Mamici cu 2 pitici
Raspunsuri - Pagina 3
doniro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ClaudiaH Inca n-am timp prea mult de povesti.... ma gandeam sa propun ca subiect de discutie ce aduce Mos Nicolae/Craciun copiilor mai mari. Adica la noi e o mare dilema... nu mai stim unde e normalitatea. Am vazut multi parinti cumparand carucioare pline cu jucarii, noi am luat cate un obiect per copil si per mos si am incercat sa ne incadram in sume rezonabile. Voi cum faceti? Cheltuiti sute de euro cu cadourile si daca da de ce? Incerc sa imi dau seama ce e normal nu vreau sa-mi bag nasul in bugetele fiecaruia. mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008 |
La noi e cam asa: pt fiecare bucata de copil am luat noi o jucarie, frate-miu o jucarie, nasii lor o jucarie; parintii mei mi-au dat bani sa le cumpar eu ce vreau. Si eu le-am luat niste hainute (ce stiam ca le trebuie: pantaloni Dariei, caciula si fular, pijama lui Victor). Plus ceva dulciuri, se aduna de un Mos chiar bogat, zic eu. Dar daca ar fi fost numai dupa bugetul nostru, cate o jucarie, ceva dulciuri si hainute. Atat.
ROXANA, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE
doniro spune:
julax, ma bucur sa te gasesc si pe tine aici 
POZE
ClaudiaH spune:
Gabitzam, bine ai venit! Si baiatul meu e tot Stefan si are tot 3 ani jumate.
Rromanitza, bineinteles ca te primim! Ce intrebare mai e si asta?
Cami, si eu sunt o plimbareata din fire dar e intr-adevar mai greu cu doi copii: dureaza 2 zile pana aduni toate bagajele si 5 pana ce le pui pe toate la locul lor si reintri in ritm.
Crengu, merci de raspuns! Nu pot sa spun ca mi-a fost rusine caci educatoarele nu au spus-o cu ton de repros sau ceva ci dimpotriva, cu scopul de a ajuta; eu ma tot interesez de Stefan ca altfel ele nu zic nimic cata vreme nu e iesit din cale afara. Stiu ca noi pune mare pret pe blandete, invatat, etc. asa ca incearca sa coopereze cu noi astfel incat Stefan sa devina copilul pe care-l vrem noi. MI-era ciuda caci eu si sotul meu am fost copii tare cuminti. Se mai ia si cu altii e drept, nu face el asa de unul singur dracovenii. Am vorbit si cu ergoterapeuta si mi-a zis sa nu-mi fac probleme ca acum Stefan e intr-o faza in care e preocupat de miscare si de limitele propriului corp dar ca va trece, sa nu-mi fac griji.
Mada, felicitari pentru admitere!
Doniro, bine ai venit! Toata admiratia mea pentru optimismul si pozitivismul cu care privesti lucrurile! E mai greu acum cu doi copilasi micuti dar... mai tarziu te vei bucura foarte mult.
Mai, nici pe noi nu ne dau banii afara din casa da' si de i-as intoarce cu lopata prin conturi parca nu mi se pare o idee buna sa cumperi jucarii in prostie. Nemtilor parca le lipseste o doaga, cumpara foarte multe jucarii si apoi ii vezi la targurile second hand sa le vanda si sunt aproape noi. Nu stiu, cred ca daca-s prea multe copiii nu se mai bucura de ele cu adevarat. Noi am luat pentru cea mica dopua seturi de jucarioare unul pentru fiecare mos ( in jur de 5 euro total) si de Sf. Lucia (13 dec.) i-am luat un costum tip cosmonaut da' de blanita si cu model exact ca de oita. Celui mare i-am luat pentru mos Nicolae un joc educativ ceva cu piese demontabile si cu care invata cam ce mananca animalele ca nu prea stie exact care ce meniu are (intre noi fie vorba nici eu nu stiam ce mananca ariciul de ex.), de Sf Stefan un elicopter mini (ii plac jucariile mici pe care le poate el manevra) iar de Craciun un soi de laptop da' nu foarte complicat, mi s-a parut ca e simplu si totodata educativ. Cu dulciurile la noi nu merge ca piciul nostru nu serveste asa ceva... nu-i plac. Deci in total cu amandoi am cheltuit maxim 50 euro. Mie mi se pare ok dar cand ii vedeam pe ceilalti parinti cum cumpara in nestire ma simteam putin vinovata ca sunt prea zgarcita sa le cumpar copiilor jucarii. Vad ca si voi cam aceleasi idei aveti despre jucarii. Acum nu ma mai simt asa vinovata.
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
doniro spune:
Claudia, multam fain de toate cele, dar am si eu o intrebare: CE MANANCA ARICIUL???
POZE
CamiM spune:
s-a facut si la mine dimineata( ma rog acu' e mai degraba spre pranz dar intelegeti voi..![]()
la mine e debandada mare: am ramas in urma cu treaba, vorba Claudiei mi-a luat 2 zile sa impachetez si acum cred ca vreo 5 sa le pun la loc. in plus am venit cu amandoua fetele racite cobza.. o frumusete. A!! si ca sa fie treaba treaba maine am si examenul..
Gabitza ce bine imi pare sa te citesc si aici
Doniro bine ai venit la noi
Rromanitza eu ma gandeam sa va zic burticilor daca vreti sa scrieti aici sa nu va simtiti singurele la odisee.. dar sa nu va speriem cu ce urmeaza...![]()
Oana nu am apucat sa iti multumim si noi pentru subiect nou
sa dau si eu raportul la cumparaturile de Mos Nicolae: pentru Sabina o jucarie mica( un fel de microfon cu lumini si butoane ) si o carticica ce scoate sunete si fosneste, pentru Sofia o jucarie cu litere si cifre si 2 puzzle-uri( astea sunt pasiunea ei de cand era mia mica) si niste cioco...
ma duc ca zbiara fiecare pe limba ei.. ![]()
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
ClaudiaH spune:
Doniro, se pare ca ariciul mananca melci fara cochilie, viermisori, insecte si ceva radacini de plante in functie de specia de arici careia apartine. Pentru copii insa raspunsul e simplificat in carti si se rezuma la viermisori si melci si nu-i zapaceste cu speciile. (Am cautat pe wikipedia acu' ca m-ai intrebat tu. Hi-hi!)
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
MissJJ spune:
Revin si eu nu stau mult ca is pe fuga, da vedeti ca ma chinui sa trec cat de des pot da ?![]()
Doniro nice 2 see u here.
Pupici la pitici
, am mai scris eu si la piersicutze da nu reusesc mereu sa tin pasul si Ari a mea nu face nici un sfert din cate se zic acolo asa ca prefer sa nu ma prea bag.
Claudia multumim.
Legat de cadouri nici noi nu luam tare multe luam de mos nicolae cate ceva mic mic, dulciurile sar din schema si la noi ca Ari nu prea papa asa ca nu luam, iar de mos craciun luam la Ari un instru,ment muzical am vazut un saxofon ca ii place tare sa cante un laptop din ala care invata litere cifre etc pt pre school e nivelul deci exact ce o sa faca ea la gradi si doua puzzeluri din alea de lemn cu litere si cifre ca sa ne invatam cu ele. Cea mica luam ceva jucarioara care nu am reusit sa o luam pe vremea lui Ari ca oricum avem detsule da ceva ce ii foloseste nu numai de jucat de zornait.
Na cam asta e.
Cami bafta la examen si insanatosire grabnica si noi de cand cu sezonul rece ne tot chinuim cu raceli.
De la cel mai mic pana la cel mai mare.
Iulia cu kg ce sa zic ma chinui nu reusesc mereu nu am ce face da macar ma stradui orium nu e graba mare imp e sa se duca de tot, nu sa le dau repede jos si sa le pun dublu la loc.![]()
Dodo pupici multi.
Doniro da si eu ma descurc mult mai bine singura decat sa fie mama aici, nu imi mai trebe m-am lecuit singurei e cel mai bine si fetele is cuminti asa ca momentan all is well.
Iulia da cu toaleta sper sa faca daca nu e gata o mai las ca pana pe 21 feb cand incepe gradi avem timp, ca m-a sunat azi sa imi zica ca trebuie sa aiba 2 ani jumate impliniti deci dupa vacanta care e de pa 16 feb pana pe 20 incepem si noi pre school.
Acuma speram sa intram si la nursery tot aici rezultatele o sa le avem pe 2 aprilie, emotii, emotii.
Gata nu mai pot sta chiar tre sa fug va pupic si sper sa ne adunam cat mai multe mamici mandre de cei doi pitici.![]()

doniro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ClaudiaH Doniro, se pare ca ariciul mananca melci fara cochilie, viermisori, insecte si ceva radacini de plante in functie de specia de arici careia apartine. Pentru copii insa raspunsul e simplificat in carti si se rezuma la viermisori si melci si nu-i zapaceste cu speciile. (Am cautat pe wikipedia acu' ca m-ai intrebat tu. Hi-hi!) mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008 |
Esti draguta, mersi mult. Am mai aflat ceva :)
POZE
doniro spune:
]
Doniro bine ai venit la noi
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
[/quote]
POZE
doniro spune:
Mada, e drept ca e greu sa nu faci comparatii, dar stii si tu cum e cu dezvoltarea fiecarui copil in parte... Important e sa fie sanatosi, ca le invata ei pe toate... Va pupam!
POZE