nu am hobby

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Otilia, daca acelea sunt creatiile tale, jos palaria. Superbe.
Asa da hobby!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandraaaa spune:

Nici eu nu stiu daca am vreun hobby, in schimb exista cateva activitati pe care le fac cu deosebita placere. Cititul este una dintre ele, este modul in care evadez din lumea reala. Cand prind o carte buna, citesc ore in sir. In copilarie mergeam cu cartea in mana cand eram chemata undeva, si citeam in timp ce mergeam, de zicea toata lumea ca m-am tampit. Citeam si prin ratb, si pe sub banca la facultate, si oriunde aveam posibilitatea. Totusi ultima carte am citit-o acum 6 luni, deci - nu cred ca e hobby.

Imi place enorm sa cant sau sa ascult muzica. Am cantat in mai multe coruri si in prezent cant intr-un grup vocal, si merg la repetitii cu sfintenie. Chiar si la varsta mea, inca mai merg cu prietenii cu colindul prin blocuri Daca am de mers pe jos, nu imi lipseste niciodata mp3-player-ul. Trece timpul mult mai repede daca ascult ceva ce imi place. Am hdd-ul plin cu muzica de toate felurile, de la muzica simfonica pana la heavy metal, si la mine in casa canta ceva in permanenta. Dar nici asta nu stiu daca poate fi numit hobby, pentru ca pot si fara.

Un lucru recent fara de care (momentan) nu mai pot, e condusul. Mi-am luat permisul foarte recent, si conduc zi de zi, uneori chiar fara sa am vreo treaba anume.... ies sa ma plimb . Oriunde m-as duce, cand stiu ca urmeaza sa fac lucruri neplacute, e totul oarecum indulcit daca macar pot sa conduc pana acolo. Ma trezesc dimineata cu gandul la masinuta, la traseul pe care urmeaza sa-l parcurg, imi fac in minte trasee ocolitoare uneori, locuri pe unde pot merge putin mai repede, sau sunt trista cand stiu ca n-am de mers nicaieri. Poate ca simt asa acum pentru ca e ceva nou, nu stiu, asta numai timpul o sa spuna. Insa cel putin acum, sunt foarte entuziasta si foarte dornica sa invat sa fac cu masina cat mai multe lucruri, sa fac si chestii de care ma tem (nu imi plac pasajele subterane, dar incerc sa nu le ocolesc) si faptul ca o pot face imi infrumuseteaza viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Eu cred ca cititul e un hobby! Al meu

Si imi amintesc si ca n-am stiut daca sa rad sau sa plang cand fostul meu sef (indian) ne-a declarat ca hobbyul lui este sa se joace cu fiu-sauCaro

chiar nu e nimic de ris sau plins aici! sa fii clown, sa intretii copii, sa le faci jocuri, sa te "maimutaresti" si sa intri in mintea lor, sa-i ajuti sa-si dezvolte imaginatia, sa-si imbogateasca lumea copilariei este un hobby minunat! chapeau pentru cine e capabil s-o faca; uneori face cit toate lecturile din lume-copilul e viu, cartea e moarta; Picasso spunea ca intre o pisica vie si o opera de arta celebra, ar salva din incendiu oricind pisica;

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Eu cred ca cititul e un hobby! Al meu

Si imi amintesc si ca n-am stiut daca sa rad sau sa plang cand fostul meu sef (indian) ne-a declarat ca hobbyul lui este sa se joace cu fiu-sau

chiar nu e nimic de ris sau plins aici! sa fii clown, sa intretii copii, sa le faci jocuri, sa te "maimutaresti" si sa intri in mintea lor, sa-i ajuti sa-si dezvolte imaginatia, sa-si imbogateasca lumea copilariei este un hobby minunat! chapeau pentru cine e capabil s-o faca; uneori face cit toate lecturile din lume-copilul e viu, cartea e moarta; Picasso spunea ca intre o pisica vie si o opera de arta celebra, ar salva din incendiu oricind pisica;

http://www.floriinro.ro/

Stai ca n-ai inteles contextul (sau mai degraba nu-l stii): asta era un super-workaholic care lucra absolut in continuu, inclusiv acasa si pe care copilul lui il vedea din an in Paste... cred ca de asta a zis ca e un hobby!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

mihaela, multumesc...eu sunt foarte "asteptatoare" deci revino cu ceva scris.

adela, foarte frumos conceptul stair landing (in rom eu nu stiu daca exista asa o explicatiune)...daca te intreb azi cate trepte sunt, oare stii?

adinag...cele care se divid cu 3 sunt si preferatele mele...dar ce te faci ca acum numerele de la masina s-au schimbat in litere...bune si-astea...mai retin o combinatie, o caut prin trafic, o urmaresc...dar nu se compara cu numerele.

olim, parca nu as da vina pe zodie si pentru lipsa de hobby! am defecte mai mari pe care le pun in carca gemenilor

alexandraaa, ei iata, eu sunt opusul tau in ceea ce priveste muzica... niciodata nu mi-a placut sa ascult muzica acasa, lucrez in liniste, mananc (mult) in liniste, scriu, citesc, invat in liniste, dorm in liniste (prefer sa ma trezesc auzindu-ma sforaind decat cu muzica)...singurele locuri unde-mi convine muzica sunt concertele, masina, discoteci, NU in baruri si restaurante (unde e data mult prea tare si distruge farmecul conversatiilor mele inteligente)

carolinah...foarte frumos...mi-ai facut pofta!

am mai taiat un hobby de pe lista: mountain biking!

lipsa timpului liber nu cred ca explica absenta hobby-ului....asa cum zice carolina, ea "fura" orice minut pentru a-si satisface pasiunea...eu in putinele minute pe care le am libere tot ce fac e sa stau cu ochii pe ceas si sa ma minunez de cat de putine sunt...adica nu fac nimic si mai sunt si stresata ca se termina mult prea repede!

va multumesc pentru raspunsuri si participare activa si voi reveni

Mergi la inceput

ymca, nu esti chiar opusul meu. Si eu dorm in liniste si nici nu sunt mare fan al restaurantelor care dau muzica tare, de nu mai auzi ce spune cel de langa tine. Dimpotriva, intr-un restaurant mi se pare potrivita o muzica linistita si cu sonorul destul de incet, cat sa se auda, dar sa nu incomodeze cu nimic conversatia. Totusi, in cele mai multe situatii imi place sa se auda pe fundal ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Eu mi-am luat o masina de cusut si acum ma joc cu ea
Doar ca uneori parca nu imi ajunge timpul sa fac tot ce as vrea. Timpul liber e asa de scurt ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinad spune:

Eu cred ca fiecare dntre noi are inclinatie spre un anumit lucru care ar putea sa fie un hobby, insa nu poate fi practicat datorita circumstantelor. De exemplu, ca sa-ti faci un hobby din citit trebuie sa ai timp, degeaba citesti cate o pagina pe zi ca pierzi firul si farmecul cartii. Intrebata mai demult de prietenul meu: "dar tie chiar nu-ti place nimic sa faci?" am ramas muta, intr-adevar nu-mi placea nimic sa fac. Acum dupa o gramada de ani mi-am dat raspunsul, pentru ca intrebarea aceea mi-a ramas intiparita in minte. Nu-mi placea sa fac ceea ce-i placea lui, nu-mi placeau hobby-yurile lui. as fi vrut sa dansez, mi-ar fi placut foarte mult asta, dar la noi in oras am fost la singurul club de dans care exista in perioada aceea si nu am gasit un partener cu care sa ma potrivesc, erau cativa care dansau bine dar nu-mi placeau ca om. Asa ca am ramas cu dansul doar in inima. Alt hobby ar fi putut fi jocul de table, relaxant, dar la ala trebuie doi si iarasi nu am intalnit pe cineva sa-mi impartaseasca placerea de a juca table. Ar mai fi lucrurile de mana, mi-am cumparat si eu masina de cusut, dar nu prea am cum sa cos cu doi copii de 4 ani si 1 an in casa, asa ca astept sa fie mari ca sa pot sa-mi reiau hobby-urile astea. Asa ca parerea mea asta e, ca fiecare are inclinatie spre ceva doar ca trebuie sa mai ai si timp liber si ocazia sa faci ce-ti place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

florinad, eu sunt de alta parere in legatura cu timpul pentru citit, si cu timpul in general. daca faci ceva cu pasiune atunci gasesti timp, oricat de ocupata ai crede ca esti...

sa cugetam la cateva exemple

sotul meu...citeste enorm si munceste monstruos...nu va puteti imagina cum arata casa noastra (le depozitam si intr-un alt apartament pentru ca aici unde stam nu mai incap), carti peste tot, in baie, pe masina de spalat, in camera, pe birou, sub, bucatarie...e genul care citeste 5 carti in acelasi timp... si nu pierde niciun sir...cred ca in timp se antreneaza creierul pentru asa ceva...fura orice minut; sta in baie mai mult decat oricine ceea ce ne enerveaza pe toti...si-si duce cele mai nasoale carti acolo (teologie, egiptologie, a fost si una cu bucurestiul pe la 1800) pentru ca incerc si eu o lectura cat petrec pe-acolo dar ma plictisesc si ies repede...are metoda...a lasat o data una misto (ca-mi stie genul de lectura) si nu mai ieseam eu...dimineata cand se trezeste e cu cartea in mana...in masina are carte, citeste la semafor, cred ca are si pe la birou ceva...in orice oras mergem, facem un stop la librarie, cumpara de pe strada de la anticarii lui preferati, seara se joaca cu fetele dar are pe langa o carte asa ca daca fetele se satura de maimutarelile lui si-l abandoneaza el nu sufera prea mult...in vacante isi cara un rucsac plin cu carti...well, intelegeti genul...si nici nu simt ca ia din timpul meu sau al copiilor...poate m-am obisnuit dar mi se pare ca ne acorda un timp egal iar pe cel pentru citit si-l fura din timpul lui personal. ahh, si se uita si la TV (dar bineinteles ca citeste in timpul asta) si e ancorat in realitate, sociabil, iese, face chiar si jogging dimineata de ceva vreme...cu alte cuvinte are si o viata pe langa hobby

exemplul meu...ma trezesc cu telecomanda langa mine...ia sa stam noi 10 min cu razvan si dani...sa mananc ceva prin pat...copii, birou, copii, se culca ei, incepe alt show la TV...si uite-asa trece ziua, si eu ma plang ca n-am timp de nimic... ca intr-adevar mi se pare ciudat sa incep vreo actiune atunci cand stiu ca am doar 30-45 minute libere...cum scriam mai sus...in minutele astea ale mele libere, stau cu ochii pe ceas si ma minunez cat de repede trec...efectiv stau intinsa pe pat (cu pretextul ca ma doare spatele si trebuie sa ma intind) si am un ceas pe TV la care ma uit...si necrezandu-l mai dau din cand in cand pe realitatea sau antena 3 ca au ceas afisat...well, ce parere aveti?

nu stiu altii cum sunt, dar consider ca pentru personalitatea mea ar fi extraordinar sa-mi gasesc un hobby...sunt genul care are capul plin de tot felul de ganduri, scenarii, tes tot felul de lucruri in cap, mai mult sau mai putin pozitive, imaginez discutii intregi cu diverse persoane in gand, de-aia si rad din senin cateodata (cand dau o replica buna)...deci tai frunza la caini degeaba momentan

si sa ma fi vazut inainte de sarbatori...impulsionata de creatiile otiliei, de ce-am vazut la androix...deja ma inchipuiam regina margelelor, participam la concursuri, imi imaginasem deja cum am magazinul meu de margele si tin cursuri de margelit, eram cu margelele pana-n gat, citeam topicul de aici, alte site-uri, engleza, franceza...si ce-am facut in concluzie?????? NIMIC...desi mi se parea ca simt o chemare catre margele....

cred ca voi mai reveni din cand in cand pe aici, desi am vazut ca trendul e sa dezbati o problema cat e fierbinte si dupa ce isi da cu parerea fiecare om interesat lasi topicul sa moara discret...daca ar fi dupa mine, eu as vrea ca fiecare initiator de topic sa revina periodic, sa-l reinvie, sa mai dea cate un update, sa mai zica ceva de sanatate, orice, cat de off-topic ar fi...ca ma roade o curiozitate la cateva subecte si iar stau si tes scenarii...

Mergi la inceput

ymca... citeste la SEMAFOR !?

Asta cu tititul mai multor carti in acelasi timp am mai facut-o si eu, si n-am pierdut sirul la niciuna.

Mergi la inceput