de somn - deci nu mi-e chiar asa bine.
Am insa noroc cu mama (si cu fetele si in casa), care ma ajuta si daca e ceva ma pot intinde in pat
Cum mai merge la serviciu?
Violeta, ai poze cu bebe David? nu l-am mai vazut de cand era micut
Adriana
silar spune:
Adriana ce norocoasa esti cu mama langa tine.
la fete si
pentru tine si mama ta.
Fetele se pare ca virozei ii place tare mult la mine ca nu are de gand sa plece. Din fericire Mihaita a scapat si de azi merge la gradi, e tare bucuros - dimineata ne-a terorizat cu "cand plecam odata..."
si sanatate pentru voi toate si pitici.
kokorina spune:
buna seara fetelor!
ma scuzati ca dau "buzna" asa peste voi,dar am o intrebare si sigur gasesc la voi mai multe raspunsuri,sfaturi bune.
care sant demersurile(pas cu pas,punct cu punct....)in obtinerea unei cetatenii.as putea gasi pe cineva cu rabdare sa-mi dea punct cu punct unde trebuie sa merg si cam ce conditii trebuie sa intocmesc pt a putea intra in posesia cetateniei austriece.
mentionez ca sant de 6 ani si aproape 4 luni aici in austria,casatorita cu cetatean austriac,de 6 ani, in 26 aprilie anul acesta.
v-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati ajuta si pe mine in aceasta situatie.
Flaflo spune:
Kokorina, bine ai venit
! Ne bucuram ca esti in mijlocul nostru, povesteste-ne ceva despre tine.
Nu cred ca vreuna dintre fete si-a luat mai recent cetatenia, asa ca iti raspund eu...
Am primit cetatenia acum 5 ani si am inteles ca de atunci s-au schimbat o multime de lucruri. Uite www.wien.gv.at/amtshelfer/dokumente/personenwesen/staatsbuergerschaft/verleihung.html" target="_blank">aici te poti documenta. Conditiile pentru primirea cetateniei ar fi in cazul tau 5 ani de casnicie cu un cetatean austriac si 6 ani de sedere in Austria. Ce nu scrie pe pagina lor este ca trebuie sa renunti la cetatenia romana (Austria nu da dubla cetatenie). Asta se face la ambasada romana, costa vreo 1000 Euro si dureaza intre 6-12 luni (la vremea cind am renuntat eu). Mai multe lamuriri nu iti pot da, la mine a fost diferit de cum este acum....
Adriana, si Bianca se trezeste inca noaptea, acum are o faza nasoala cu frica, asa ca avem 5-6 pauze pe noapte. Azi dimineata am dus-o la gradi, m-am intors acasa si m-am mai culcat o tura (premiera!!). Nu stiu ce se intimpla ca de un timp nu mai dorm bine noaptea... La job e foarte bine, am niste colegi super, mi-am dat seama ca am si o colega romanca, nu ne-am dat seama dupa nume ca nu avem niciuna nume tipice...
Silvia, si eu ma imbolnavesc rar dar rau. Inca ma mai supara o tuse, dar e deja mult mai bine. Multa sanatate!
Violeta, la banii aia mai bine iti iei o masina
.
Noapte buna!
danat spune:
Buna fetelor!
Multam mult pt linkuri, o sa fac sapaturi pt apartamente, sper sa fie ceva mai convenabil, cu toate ca stiu din capul locului ca Viena nu e ieftina. Mai vedem.
Violeta ma bucur ca sunteti deja mai bine cu raceala!
Pina la urma ce ai cumparat din oras in ziua aia de shopping? Ca de covor m-am lamurit
Silvia ma bucur ca copilasii sunt bine, dar acum trebuie sa te faci si tu repede bine, nu? Sanatate 
Flavia ma bucur ca e bine la tine la servici! Pupici Biancai si tie sanatate 
Adriana cum mai e in Bucuresti?
Acolo sunt vreun fel de reduceri, la alimente ceva? Ca aici vad mai tot timpul oferte, ba 10, ba 25% la fructe, lactate, in mai toate magazinele gen Spar, Merkur, Billa...au adoptat si romanii politica asta? ca deh, e criza...sunt curioasa! Pupici fetelor 
Fetelor, poate ma puteti ajuta cu incao informatie: unde este mai avantajos (ca societate) sa facem o asigurare pt bunurile din casa, ca inca nu ne-am facut si ne cam bate gandul totusi....citesc atitea timpenii prin ziare ca na, am zis sa luam si noi o masura suplimentara...asa ca daca puteti sa imi spuneti numele unei societati mai convenabile si cam care sunt costurile pe luna/an?
Multumesc 
Pupicei si sanatate 
Dana
mama lu'
Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby