Cum v-a fost cand atI revenit la serviciu dupa CIC
Ziua buna. Se apropie ziua la care trebuie sa ma intorc la serviciu. Pe de o parte ma bucur, pentru ca sunt o persoana activa si uneori imi lipseste serviciul. Pe de alta parte, mi-as dori alt serviciu. La voi cum a fost? V-a fost greu sa va intoarceti la serviciu? Ati schimbat serviciul? Sa aveti zile frumoase!
Raspunsuri
mirela.d spune:
Crissteo, voi incepe eu. Eu am un serviciu bun nu numai din punct de vedere material ci si din punct de vedere al colegilor. Asa ca la intoarcere am fost primita frumos, cu bucurie de catre fostele colege si cu mirare de catre noile colege cu care treptat am reusit sa am o relatie buna. Salariul mi-a tot crescut, am primit masina.... asa ca a fost foarte bine. Dar eu stiam unde ma intorc. Adica la un serviciu bun: din punct de vedere material si spiritual. Repet acest lucru intrucat conteaza foarte mult climatul in care te intorci.
Am o prietena care nu ar vrea sa se mai intoarca la serviciu pentru ca nu are colegi de treaba si nici salariul nu e tocmai bun. Asa ca e posibil ca atunci cand va incepe, sa nu vada lucrurile la fel de roz ca mine.
Pe de alta parte, vreau sa fac al doilea copil si sa nu ma mai intorc deloc la serviciu. Vreau sa o iau pe cont propriu. Probabil ca imbatranesc. Nu mai vreau sefi chiar daca sunt de treaba. Nu mai vreau program fix. Dar as vrea masina, telefon si salariul fix sau in crestere. Uf! Voi vedea atunci.
m_monique spune:
eu m-am intors la acelasi loc de munca, unde doar am schimbat putin domeniul de interes.
eu le-am cerut sefilor sa fac altceva, pt. ca am simtit ca am mintea odihnita, si ma simteam stapana pe puterile mele. a fost o decizie buna, pentru ca atunci era momentul unei schimbari. daca mergeam cu pretentia de schimbare dupa o luna de la revenire, mi s-ar fi raspuns (asa cum mi s-a spus atatia ani, cand doream o schimbare), ca munca mea cine o face. atunci cand m-am intors si am cerut sa fac altceva, nu au putut sa vina cu aceeasi placa.
m-am intors cand zmeul meu avea 1 an si o luna, si am beneficiat si de program de 6 ore.
la inceput a fost obositor. aveam impresia ca s-au schibat multe, si ca nu voi face fata. dupa o saptamana, am constatat ca mare lucru nu s-a schimbat in perioada in care am lipsit.
cam o luna am avut nevoie sa ma obisnuiesc cu noile activitati. eram obosita fizic, dar nu si psihic.
simteam ca devin din nou femeie, nu sunt numai mama, ca mintea mea incepe sa functioneze. chiar imi placea ca eram pusa sa ma gandesc si la altceva in afara de copil. chiar mediul ma stimula sa port si alte disctutii in afara de ingrijire copil.
recunosc, ca mie mi-a fost relativ usor, pentru ca am lasat copilul cu soacra mea, care e o femeie foarte de treaba si care se ocupa de copil. oricum, nici eu nu am pretentii exagerate de la ea. am impus cateva reguli, care soacra le respecta, pt ca ii usureaza si ei munca. reguli de genul: copilul mananca numai in scaunul de masa, nu adoarme cu leganat, nu mananca cu jucarii si povesti.
23+
si Andrei (16.12.2006)
TOMALAVINIA spune:
crissteo, bun subiect!
La mine a fost fff grea revenirea in campul muncii.Dupa pauza de 4 ani.Si era un domeniu nou, in fiecare dimineata ma sculam cu gandul ca :gata, de azi nu mai merg la servici:( Eram obosita, stressata, singurul sprijin l-am avut din partea sotului (si a lui Dumnezeu, deoarece el e cel ce m-a ajutat sa trec de perioada aceeaa....)
Acum, totul e bine, am reusit sa impac si viata de familie si serviciul, chiar daca dorm 6 ore pe noapte, uneori mai putin datorita virozelor ce bantuie(Maria e la gradi si aduce virusuri la greu).
Colegii sunt super, desi ne cunoastem de aprox 3 luni, ne intelegem bine...salariul e satisfacator...asta e cel mai imp...
Va doresc spor la munca, sanatate si un loc de munca relaxant
anya spune:
La primul copil am stat acasa pana la 8 luni. La al doile doar 126 zile, adica n-am luat nici-o zi de CIC. Salariul e ok, dar nu pentru bani am preferat sa ma intorc mai repede. Acasa sinteam ca ma plafonez (asta e un termen frumos, mai degraba ca ma tampesc) intre scutece, plimbat carutul, dat titi...
Dupa ce te vei intoarece vei avea mult mai putin timp (in special pentru tine) dar poti face ca timpul petrecut cu puiul tau sa fie mai de calitate. Asa s-a intamplat la mine. Cand staeam acasa eram nervoasa, tafnoasa, uracioasa si alte asemenea epitete dragalase. Cand am reinceput seviciul, veneam acasa vesela, preluam din zbor copiii si ieseam cu ei sau aveam alte activitati impreuna. Seara dupa ce ii culcam: spalam, gateam, stangeam prin casa. Programul meu de somn e de la 00 la 6.45 dar imi e suficient. Sambata si duminica intotdeauna iesim in familie.
Cred ca depinde pe de o parte de tine si felul tau de a fi, pe de alta de atmosfera de la job. Pot sa fie banii cat de multi daca orele petrecute la servici sunt iad.
Gandeste-te cum te-ai simtit la job inainte de a pleca, vezi daca vei avea aproximativ aceleasi indatoriri si colegi si poti aproxima ca va fi la fel. Acomodarea la mine a durat 1 saptamana si am pastrat program de 6 ore pana la 2 ani.
elisor spune:
Pentru mine a fost un calvar intoarcerea la servici, desi in ultimele luni numai asta imi doream, sa incep serviciul odata. Am trecut pe la servici cu putin timp inainte sa-mi expire "statul acasa" si m-a incurajat atitudinea bunavoitoare a sefei, desi a aruncat o remarca pe care eu am luat-o ca o gluma, ulterior am constatat ca vorbea serios.
Pe scurt, la intoarcere mi-a luat lucrarea pe care o iubeam, o stiam si cu ochii inchisi si mi s-a parut o rautate din partea ei sa ma expuna din primele zile unui ritm de acumulare inuman. Doar avea pretentii, nu o interesa cum si de unde sa invat. A trebuit sa ma adaptez urgent si mai ales sa invat chestii noi, program nou, colegii imi aratau dar multe nu-mi spuneau nici ei pentru ca nu li se parea ca ar fi important si astfel invatam bucatele din intreg dar cu franturi pe ici pe colo pentru care eram trasa la raspundere. A fost aiurea, ce sa zic, am avut senzatia ca ma pedepseste cumva c-am lasat-o balta sa-mi cresc copilul.
Nici atmosfera din birou n-a fost una placuta. Asta e si motivul pentru care am tot cautat ocazii sa plec si in sfarsit de luna viitoare voi schimba departamentul, noua schimbare nu-mi aduce nimic in plus financiar sau ca pozitie, dar sper sa-mi regasesc astfel linistea si sa nu mai fiu stresata tot timpul. Automat si viata de dupa servici are de suferit din aceasta cauza.
Bafta multa la intoarcerea la servici!
Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Liliann spune:
Buna, cine poate sa-mi spuna si mie baza legala conform careia daca te intorci la serv. pana la implineste copilul 2 ani, poti sa beneficiezi de 6 ore de lucru dar esti platit pentru 8?
ileanna spune:
Lilian stiu ca este vorba de program de alaptat dar habar nu am care este articolul / legea etc
Bai mie imi este groaaaazaaa sa ma intorc la servici. Pur si simplu acum mi se par asa de stupide stresurile si crizele de la job ... sute de mailuri, telefoane, schimbari de proceduri, targeturi, sedinte etc etc. Am senzatia ca ma lasa atat de rece toate astea si mi se par un joc de scena ieftin si care consuma mult prea multa energie. Mi-e ca o sa se vada pe mine imediat ca gandesc si simt asha ...
Nu stiu zau ce o sa ma fac ...
ymca spune:
liliann, e horba de ordonanta de urgenta nr. 96 din 14 oct 2003, art 17 - da o cautare pe google si citeste art; eu am mers la HR cu o cerere in care solicitam sa mi se reduca programul cu 2 ore in baza legiimai sus amintite; altii pot cere o adeverinta de la medicul de familie...cred ca tine de bucataria interna a fiecarei firme
ileanna, asa ma simteam si eu inainte de intoarcere...m-am reintegrat rapid ( 4 luni dupa prima nastere, 6 luni dupa a doua), respect deadline-uri, imi indeplinesc constiincioasa sarcinile si imi ating obiectivele, mai vin si cu o inovatie doua ca sa nu creada lumea ca dorm, dar adevarata pasiune ramane pentru ce-am acasa...si e un job pe care-l fac cu mare placere dar nu ma mai consum pentru fiecare deetaliu...primesc mai relaxata orice veste, nimic nu mi se mai pare urgent, de netrecut, etc
corap spune:
art. 17 contractul colectiv de munca la nivel national. (pt 6 ore pana la 2 ani)
eu m-am intors la serviciu in ianuarie dupa 3 ani si 2 copii; cat am stat acasa nu m-am "tampit" deloc, am avut timp chiar sa ma pun la punct cu unele chestii de care n-aveam timp cat lucram, sa citesc literatura de specialitate si cand m-am intors chiar stiam mai multe decat colegii de prin birou - acum sunt un fel de consultant de specialitate. noul program informatic mi-a dat bataie de cap o zi, ce-i drept.
oricum n-ar fi avut nimieni tupeul sa-mi zica ceva, ca le-am zis de la inceput ca plec si 3 ani sa nu m-astepte. edit: m-am intors din cauza crizei, ca n-aveam chef sa-mi caut in alta parte, mai ales ca se anunta la noi concedieri colective - deci salarii compensatorii, asa ca n-avea rost sa plec in avans.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
margele, zorzonele si briz-brizuri