Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (237)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

da, bernix, iar Sofia a avut intarziere de o LUNA!! potrivit ecografului, iar gh, potrivit lui iosup, 3 saptamani jumate!
Si la Popo era intarziere mare, tot 3 sapt, DAR omul mi-a zis ca fluxurilee si placenta sunt bune
Cine m-a scos din belea a fost Adela, extrem, de mult profesionalism si mi-a explicat frumusel ca am pur si simplu un bb mai mic (ceea ce Badiu incontinuu imi zicea,)
ce am inteles eu ca e problema e acea inversare de flux, care poate nu a fost vazuta bine? sau?
eu tineam minte ca de la bun inceput bebele andreei a avut intarziere de 2 sapt, adicatalea de fap a fist ovulatie tarzie (cum a fost si la mine, la ambii copii)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Andreea, uyite ce am gasit:

http://209.85.129.132/search?q=cache:cvihIK7aZCcJ:www.usmf.md/OG/retardul%2520de%2520crestere%2520a%2520fatului.doc+In+artera+ombilicala+fluxul+diastolic+s-a+inversat&hl=ro&ct=clnk&cd=2&gl=ro&client=firefox-a

3. Flux diastolic absent sau inversat

În acest caz se recomanda spitalizarea, supravegherea minutioasa si administrarea glucocorticoidelor (sub 34 saptamani). Daca si alte teste biofizice (VLA, testul nonstres, doplerografia venoasa) sunt patologice, se recomanda terminarea sarcinii. Daca termenul de gestatie depaseste 34 de saptamâni, nasterea este indicata chiar si în cazul când alte teste biofizice sunt normale. (III, C1,2,3)

Strategia optimala de supraveghere în caz de DAU absent sau inversat nu este elaborata. Optiunile includ CTG sau Doppler venos în fiecare zi. Nasterea este indicata la test nonstres areactiv sau patologic (deceleratii cu variabilitate redusa), când se constata flux inversat la doplerometria ductus venosus în timpul contractiei atriale, sau se apreciaza pulsatii a venelor umbilicale. În aceste circumstante, nasterea se recomanda prin operatie cezariana.
Alte optiuni de conduita

Daca nu este disponibila USG Doppler, conduita este ghidata prin intermediul CTG sau profil biofizical modificat (asocierea testului non-stress si aprecierea volumului LA).

Testul CTG non-stres (de 2 ori pe saptamâna) este o metoda acceptabila de monitorizare a sarcinii cu MMTG. Testul non-stres reactiv (doua acceleratii a BCF cu peste 15 batai pe minut, cu o durata de peste 15 secunde în un interval de 20 de minute) si volumul normal al LA coreleaza cu o stare intrauterina satisfacatoare a fatului. Testul nereactiv sau oligoamnioza sugereaza posibilitatea hipoxiei fetale si este indicatie pentru evaluarea starii fatului prin intermediul USG Doppler.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

De-aia zic si io sa ceara macar inca o parere. E f nasol ca la ea e sarcina mica, insa tu ai dreptate cu ovulatia tarzie. Si io imi amintesc ca bb-le Andreei a fost mai mititel de la inceput.
Simt ca exista o speranta pt copilasul asta!

Habar n-aveam ca Sofia a avut o luna intarziere. Bine ca la Gheo ai avut parte de medici cu capul pe umeri care te-au linistit!

Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)

www.flickr.com/photos/22336005@N05/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

si la Sofia m-a linistit.
la ea a fost grav, pt ca aveam oligoamnios.

nu pot sa repar textul cu find replace. Rog una din fete sa ma ajute

Mergi la inceput

ideea in text este ca sunt inca nustiucate examene care trebuiesc efectuate pt ca sa se decida asa o grozavie precum intreruperea sarcinii.

Mergi la inceput

bernix, am gasit o teza de doctorat despre intarzierea de crestere.
ia pune mana si citeste:

http://www.cnaa.acad.md/files/theses/2008/12306/corina_iliadi_thesis.pdf

din ce am citit eu, incep din ce in ce sa-l reevaluez in bine pe Badiu.
Comportare excelenta la ambele sarcini care la mine prezentau retard de dezvolvare intra uterina dupa vestitul Iosup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

Ma bag acu' la cetit. Multumesc, Sabina!
Io nici acum nu-s convinsa ca cezariana aia prin care a venit pe lume Degetica a fost ceea ce trebuia. Poate ma lamuresc in timp...

Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)

www.flickr.com/photos/22336005@N05/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

O, Doamne! Andreea, .
Multe imbratisari si sper sa fiti bine, orice hotarare se va lua.

Mad cu Robert Stefan (09.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Andreea, Doamne ce vesti ne dai! Strig si eu tare sa mai consulti si alti medici, si alti ecografisti. Miruna a fost juma de sarcina cu retard de crestere aproape trei saptamani. Eram si eu disperata, dar totul sa iesit bine pana la urma. Ne rugam pentru voi.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

La multi ani, Andruzza! si . Ma bucur ca am revazut-o pe frumoasa de Stefania!

Citat:
citat din mesajul lui danuta36

Mad voi ce mai faceti?Ce faina-i poza cu pisica,sa inteleg ca ii era drag lui Robert de ea?

Dana,mami de Miruna Andreea(01.10.2007)
poze

Cam da. Am avut noroc ca era si motanul intr-o zi buna si l-a lasat sa-l smotoceasca copilul

Citat:
citat din mesajul lui Erina

Teodora, multa sanatate. Pupici lui Mihnea!

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)

Ce s-a intamplat cu ei? Ca nu am gasit nici un mesaj de la ei!

Mad cu Robert Stefan (09.09.2007)

Mergi la inceput