Va rog sa ma ajutati. Am o problema foarte urgenta si nu stiu cum sa o rezolv.
Am sunat la casa de pensii, la casa de sanatate, la Directia de protectie sociala etc. si nu au putut sa ma lamureasca.
Pana pe 22 octombrie anul acesta am primit indemnizatie pentru cresterea copilului, apoi mi s-a continuat somajul pana la 17 decembrie 2008. Pana aici totul bine , dar de pe 18 dec eu nu am nici un loc de munca. Intrebarea este ce sa fac, exact, sa pot beneficia din nou, in cazul in care raman din nou insarcinata, de indemnizatie pentru cresterea copilului. Exista posibilitatea de a incheia un contract de asigurari sau asa ceva? Cei de la sanatate mi-au spus ca ei nu au nici o treaba cu indemnizatia de crestere a copilului. cei de la casa de pensii mi-au spus ca daca inchei un contract de asigurare cu ei imi merge doar vechimea in munca nu si continuitatea pt indemn de crestere copii si sa dau telef la cei care se ocupa de asa ceva. Cei de la Directia de protectie sociala ...ca sa sun la Agentia pentru prestatii sociale ca iei mi-au platit pana acum cei 6 mil.
M-am gandit si la posibilitatea de a incheia un contract de munca sau o conventie cu o persoana fizica ca bona. Dar nu stiu daca este valabil pentru ceea ce vreau eu.
Va rog sa ma ajutati daca stiti ce pot face.
multumesc.
Singura modalitate este sa inchei un contract de munca legal pentru a avea continuitate privind cele 12 luni de venituri profesionale realizate inainte de nasterea unui copil ca sa ai dreptul apoi la concediu, respectiv indemnizatie pt. crestere copil.