Pepenasi de iulie - august 2008 (53)
Raspunsuri - Pagina 15
Violeta_m_tm spune:
Ceau mamici si pepenasi
Si Miruna mea adoarme tarziu, azi noapte a adormit pe la ora 1, nu am avut ce sa-i fac, ea avea chef de joaca, si acum inca doarme. Si eu am incercat sa o culc devreme, adoarme vreo ora dupa care se trezeste si nu mai reusesc sa o adorm cateva ore, s-a obisnuit sa doarma dimineata pena la ora 11, 12 alta data s-a trezit si la ora 13, si nu stiu cum sa fac sa-i schimb programul ca dupa sarbatori vreau sa incep si eu diversificarea, si as vrea sa aibe mese regulate, si la ora 12 sa aiba masa principala, si nu stiu cum o sa fac daca ea se trezeste asa tarziu.
Eu sunt suparata ca a facut sotul meu accident aseara, masina arata groaznic si nu avem casco pe masina aia
, bine ca el nu a patit nimic, ca daca intra cealalta masina in usa lui putea sa-l omoare, asa puternic a fost impactul.
pica1 spune:
Buna dimineata,
Iaca si eu pe aici...Mai rar, dar asta este. Nu am facut nimic special in acest rastimp, drept urmare nci nu am avut ce sa va scriu... De dat cu parerea nu prea ma pricep, asa ca v-am urmarit din umbra pe cit am putut.
Dar hai sa incerc sa imi dau cu parerea ![]()
: Moni am vazut ca ai o mica problemuta cu Luca care e super vivace si nu te lasa sa te odihnesti...Iti dau citeva sfaturi care mi se par mie ca s-ar aplica la tine si tu iti alegi ce crezi tu ca e mai bine pt tine:
1. Ia vitamine si fier ca sa iti dea energie (la mine functioneaza de minune)
2. Trage si tu un pui de somn cind reuseste si Luca sa adoarma in timpul zilei, chiar daca ai o groaza de lucruri de facut prin casa.
3. Incearca sa nu reactionezi la fiecare miriitura a copilului.
4. Noaptea cind cere de mancare, ii dai de mancare daca se poate in intuneric fara sa vorbesti sau sa ii dai cea mai mica atentie.
5. Incearca sa iti faci un program al tau fara sa il includa pe sotul tau, poate o sa observe ca nu este "bagat in seama" si va tanji el dupa atentie...In rest nu stiu ce sfat sa iti dau in privinta sotului, caci eu am un stil mai "smuls" cu el si nu cred ca se preteaza la multa lume
.
Biribu sincer eu sunt multumita ca al meu copil sta treaz pina la 22:00-23:00, caci in felul asta poate si ta-su sa stea cu el dupa ce vine de la serviciu pe la 20:00-21:00, caci altfel cred ca Sebi facea cunostinta cu ta-su din poze.
SEBASTIAN (31.07.08)
boticelina spune:
Dana si eu, si eu am fata mare!
De doua zile se trezeste doar o data pe noapte, nu ma intrebati la ce ora ca io doar crap un oki, scot tzitzi, mufez cupil si ma culc la loc. Bai, dar nu stiu cum se face ca ma scol mai obosita decat atunci cand se trezea din ora in ora
Sa-mi explice si mie cineva fenomenu' ca io nu mai pricep nimic... Sau o fi din cauza ca sunt io beteaga...
Sibylle pup ariciul junior, sper din tot sufletul sa nu fie dispraxie dar oricum nici asta nu mi se pare asa un capat de tara. Cu kineto si recuperare se poate atenua mult. Exista tot pe forum un subiect si despre dislexie si discalculie, toate diagnosticate in strainatate, iti dai seama ca daca erati in Ro, nici n-ai fi aflat? Si io sunt interesata de Redoute-ul fratuzesc.
Ana_a, nu stiu daca ai vazut, exista pe Discovery Travel&Living un reality show, "Jon & Kate + 8", e un cuplu care are 2 fete gemene de 6 ani si apoi 6 sextupleti de 2 ani, sa-i vezi pe aia cum se descurca singuri, face tare bine la pisic, cum zice Mada, sa vezi ca se poate si mai rau
. Omuletii astia scot cupii cu o sforicica cu inele colorate de care trebuie sa se tina, au o masa de hranire in semicerc, cu 6 gauri in care se introduc cupiii, te crucesti nu alta... Sa vezi cand tre sa-i schimbe de pampers pe toti 6
Io zic sa-ti iei inima-n dinti si sa iesi mai des cu puii.
Super tare site-ul cu decupaje, am pus bookmark, daca mai ai, mai da, ca eu strang resurse.
Anka mai da-mi un ragaz de cateva zile si-ti trimit o carticica intreaga cu retete de briose, acum robotesc la ea, printre picaturi. Mai am in pregatire si cartea cu retete de jofre pt cine e interesat. Am luat aseara si presa, sunt ultra incantata.
Bufi, cara mama cupilul cu tine peste tot, io si la buda ma duc cu ea, io prestez si ea face risipa de hartie igienica, deruleaza de zor, molfaie la sul, e fun (pt ea
)
Eu aseara n-am mai intrat fiindca am facut semi-preparate la cupil, am facut ardei copti si sfecla coapta, au iesit o minune; am copt 2 ardei din aia uriasi, unul galben, unul rosu, i-am curatat si robotit separat, mi-au rezultat cate 8 cubulete (in forma de cuburi de gheata ale frigiderului). Le-am facut ca sa le adaug la legume, e asa de bun si dulce
. La fel si sfecla... numai ca asta am lasat-o cuburi nepiureiata, cat pun la o portie de mancare.
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
ladymina77 spune:
Neata si de la noi rapid,
Cristina,uuff de ieri ma pregatesc sa scriu insa n-am mai apucat,da,am gasit vigantol la farmacie micuta si mi-am luat 2 sticlute.Multumesc
.Un pusi mare pt Mihaita.Cum e dupa vaccin?
Sybille,sanatate multa lui Vladi.
Diana super site,super radio.Multumim!
Merg la treaba mea ca am luat-o usurel la curatenie.
Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
http://community.webshots.com/user/ladymina77
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi
moni_or spune:
In primul rand
pentru sarbatoritii de zilele trecute, fie de nume fie de lunite si inca o data
pentru Matei, Alexandra si Xenia , sarbatoritii de azi!
ILEANNO, ce semanam noi doua in multe privinte, da ce seamana si bebeii nostri la obiceiuri... Chestia cu calmatul in interior daca o reusesc o sa fie cea mai mare batalie castigata, ca eu am o fire atata de agitata si ma consum din orice, incat de multe ori ma gandesc ca eu insami sunt cel mai mare dusman al meu. Ar trebui sa-mi bag picioarele in tot si sa fiu mult mai nesimtitoare.
Cu barbatul, inteleg perfect ce spui, ca si eu asa simt desi n-am putut s-o spun asa bine in cuvinte. Eu ma asteptam la o schimbare miraculoasa la sotul meu inca din momentul cand l-am anuntat ca o sa fie tatic, ma gandeam ca vestea asta il va responsabiliza cum nu se poate si ma va proteja si va avea grija de noi. De unde, ca de cand a venit copilul parca e si mai imatur decat pana acum, am impresia ca am 2 copii, da pe unul nu l-am facut eu si chiar n-am rabdare sa-l educ. Vorba ta, el e asa detasat mental, ar face orice numai sa nu constientizeze si sa accepte ca viata ni s-a schimbat total de cand a venit Luca si nu va mai fi niciodata cum a fost, ca acum cineva depinde de noi si chiar daca picam morti, chiar daca simtim ca nu mai putem s-o scoatem la capat nu mai exista "nu pot", trebuie sa poti! Si daca unul simte ca nu mai poate atunci celalalt trebuie sa preia pentru moment fraiele, ca suntem oameni si nu poate numai unul dintre noi sa fie vesnic cel puternic. Pe de alta parte inteleg ca si eu sunt de vina ca sunt asa nervoasa, deci trebuie sa lucrez la mine, mai ales ca si mie imi da de gandit ce a spus sotul tau, ca legatura lui cu copilul vostru esti tu. Ca si eu ma mir de multe ori cat de dragastos e Cristi cand vine de bunavoie la mine si la Luca si cum se joaca de frumos cu el, dar cand il pun eu sa stea cu copilul ca am ceva de facut parca e alt om, e cu gandul aiurea si abia asteapta sa scape.
Iar cu culcatul tarziu, Ileanno, esti sigura ca nu ne-am luat bebeii din acelasi magazin?
Ca si al meu ieri seara s-a culcat la 23.50.
BIRI, ma gandesc ca o fi ceva gresit ce fac, da nu-mi dau seama inca ce. Si da, i se face somn si la al meu pe la 8-9 seara, il pun in patut, doarme jumate ceas, maxim 3 sferturi si dupa aia e fresh de numai,chiuie, are chef de joaca, aseara la 22.30 pasiunea lui era sa se tot intoarca de pe spate pe burta si sa-si bage piciorusele sub el si sa-si ridice fundul in sus.
Ma distram de el de numai, da si cand ma uitam la ceas imi venea sa plang. Eu n-am inteles niciodata cum pe alti copii ii moleseste baita ca pe al meu mai tare il agita frate, zici ca in apa rece i-as face baie, asa vioi e dupa. Oricum, ieri i-am mutat mai devreme baita, de la 21 la 19, ieri n-a avut efect ca tot la 23.50 s-a culcat da nici nu ma astept la efecte de pe o zi pe alta, trebuie sa-i fac un obicei. Iar de dormit dimineata doarme de rupe, ieri s-a sculat la 10.40, azi la 10.15, el de fapt dupa 7 dimineata doarme cel mai bine, atunci poti taia si lemne langa el ca nu se trezeste. Am zis ca in curand o sa ma mut in SUA ca vad ca functioneaza dupa ceasul de acolo.
MICHELLA, multumesc de lamuriri legate de cereale, o sa incerc sa fac cum zici tu.
SERBANICA,daca e vorba de 2 ore si te simti in stare eu zic sa mergi, ca na, sa zicem ca o fi 3 ore cu drumul, nu e asa mult, cel mult o masa daca mananca in intervalul ala, atata doar se descurca si altcineva sa ii dea, nu?
ANILANSA, ANNA, deci nu numai eu si Ileanna avem pasari de noapte...
MITZI, hai ca mi-ai dat de gandit cu mai multe lucruri. Simt bebeii cand vine ciclul? Ca mie tocmai mi-a venit ieri prima data de cand am nascut, oare de aia o fi fost Luca asa agitat de 3 nopti incoace? Si kk nu trebuie sa aiba miros acru? Ca intr-adevar asa are de multe ori, da eu stiam ca e normal asa la bebelusi pana incepi diversificarea.
PICA 
Asaa, am vazut poze superbe de pepenasi: Alexander de Ingry, Sofi de Ooka, Andreea de Mina, Ana Sofia de Marina, Xenia de Gallyb, Aida de Didi, Ralu de Tecky si o superintalneala intre Andrei si Ioana, Diarux, am murit de ras la comentariile tale 
Monica, mami de
Luca 17.07.2008
ileanna spune:
Biri, stii la ce ma gandeam io aseara? Ca e tare aiurea sa fie o persoana care doarme intr-o casa in care doarme numa ea
si restu fac altceva. Mie nu mi-ar place sa fiu persoana care doarme. Adica, fac tot posibilul sa nu fie zgomot, dar tot imi mai scapa cate ceva.
Mai, cred ca doarme 3 - 4 ore ziua. Poate ar trebui sa am io nervii mai tari si sa nu-l mai iau in brate dupa 8 seara ... Sau poate ca nu ii creez prea bine senzatia de noapte. Dar ma bazam pe faptul ca ziua adoarme si singurel ... jucandu-se cu un fluture agatzat.
Oricum ar fi, nu vad ca masa de 10 jumate sa o manance in somn. Alea de 3 si 6 dimineata da.
Ana te cred ca te apuca panica cu 2 ...
Cat despre Stefan ... eu am auzit ca intre 3 si 6 ani e o perioada ciudata in care apare o oarecare teama. Baietelul unui coleg are 3 ani si brusc a aparut un anume monstru care vine la el in pat. Cica sunt relativ normale fazele astea ... dar cred ca trebuie sa fii langa el cu caldura pana cand trece bau-bau.
ileanna spune:
moni da, si gravizenia a fost o dezamagire pt mine dpdv sotz. De unde era un tip super atent, innebunit sa imi faca poze si sa-mi ia tzoale ... a trebuit sa ma rog cu cerul si cu pamantul sa mai am si eu cate o poza amintire. Nu a fost deloc incantat de ce mi se intampla.
Mai ... asta e, nu le poti avea pe toate, nu stii cum reactioneaza omul. Eu inca sunt convinsa ca al meu va fi indragostit de copil.
serbanica si io m-as duce la job 2 ore. Iti va face f f bine.
Dianami vreau eu pe PM nr tipului cu pampershii. Sar'na.
dana asha e, si mie mi-e supertarsha de bibele de sticla de la Chicco. Am unul si il evitam cat puteam, numa daca ramaneam fara Aventuri spalate. Sa vad acu' din cate marmacii strang io 9 - 10 bibe din astea, ca nu prea au pe stoc.
siby si eu sunt ULTRA interesata de comenzi pe reduta franceza.
Capri zi si mie unde ai dat datele la Iasmine. Vreau si eu!!!
Mitzi76 spune:
Sa va zic ceva de amuzament, apropo de ce spunea Pica despre tati ca vine tarziu. Al meu sot tot asa, tarziu de tot venea acasa si Luca nu prea apuca sa-l vada. Intr-o zi ma intreaba copilul: "Mama, dar tati cand mai vine pe la noi???". Saracul, credea ca tati e musafir...
Mamicutza de Luca-Sebastian, David-Tudor si Toma-Paul
Primele zile ale lui Toma
Luca, David si Toma, cei trei muschetari!
ana_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mitzi76 Sa va zic ceva de amuzament, apropo de ce spunea Pica despre tati ca vine tarziu. Al meu sot tot asa, tarziu de tot venea acasa si Luca nu prea apuca sa-l vada. Intr-o zi ma intreaba copilul: "Mama, dar tati cand mai vine pe la noi???". Saracul, credea ca tati e musafir... Mamicutza de Luca-Sebastian, David-Tudor si Toma-Paul Primele zile ale lui Toma Luca, David si Toma, cei trei muschetari! |

gata, a iesit si soarele, fugim si noi la aer

Ana - mami de
Stefan si
Matei Ne jucam
serbanica spune:
Fetelo va multumesc din suflet,cred ca o sa imi faca bine sa ma duc la munca si sigur multumita.Mie imi place tare mult meseria mea inainte de sarcina am lucrat 12 ore si cind am fost gravida am lucrat pin ain luna 9 asa ca o sa ma duc.
In legatura cu sotul nu stiu al meu ma ajuta foarte mult mai ales ca noi am pierdut unl asa ca cu Serban e tot timpul.Doarme cu noi desi eu i-am zis sa doarma in alta cam dar el nu ,cind a vait Serban crize de colici a fost prezent.El lucreaza tare mult si ajunge tirziu acasa dar atunci e al lui.Si cind e acasa face si mincare asa ca nu ma pot plinge.