Numele dupa casatorie
Raspunsuri - Pagina 4
monicutza_bb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru Asta e in Quebec. In Ontario am numele sotului pe toate actele |
sorry maru , nu stiam ca doar Quebecul este mai cu mot legat de chestia asta cu numele de familie. Oricum este tare enervant, am avut multe probleme din cauza asta, nici o data nu stiu ce nume sa trec in formulare.
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
maru spune:
monicutza, right back to you
din cate stiu eu, in Quebec nici nu a existat casatorie oficiala (la premarie) pana in 1965.
stiam de la verisoara mea care e in Quebec ca si ea a avut aceleasi probleme, probleme care nu s-au adeverit aici, in Ontario
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Picky_toto spune:
Picky, eu nu cred ca poti sa iei si numele sotului. "pe vremea mea " era asa: 1. iti pastrezi numele de fata; 2. iei numele sotului sau sotul pe al tau; 3. fiecare preia si numele celuilalt, asa incat amandoi vor avea numele lor reunite. Nu stiu daca s-o fi schimbat legile intre timp. |
Acum 3 ani cand m-am casatorit eu se putea acest lucru, sa iau si numele de familie al sotului meu si sa raman si cu al meu (am o verisoara care a ales asa).
Alina, deci se poate sa imi schimb numele..multumesc mult .
pe toate.
http://bd.lilypie.com/JP1np2.png
19+
irlandeza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Alina
Se poate schimba dar dureaza f mult,plus nervii aferenti(de la o luna la alta mai trebuia o cerere,un act),plus bani.Eu mi l-am schimbat in 2004,a durat cam pina in 2006. Alina |
Si eu mi-am pastrat numele, iar copilul nostru poarta numele tatalui. Am vrut si eu sa-mi schimb numele cu cel al sotului, dar mi s-a spus ca dureaza mult, am nevoie de multe acte, bani........si in final pot fi chiar refuzata. Cea mai simpla cale e divortul, dar noi nu vrem, asa ca .....probabil vom astepta cativa ani, dar pt. ca nu stam in Ro. e mai greu......pt. ca trebuie semnate actele......
MARINELA
P a t t y - la 11 luni new
www.onetruemedia.com/my_shared?z=22fc6e05c1fc9aceaecb65&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a inceput fericirea......
29 oct. 2008 primul , 01 nov. 2008 al doilea (incisivi central jos)
PATRICIA ALEXIA Atata sunt de mare !!!03.IAN.2008
hannen spune:
Aoleu,mi-am aminit de discutia de la starea civila cind am incercat sa-i explicam domnului care a avut norocul sa ne aiba de clienti,ce nume de famili voi purta!!
L-am luat pe al sotului ,eu am vrut eram tare mindra.Intre timp (in care maica-mea a ris de mine de s-a prapadit "mama daca te intreaba cineva cum te cheama o sa-i zici "stai sa-mi scot buletinul") am aflat ca NU trebuia sa iau numele sotului.
Acum as vrea sa-l schimb dar numai cind ma gindesc la cita bataie de cap ar fi,am renuntat!
Ma uitam la socru-miu,suna el dupa fie-sa proaspat casatorita .Ea era la spital(nu retin daca era unde lucra ea,sau la o clinica pt. investigatii) si el intreaba "pot sa vb cu Rasha XXXXX(numele ei de familie de fata) si eu ma gindesc "vai saracul ,nici acum nu accepta ca s-a maritat fie-sa,cireasa de pe tort,o striga tot cu numele de fata"
Abia apoi am aflat ca islamic,fata nu isi schimba numele de familie la casatorie.Ea trebuie sa poarte numele tatalui ei ,tatal sotului neavind nici o "legatura" cu ea,asadar ea nu trebuie sa poarte numele lui,un strain la o adica.
La fel,copiii vor primi ca nume de familie ,prenumele tatalui.
O noua familie ,iar parintii vor fi "recunoscuti" drept "tatal/mama lui...(primul nascut)indiferent ca e fata sau baiat"
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
Alexia27 spune:
Mie nu mi-a placut niciodata numele meu de fata, cu toate ca era deosebit si cu oaresce rezonante literare , de ma intrebau toti profesorii din generala pana la facultate :" esti ruda cu...?". Asa ca abia am asteptat sa ma casatoresc ca sa scap de celebrul nume care ma adusese la exasperare!
larissa_79 spune:
Mai io n-am avut astfel de dileme. Nici timp de ele..evident...m-am trezit la starea civila...sau inainte parca ca m-au intrebat. Am zis un da fara sa ma gandesc si asta a fost tot.
Dar..Xio sa fim seriosi sa fie asta ultim dilema/problema/divergenta intre voi. Acum ca m-ai intrebat iti raspund ca normal mi se pare ca femeia sa ia numele sotului. Cand simti ca omul de langa tine e un barbat puternic tu ramai fragila si delicata, sotia lui. Simplu si frumos! Mie mi se pare ocrotitor asa..sa am numele sotului meu, sunt a lui si numai a lui si prin asta. Sunt o femeie puternica, in fata celorlalti. Cu el insa imi place sa fiu mai delicata, imi place sa fiu ocrotita, sa il simt pe el mai puternic. Dar eu is mai traditionalista si conservatoare de fel.
Nu stiu ce ai simtit tu cand ati avut acel schimb de replici si nici tonul dialogului...eu insa as fi simtit in suflet bucurie si dragoste. Acum depinde si ce fel de partener ai. Sotul meu e puternic si foarte delicat in acelasi timp!
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
S-o ajutam pe Alexia!
mish spune:
Off topic... ca tot discutau fetele despre ce se intampla in Quebec. In Quebec si numai in Quebec femeile care s-au casatorit inQuebec dupa 2 Aprilie, 1981 isi pastreaza prin lege numele de domnisoara, idiferent de ce vor ele. Pt. imigrante situatia e un pic diferita.Eu de ex., am stat in Ontario 3 ani,dupa care ne-am facut rezidenti Quebec. Toate actele mele( cardul de rezidenta permanenta si acum cel de cetatenie, cardul de sanatate si SIN-ul) sunt pe numele sotului. Cand am aplicat pt. un nou card de sanatate in Quebec, ups, imi apare numai cel de domnisoara. Sapanad nu prea mult pe site-ul oficial am aflat ca daca esti maritata in-afara Quebecului ai dreptul legal sa ceri sa-ti fie adaugat numele sotului pe el. Chiar zilele astea ma ocup de chestiune care nu e deloc complicata, trebuie numai sa-i suni , sa le spui ce vrei si ei iti vor trimite o forma care trebuie completata. Trebuie sa lamuresc povestea asta pt. ca e aiurea ca numele din acte sa nu fie acelasi, stiu destule fete care au avut probleme.
daraban spune:
XIO
iti ziceam pe prima pagina ca am luat numele sotului si imi convine.
Singurul lucru care nu-mi place prea mult...cand mi se adreseaza lumea cu doamna d...,imi aminteste de soacra,care e tot doamna d... si nu mi-e deloc draga
XIO spune:
citat din mesajul lui rall XIO, noi avem cam aceeasi varsta + amandoua o relatie de 7-8 ani. In plus, am avut si eu aceeasi dilema si conversatie cu prietenul meu. La un rezultat nu am ajuns, pur si simplu a ramas in aer iar eu am speranta ca pana m-oi marita o sa imi vina si ideea salvatoare |
Asta sper si eu
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/