procura in Germania

procura in Germania | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

Vreau sa fac o procura mamei mele si vreau sa stiu daca pot sa o fac si la un notariat aici, sa nu mai merg pana la ambasada.
Am inteles ca se poate face si in limba romana, de fapt se scrie si in romana/germana.
Ati mai facut de curand si cat a costat?

Cam ce text trebuie sa scriu, o scriu eu de acasa si acolo la notar o semnez, am inteles ca notarul o semneaza si stampileaza, dar am inteles ca mai trebuie si apostila?

Cine imi spune si mie mai multe sa ma lamuresc? Si cam cat costa?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu am facut o procura in limba romana dar la Consulat, ca e aproape.. M-a costat vreo 50 de Euro. Aveau ei formularul, eu numai am completat datele si am aratat actele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Multumesc Cristina, da la consulat stiu ca se face, dar e cam departe de noi si n-am mai bate drumul pana la Berlin.
Mi-a zis o fata de aici de pe forum ca a facut la un notar aici si a scris-o si in romana si a costat-o 12 euro, dar am uitat sa o intreb cum a procedat(daca a sris textul de acasa,daca mai trebuie si apostila, daca mai trebuie mers pe undeva).

Mai astept raspunsuri de la fete.

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Daca te ajuta...........anul trecut (2007) am avut nevoie de procura/imputernicire ca sa pot iesi cu fata din RO. Am facut-o fata-verso (in DE si RO). Notarul si-a pus semnatura si stampila pe partea in DE. A fost facuta la notarul de la Rathhaus sia a costat 10 Euro (parca)- Tot el a trimis-o la apostilat la Landesgericht si am platit prin Überweisung, dupa ce am primit hartia pe posta, inca 15 euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Si apoi a mai fost necesara s-o traduci(daca zici ca notarul a pus stampila doar pe partea unde scrie in germana?

Am citit niste subiecte mai vechi si mai ziceau fete ca au facut tot asa si in romana/germana si a fost ok, notarul practic legalizeaza semnatura si nu-l intereseaza ce ai scris in romaneste atata timp cat ce declari acolo e pe propie raspundere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Nu, nu a mai fost nevoie de traducere!

Mergi la inceput