Plecare Germania-avion,tren,alte informatii, va ro
Va rog frumos sa ma ajutati sa iau o hotarare.Doresc sa ajung in Essen-Germania, stiu ca cel mai simplu ar fi sa iau avionul dar...imi este frica...nu ca s-ar intampla ceva,imi este frica de spatii inchise din care nu pot iesi atunci cand imi doresc, mi-e teama sa nu fac un atac de panica(m-am blocat o data in lift si de atunci mi se trage...).Ma gandesc la tren dar nu stiu ce variante am, cat costa,cat timp fac pana acolo, cat de sigura este calatoria cu trenul(sper sa nu ma considerati paranoica
)
Nici varianta de a merge cu avionul n-o exclud si as vrea cateva informatii: cu ce companie m-ati sfatui sa merg, cam cat este biletul(pana la Koln cred ca este direct), poate imi da Dumnezeu curajul necesar pe ultima suta de metri.In week-end sunt mai scumpe biletele de avion?
Va multumesc!
Raspunsuri
Marilen spune:
Am gasit pe net compania Germanwings -este low cost,pana in Koln 200 euro dus intors, ce parere aveti?
sfarsitoarea spune:
Este Ok cu German Wings . Ai mei au zburat anul trecut cu ei si vin si maine la mine tot cu ei.
Marilen spune:
Dar o posibilitate de a ajunge in zona cu trenul?
Nu am gasit mersul trenurilor international pe net in romana.
blackpanterro spune:
Daca te hotarasti sa zbori, Germanwings e o companie tare buna. Plecari-sosiri la timp, mancarea pe avion nu e scumpa daca vrei sa mananci pe avion.Sa iti iei apa ca aia e scumpa daca o cumperi in avion. Noi am zburat cu ei in Ro, in Spania si in martie zburam in Polonia.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
osolita spune:
Marilen, intereseaza-te la CFR daca sunt trenuri directe pana la München sau Nürnberg, acolo schimbi si iei un alt tren. Cred ca in total o sa schimbi vreo 3-4 trenuri pana la Essen si o sa faci peste 24 ore daca pleci din Constanta. Trenurile pe teritoriul Germaniei sunt sigure, m-am uitat orintativ cat ar fi un drum cu ICE de la Nürnberg la Essen si costa in jur de 100 euro dar pretul depinde foarte mult de ora zilei, daca vrei sa mergi direct sau sa schimbi mai multe trenuri, etc.
Daca ai mult timp la dispozitie, atunci poti sa iei trenul, daca vii intr-o vizita scurta cred ca mai bine alegi avionul. la pret s-ar putea sa nu fie diferente, ba s-ar putea sa fie chiar putin mai scump cu trenul.
Marilen spune:
Va multumesc pentru raspunsuri.
3-4 trenuri mi se pare prea mult...
despre compania Germanwings am auzit numai lucruri bune dar problema este ca m-am hotarat tarziu si la aceasta companie se face plata doar prin card cu 10-14 zile inainte.
Cineva a platit 50 euro in noiembrie Koln-Bucuresti iar acum dus -intors aceeasi distanta -200 euro
hcclara spune:
Nici eu nu zbor cu placere, insa ma gandesc intotdeuna ca e sursa cea mai sigura de transport si cea mai rapida, evident!
Si eu as opta pt avion, asa cum te-au indrumat fetele incearca cu germanwings... cu trenul m-am interesat o singura data, insa trebuia sa schimbam in Viena si cand am auzit ne-am dezumflat!!!Iar la pret ai ajunge ca si cu avionul!!!
Ar fi si autocarul o solutie!!!
zuzi.simona spune:
daca e vorba de essen langa duisburg (am vazut pe sonymap ca-s mai multe cu acelasi nume) cel mai simplu e cu avionul baneasa - dortmund, cu www.wizzair.com, doar ca preturile la bilete cresc pe masura ce scade perioada pana la plecare, asta la toate companiile lowcost
pt. baneasa - koln ai varianta www.germanwings.com sau www.blueair-web.com
la wizzair si germanwings la pretul biletului trebuie sa mai adaugi 10 euro de bagaj la cala, iti apare dupa ce completezi datele personale, iar la blueair e cam scumpa taxa de aeroport, parca nu ar zbura toate dintr-un loc!
nu are nici o legatura pretul cu weekend-ul, doar poate ca zboara mai multi atunci si raman biletele mai scumpe pt. cine cumpara mai tarziu...
toate 3 companiile sunt comparabile ca si confort, seriozitate, apar intarzieri in ultima vreme asta datorita plecarilor de pe baneasa, care dau programul intregii zile peste cap....(au avut si 4-5 ore)
compara si tu preturile pt. data care o vrei si te hotarasti apoi...
cu trenul era varianta mai ieftina bilet dus-intors cu valabilitate de o luna, dar nu stiu exact daca mai exista, in preajma sarbatorilor oricum e f. aglomerat, si faci cam 40 ore (m-am uitat la essen-constanta) cu schimbare in munchen si arad, cauta pe www.db.de
mai e varianta autocar care face, cred, mai mult decat trenul (cel putin prin germ.) e destul de incomod, iar ca si pret e mai ieftin decat trenul si de obicei mai scump decat avionul
eu am ceva experienta cu legaturile cu ro pt. ca noi suntem pe un vapor si marinarii trebuie sa faca schimbul la 6 saptamani, eu ma ocup de bilete si in ultima vreme numai cu avionul s-au schimbat, e drept iau biletele cam cu 3 sapt. inainte si asa le gasesc mai ieftine
ce spuneai cu plata prin card? eu numai asa platesc si poti lua oricand, am cumparat bilete si in ziua zborului, ca au pierdut avionul de dimineata! daca nu ai card e mai greu, doar sa rogi pe cineva cunoscut sa te ajute, cu agentiile e greu!
noroc la cautat si mai intreaba-ma daca e cazul!
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Marilen spune:
Fetelor,va multumesc mult pentru informatii.
Simona,n-am stiut ca exista mai multe orase cu numele Essen, este vorba de cel de langa Koln(ma rog, am inteles ca sunt pana in 100 km distanta)Mai aproape ar fi Dusseldorf.
Autocarul...ramane ultima varianta, ma gandesc ca e incomod, mai ales ca vreau sa plec cu copilul.
Despre plata mi-a spus prietena din Germania cel putin eu asa am inteles ca sunt necesare 10-14 zile pana la plecare...s-ar putea sa nu fi inteles eu bine.Eu am un card Maestro la BCR pe care primesc salariul, pot plati cu acesta?
Mie imi place sa merg cu trenul dar ma gandesc ca se plictiseste copilul si nu stiu nici cat de bune sunt legaturile.
Inca o data va multumesc!
Fomalhauti spune:
Si mie imi place sa merg cu trenul. Numai ca este, din cate stiu eu mai scump decat avionul, mai ales daca circuli noaptea, la cuseta. Anul trecut sigur era un tren direct Bucuresti-Munchen. Daca imi amintesc eu bine am considerat ca e...aiurea. Plecai din Bucuresti la o ora "mica" dimineata si ajungeai in aceeasi zi, noaptea tarziu, la Munchen. Nu am circulat cu trenul in Germania dar am facut-o in Franta si trenurile sunt foarte scumpe. Repet, iesi cu siguranta mai scump cu trenul decat cu avionul.
Inca ceva, acum un an, cand m-am interesat eu, nu se putea afla nimic despre trenurile din Romania pe internet. Trebuie sa mergi la agentia de voiaj CFR de pe strada Brezoianu. Eu am dat intotdeauna acolo de doamne foarte amabile, care mi-au facut diferite calcule fara comentariile la care m-as fi asteptat (eu doream sa ajung la Paris si am intrebat: daca schimb la Viena, cat costa - mi-au calculat, dar daca schimb la Munchen si iar mi-au calculat, daca iau cuseta pana la Viena, dar daca iau vagon de dormit....)