Darius Andrei - un ingeras senin al cerului (4)
Raspunsuri - Pagina 13
vias spune:
i-am pastrat hainutele care le-a purtata, inca mai miros a el...cand si cand...le scot sa le miros....atunci plang si eu pana nu mai pot de cap...
...asta este crucea mea...trebuie sa o car toata viata dupa mine...
..am ramas cu visele, de multe ori il visez, cateodata e mai micut, cateodata e ami inalt, dar mereu este el...de multe ori doar stam unul langa celalalt...
...stie ca eu sunt mamica lui, la inceput ziceam ca nu...pana sa-l visez, dar acum stiu ca el este langa mine...
Cred ca intre mama si copil este o legatura extraordinara, stie cat de mult mi l-am dorit, este ..sau a fost...primul copil...nu-l voi uita niciodata...
Ma bucur ca am putut sa fac un lucru pentru el, anume sa-l botez, cred ca atat am putut sa fac cu adevarat pentru el...
...restul... a fost doar dragoste, multa dragoste...si inca mi este, cred ca din partea amandurora..
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
martie spune:
Sa stii ca matusa mea, cea despre care iti povesteam ca i-a murit mama, un an de zile a plans intr-una, plangea non-stop, mereu-mereu. Nici nu-mi mai venea sa o vizitez cu copiii. Am facut la ea Pastele, Craciunul, eram toti acolo adunati, ea mai rau plangea, se ridica de la masa si pleca plangand...
Daramite sa fie vorba de copilul tau.
Eu stiu cata spaima am avut cand a suferit Sara o interventie chirurgicala la 2 luni si jumatate, nici nu vreau sa-mi amintesc. Eram foarte speriata de anestezie, m-au pus cei de la spital sa semnez o hartie in care scria negru pe alb ca orice s-ar intampla imi asum pe deplin. Si ca am fost informata ca se poate intampla orice, chiar sa moara copilul, exact asa scria. Si nu am semnat, eu nici nu-l vazusem pe anestezist, cum sa semnez ca sunt pe deplin informata? Si a venit a doua zi anestezistul cu hartia in mana si mi-a zis ca daca nu o semnez, pot sa-mi iau copilul si sa ma duc acasa. Si am semnat. Hai ca nu vreau sa-mi aduc aminte.
Si cand mi-a adus-o era galbena ca ceara, nu misca deloc, credeam ca a murit. Imi pot imagina prin ce ai trecut tu sa-ti vezi copilul conectat la 1000 de aparate si apoi....
Am ajuns prin pile la spital, la un dr. chirurg foarte bun, care lucra cu un anestezist care, desi avea ani buni de cand ppractica profesia, nu avea pe agenda sa nici un copil mort. Daca poti sa crezi, mi-a spus un dr. de acolo (rezident - fiul dr. care ne-a introdus la spital), sa ma feresc de o doctorita anume (anestezista), ca are un copil mort pe saptamana!!!! Poti sa crezi asa ceva? Si ea lucreaza acolo in continuare, zi de zi, la Grigore Alexandrescu!!!!!
Apoi pe la 2 ani am operat-o iar si iar mi-a fost asa de frica. Am vazut atat de multe prin spitalele de copii, nu pot sa zic. Am mai fost odata internata cu ea o saptamana in alt spital... e oribil ce se intampla in spitalele astea. Daca nu ai relatii foarte bune, esti mort! la propriu!
Sa stii ca ai dreptate, nu trece durerea niciodata, nici nu vei uita, oricati copii ai avea, o sa ai 100 de copii, dar tot nu vei uita. Doar ca, in timp, vei invata sa traiesti cu durerea ta, va face parte din viata ta, va fi umbra ta mereu, dar nu vei mai privi cu suferinta, ci cu impacare, vei fi fericita (si nu trista) ca ai cunoscut dragostea adevarata, nu oricine cunoaste dragostea adevarata.
Te-am inteles atat de bine, cand povesteai ca nu mai suporti durere, ca ai tipat ca isterica atunci cand te-ai operat la mana. Exact asa am smtit si eu. Chiar i-am spus sotului ca daca vreodata va mai fi nevoie de internare/spitalizare pt. fete (pt. vreuna dintre ele) eu nu ma voi mai interna, nu mai suport. Si dupa nastere am avut niste probleme, am avut o periada, chiar spuneam la momentul ala ca si daca m-ar ciupi un tantar nu as mai suporta.
Mama socrului meu (vitreg, ma rog...) are 87 de ani, a plecat la cumparaturi si cand s-a intors si-a gasit amandoi copiii morti, au ars de vii in casa. Ulterior a avut al treilea copil, de la care are acum o nepoata si in curand va avea si stranepoti. Nu cred ca exista zi sa nu povesteasca despre drama ei. Povesteste simplu, ca pe o poveste oarecare, nu pare deloc incarcata emotional, dar, vezi tu, au trecut zeci de ani, copii, nepoti, alte decese in familie, alte suparari, bucurii, ea zi de zi tot la acel eveniment se raporteaza. E ca o carte de vizita a ei, atunci cand intalneste o persoana noua, se prezinta, apoi, dupa o mica introducere intr-o conversatie oarecare, spune mereu- mie mi-au murit amandoi copii.
Am vazut ca multe fete te-au directionat catre Bianca Brad, ai luat legatura cu ea sau cu fundatia ei pana la urma? Ea a citit foarte multe carti si asta a ajutat-o mult, ma gandesc ca si din punctul asta de vedere merita sa o cauti.
vias spune:
sa iau legatura efectiv cu Bianca Brad nu am reusit...nici acolo nu ajungi usor la ea ...dar acolo este spusa povestea mea si a lui Darius..
...macar atat...
..este prea multa disperare si suferinta...
..aici la ajutor umanitar sunt atatea cazuri disperate...ciudat...Gabriel, un baietel de 3 luni a murit la spitalul Grigore Alexandrescu...si el a murit sambata, la fel ca Darius...azi il iau de la morga...tot la fel ca pe Darius, martea...
...mereu vb cu mama lui, se simte in vocea ei ca este pe punctul de a claca...
...acum ceva o mai tine pe picioare, faptul ca are ceva de facut pentru el inca...dar dupa inmormantare...se va lasa tacerea, dintr-o data o tacere la care nu stii sa-i faci fata..
Eu si sotul meu, mereu mergem la Darius la mormant, mereu ii cumparam flori frumoase si colorate..
O sa fac mereu cate ceva pentru el, Cristi inca vorbeste despre el ca si cum ar trai..de fapt, el traieste pentru noi...intr-o alta lume este viu...si fericit..
numai noi suferim ca nu am putut sa-l tinem in brate mai mult, mai mult???...TOATA VIATA!!..
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
vias spune:
Martie, iti multumesc pentru cuvintele tale, pentru faptul ca m-ai inteles...
Cartea despre care vorbesti este foarte veche??...nu ai idee cum se numeste??
O vreau neaparat!
Multumesc mult!
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
martie spune:
Uite, Camy, cartea se numeste "Matei vorbeste despre Rai", tot pe coperta mai scrie "O relatare directa despre viata de dincolo", Editura For You, Bucuresti, 2002, scrisa de Suzanne Word.
Am si adresa si nr. de tel. de la Editura: Str. Hagi Ghita, nr. 58, sector 1, Bucuresti, tel. 021.66.56.223 sau 0744.35.29.63.
Matusa mea abia acum a observat ca scria pe carte Vol. I, deci probabil sunt chiar mai multe volume, cel putin 2, normal.
Vezi daca o gasesti pe net, maine am sa sun eu la editura sa vad.
Am vazut ca a murit si baietelul Gabriel, m-am cam socat, ca eu intrasem la topicul lui ca sa-l ajut si eu cu ceva si am vazut ca a decedat
Mi se pare incredibil cum ai in tine resurse sa-i consolezi pe altii, in situatia in care te afli chiar tu insati. Esti o persoana deosebita, DD te va rasplati insutit pt. bunatatea ta, ai sa vezi.
martie spune:
Uite-o! Am gasit-o http://www.librariaonline.ro/practice/diverse/diverse/matei_vorbeste_mi_despre_rai-ward_suzanne-p1008615
vias spune:
Martie, in momentul in care incerc sa ajut pe cineva, ma ajut pe mine, acesta este sentimentul pe care il simt...il simt cu toata fiinta mea...
In general cand copii nostrii sunt foarte bolnavi, avem tendinta de a nu mai gandi coerent, scapa multe lucruri...cred ca oricand un ajutor din partea celorlalti ajuta.
Cand am aflat de Darius, de boala lui mai exact, am sunat pe toata lumea care ar fi putut sa ma ajute sa ajung in Targu Mures...
Cand eram in Targu Mures zilnic ma sunau oameni care ma imbarbatau... si conta, pentru ca mai erau oameni care se rugau pentru el...
Iti multumesc din suflet, esti un om special!
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
vias spune:
Martie, multumesc, chiar azi voi suna la editura, poate chiar se gaseste si in Brasov la vreo librarie, poate ma pot trimite ei la vreo librarie...cine stie???
Oricum, iti multumesc din suflet!
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
martie spune:
Nu ai pentru ce sa-mi multumesti. Daca nu vei gasi pana la urma cartea, sa-mi spui, facem noi rost de ea.
Uite, am vazut la un alt topic al tau ca nu ai dr. obstretician. Nici nu stiu cum sa zic, dar totusi tot iti zic. Nu vrei sa te duci la dr. Baiulescu? El are cabinet si in orasul Victoria, sa stii ca mi-am trimis multe prietene la el. Singura problema (si probabil una mare) ar fi ca vei calca iar prin Clinica Eva, nici nu stiu ce sa spun, nu vreau sa fac vreo gafa, dar sa stii ca nu e un dr. oarecare, e un om deosebit, sa stii ca toate fetele au zis asa.
Sa te gandesti!
vias spune:
Multumesc Martie, dar eu prin EVA nu voi mai calca niciodata!
Nu ma supar pentru ca chiar nu am de ce, dar nici acolo nu mai merg!
O sa sun chiar acum la editura sa vad daca o mai au..
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune