America (134)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Adriana m ,eu stiu ca antibioticul se da pt infectia cauzata de apa din urechi .Daca nu are inca infectie (cica sunt niste simptome pe care le observa ORL-istul )antibioticul nu face altceva decit sa complice problemele de stomac ,indiferent care sunt alea,iar apa nu se duce oricum .Mai bine citeste singura cit poti ,inainte de a cere pareri de la doctori ,fiecare poate sa aiba opinia lui dar e bine sa fii tu informata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

da nici eu nu stiu ce legatura au antihistaminele sau hidrocortizonul (asta e imunosupresant adica pe dosul unui antibiotic) cu infectiile la urechi.
Cauta un pediatru in care sa ai incredere, si eu l-am schimbat, dar pe asta il ascult cu ochii inchisi (aproape, ultimul antibiotic nu i l-am mai dat ca i-a trecut pina am ajuns la farmacie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Antihistaminele au legatura, mai ales daca e vorba de alergie. De multe ori otitele repetate se trag de la alergii (la copii asa mici sint in primul rind alimentare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_m spune:

Arminad copilul are infectie la ambele urechi. Nu are febra dar infectie are. Acum o luna jumate a avut otita destul de puternica si a facut tratament cu amoxicilina parca. Febra mare a avut peste 40 atunci. A cedat abia a 4 sau a5 zi de antibiotic. Si acum, inainte sa-i repetam testul pt hearing a spus dr ca ar fi bine sa-l verifice la ambele urechi sa fim siguri ca infectia a trecut de tot si ca nu influenteaza testul. Si atunci a descoperit ca infectia nu a trecut( parca a zis ca are lichid in urechea medie, daca am retinut eu bine). Asa ca i-au dat iar antibiotic , dara ltul acum s avedem cum arata urechile dupa asta.
Ramona inca nu stim ce are la burtica. De vreun an si ceva nu mai mananca bine deloc. Cred ca nici jumatate cat manca inainte nu mai mananca. Numai ca perioada asta coincide cu dusul la gradinita unde i se da altfel de mancare fata de cea de acasa. Am facut analize de sange si de scaun si nu i s-a depistat nimic. Apoi durerile au trecut de la sine dar tot asa reapar. De ex cand mananca dimineata dupa o muscatura de ceva il durea burtica si nu mai manca nimic pana pe la praz. Apoi crizele astea au trecut dar il mia doare cam tot dupa ce mananca. Eu am banui ca are si gaze multe. Dar pt ca din sange si scaun nu a iesit nimic ne-a trimis dr la un gastroenterolog in alt oras sa-l investigheze mai bine. Deci nu stiu daca are legatura cu otitele lui sa fiu sincera. Sau cel putin eu nu stiu cum. Ai vreo idee ceva? Sa caut pe net despre asta sau sa vad simtomele sa vad daca se potrivesc cu ale lui.
Andrada si Ramona - cu antihistaminicele astea si hidrocortizonul m-ati bagat in ceata. Adica antibioticul care il ia acum nu e bun sau ce? Pediatrul nu stiu daca sa-l schimb sau nu ca nu stiu daca e altul mai bun si nici nu prea am cum sa aflu. Parca toti sunt la fel aici.

Mergi la inceput

Ma gindeam c-o fi vreo alergie alimentara nedepistata, astea merg citeodata mina in mina cu otitele. Dupa cum descrii tu nu pare a fi.
Hidrocortizonul ajuta ca reduce secretiile.
Multa sanatate, sper sa gasiti rezolvare cit mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ramona, sigur? alergiile alimentare dau otite? nu stiam.
Adriana banuiesc ca i-a facut testul de celiac nu?
A

Mergi la inceput

Da, scrisesem mai demult la alt subiect despre "marsul alergic", adica progresia de la eczema, colici, rinite, otite pina la astm. Cred ca alergia la proteina din lapte merge cel mai degraba cu otite si rinite, stii ca lactatele produc exces de mucus. De aia se si spune sa nu bei lapte cind esti racit.
Uite aici un articol gasit la repezeala, dar mi se pare informativ:
http://www.questdiagnostics.com/hcp/topics/immunocap/documents/FINALCHD403.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Dan a avut probleme de stomac dupa antibiotice .El otite nu a facut. Pt ca nu a vorbit si pt ca am facut eu otite ca si copil si adult i-am verificat mereu auzul ,am facut audiograme (citeva),ABR si altele .
A fost insa mereu bolnavicios ,raceli repetete ,tuse ,forme d-astea grave care tineau mult .Mereu era pus pe antibiotic ,trecea ,insa ne-am trezit cu probleme de stomac ,il durea ,era balonat ,a si vomitat mult intr-o vreme ,dormea prost noaptea.Am fost la gastroenterolog ,am facut analize (singe si scaun),am facut si celiac insa n-a fost cazul .In final am scapat cu niste probiotic de la un magazin naturist .Poti sa arunci o privire aici despre antibiotice si probl de stomac
http://www.healthychild.com/database/consequences_of_excessive_antibiotic_use.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriana_m
inca nu stim ce are la burtica. De vreun an si ceva nu mai mananca bine deloc. Cred ca nici jumatate cat manca inainte nu mai mananca. Numai ca perioada asta coincide cu dusul la gradinita unde i se da altfel de mancare fata de cea de acasa. Am facut analize de sange si de scaun si nu i s-a depistat nimic. Apoi durerile au trecut de la sine dar tot asa reapar. De ex cand mananca dimineata dupa o muscatura de ceva il durea burtica si nu mai manca nimic pana pe la praz. Apoi crizele astea au trecut dar il mia doare cam tot dupa ce mananca. Eu am banui ca are si gaze multe. Dar pt ca din sange si scaun nu a iesit nimic ne-a trimis dr la un gastroenterolog in alt oras sa-l investigheze mai bine. Deci nu stiu daca are legatura cu otitele lui sa fiu sincera. Sau cel putin eu nu stiu cum. Ai vreo idee ceva?

Adriana, un prieten bun de-al nostru a avut mereu astfel de simptome, ani de zile. toate analizele ii ieseau bune, perfecte, nimic la stomac sau sistemul digestiv, totusi adesea dupa ce manca anumite lucruri avea dureri, uneori mai mari, alteori nu asa semnificative insa tot il deranja. Dupa ce s-a mutat in US a facut in continuare investigatii si a ajuns la concluzia ca are alergie la orice contine gluten. De cand a descoperit, nu mai mananca nici un fel de produs care contine gluten, faina, orice din grau sau derivate si este absolut ok, durerile au disparut. Daca din greseala sau nestiind mananca orice mancare ce are ascunsa ceva faina in compozitie( e.g. o ciorba care a avut ingroseala cu o lingura de faina) are dureri la foarte scurt timp, acum chiar mai mari decat pe vremea cand inca consuma gluten.

Cand ai povestit despre copilasul tau mi-am amintit de el. nu spun ca o avea asa ceva dar alergiile merita investigate. Poate urmarind foarte atent ce consuma, reusesti tu sa determini daca e vorba de asa ceva.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Si sota-miu e stricat(dureri nu dar diaree) la stomac din cauza antibioticelor, Augmentin.S-a operat la degetul de la picior, ca ii crescuse unghia in carne, acum o saptamana si de atunci ia antibiotic.Azi mi se pare e ultimul medicament, sper sa isi revina.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput