Valoare FSH crescuta
Are cineva idee ce semnifica o valoare FSH usor crescuta (9,22 fata de maxim 8,3)? Valoarea e pentru ziua 2 de ciclu, iar valoarea de referinta e pentru "faza foliculara" in genere.
Toti ceilalti hormoni au iesit in limite normale...
Raspunsuri
goldi spune:
Cu cat rezerva ovariana se apropie de sfarsit, cu atat efortul organismului de a ovula este mai mare si de aici FSH crescut.
Partea buna este ca FSH poate fluctua. Il mai poti repeta in dinamica, adica sa.l faci si luna viitoare.
Moniland spune:
Pot sa-ti spun pentru un FSH analizat in ziua a 3-a. Din ce-am gasit pe alte site-uri din strainatate un FSH < 6 mlU/ml este excelent, intre 6-9 este bun; intre 9-10 acceptabil; intre 10-13 indica o rezerva diminuata si > 13 stimularea merge foarte greu.
Rezerva ovariana scazuta e determinata de un FSH > 13, un raport FSH>LH ridicat de > 2,5 chiar daca FSH-ul e normal, sau estradiolul > 80pg/ml.
marianebuna spune:
Am citit si eu ca ar indica rezerva ovariana scazuta, DAR cu o valoare scazuta a LH, care la mine e normal... 
goldi spune:
De 6 ani de cand ma "joc" de-a ramasul gravida
, pot sa-ti spun ca FSH are importanta, dar nu cea mai mare.
Mai sunt si alte analize pe care le poti face, citeste pagina 1 de la FIV .
felix76 spune:
Tocmai mi-am luat analizele de z 2.
FSH 11,30 mUI/ml si ma incadrez in domeniul 2,8-14,4mUI/ml la faza foliculara
La menopauza, domeniul este 21,7-153.
LH 7,45 mUI/ml, domeniul 1,1-11,6 mUI/ml
Eu cred ca este foarte importanta unitatea de masura si valorile de referinta ale laboratorului....
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=633
Poooop,
Felix
marianebuna spune:
Exact, eu m-am laut dupa intervalul de referinta trecut pe buletinul de analize (care da ca valoare maxima 8 si ceva, am scris inainte cat).
Acum, ca un update... am facut un test de ovulatie si a iesit foarte pozitiv (si sunt in ziua 9 de cm). Oare FSH-ul crescut poate fi semn de ovulatie "grabita"?
felix76 spune:
La mine pe bolentinul de analize scrie ca in faza ovulatorie FSH-ul este cuprins in intervalul 5,8-21 mUI/ml. Deci mai mare deacat in faza foliculara... Vad ca valorile astea se cam suprapun dar daca testuletul ti-a iesit pozitiv, este posibil sa ovulezi curand!
Caut si intr-un dictionar medical si vad ca tot la fel, se suprapun valorile dar la ovulatie limita maxima este mult mai sus... Ceea ce nu pricep eu este de ce valorile de referinta ale laboratoarelor difera, daca sunt date in aceleasi unitati de masura...
A, o chestiune foarte importanta pe care am gasit-o tot pe aici pe forum, analizele sa se faca in maxim 6 ore de la recoltare.
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=633
Sa ne zici ce-ti spune ginecologul cand i le vei arata!
Sper sa fii norocoasa si in ciuda FSH-ului sa ramai cu burtica.
Succes!
Felix
marianebuna spune:
Saru'mana, Felix!
Habar n-am in cat timp au facut analizele, presupun ca nu le-au lasat sa "expire" la cati bani ma dat pe ele. De regula, n-am avut problemem cu cei de la Sanador, spre deosebire de alte laboratoare care au facut "dude" ei au fost ok.
Valorile cred ca difera in functie de tehnica folosita (la mine e chemiluminiscenta kit b1). Presupun ca sunt computerizate si e in functie de "masinaria" pe care o folosesc.
Sincer... teama mea cea mare nu e ca nu voi ramane insarcinata - aceasta suspiciune n-a existat niciodata, dimpotriva, la toate ecografiile a vazut dr ca urmeaza sa ovulez sau am ovulat, am ramas insarcinata de 2 ori... dar nu am putut tine sarcina, si de asta ma tem si acum, sa nu raman si sa o pierd iar... ![]()
marianebuna spune:
Asa, am luat buletinul de analize si le scriu si pe celelalte (cu val normale in paranteza)
- Free T4 - 0,99 (0,61-1,12)
- TSH - 0,96 (0,34 - 5,6)
- FSH - 9,22 (3,85 - 8,38)
- LH - 4,14 (2,12 - 10,89)
- Estradiol - 88,00 (24-114)
- Prolactina - 6,76 (3,3 - 26,7)