remedii contra tipatului
pustiul meu de 1,6 ani are mai nou o mare pasiune: TIPA!!!ZBIARA!URLA! pentru orice prostioara, pentru cea mai mica dorinta pe care o are, trebuie sa faca un show monstruos!el nu spune prea multe cuvinte, dar, in general, ii cam anticipez sau ii ghicesc dorintele si chiar nu ar fi neaparata nevoie de spectacolul pe care il face in permanenta.De vreo saptamana imi tiuie urechile, nici sa gandesc limpede nu mai pot! m-am tot gandit ca-l doare ceva, ca ies caninii, ca-l deranjeaza...dar de dormit doarme ca un inger, fara nicio problema! asa ca nu ramane decat explicatia ca.. a prins gustul urlatului si-l experimenteaza pe mine.
Daca v-ati confruntat cu asa ceva, daca ati gasit solutii la problema mea, va rog, AJUTOOR!
va multumesc!
Raspunsuri
Tala spune:
pot sa spun ca m-am confruntat cu asa ceva. puiul meu nici acum (la 2 ani si 4 luni) nu spune prea multe cuvinte, dar, ca si tine, ii cam citesc gandurile :). Cand a inceput shoul (cam pe la aceeasi varsta ca si voi) am trecut prin aceleasi etape: vai, are copilul ceva...pana la nu mai suport. Am aplicat aceeasi tehnica pe care am adoptat-o si in fazele de dat cu capul de pamant si trantitul pe jos. Calm....f calm il intrebam ce s-a intamplat? Ideea este sa nu faci tu mare caz (sfat din partea psihologului - ajunsesem la disperare). Practic te prefaci ca nu-l vezi si nu-l auzi. Suna cam barbar (pare ca ignori suferintele copilului), dar daca el exagereaza o stare de spirit nu trebuie sa faci si tu la fel pt ca o amplifici. E cam ca in cazul in care cade (nu rau, sau semi rau) si nu faci Iiiiihhh ca sa nu-l sperii - ca o paranteza, din cauza asta el nu plange niciodata cand se loveste (decat daca se loveste f tare, dar ii trece ca prin minune cand pupa mami ;) )
Nu stiu daca e cea mai buna metoda (nu sunt sigura de nimic in general in ceea ce priveste cresterea copilului, pt ca aproape toate metodele par sa aiba 2 caracteristici total opuse: bune sau aproape de limita dresajului), dar la noi a functionat. Acum, cand nu-i iese ceva asa cum vrea mai tipa (dar cu decibeli mai putini) sau arunca acel lucru rau care l-a suparat (si e bine sa nu fii in directia aceea)- dar trecem la noi etape, evoluam cum s-ar spune - acum tinteste bine si-mi arde cate-o palma de vad stele verzi (eu ca eu, dar biata noastra bishonica o cam incaseaza fara motiv). Pana la urma omuletii nostri dulci au si ei frustrari si dezamagiri si intr-un fel sau altul trebuie sa se elibereze de ele, nu e bine sa mocneasca in ei. Ce-i mai rau? sa tipe, sa loveasca, sa strice, sa muste?...
Bucurie!
classique spune:
tala multumesc mult de sfaturi!aceeasi metoda incerc sa o aplic si eu- adica sa nu fac mare caz de comportamentul lui, sa raman calma si sa-l intreb ce s-a intamplat..doar ca nu am observat nicio imbunatatire a comportamentului.
vestea buna pe care mi-ai dat-o este ca etapa asta o sa mai dureze doar cel mult un an... asa ca tutun si rabdare!
rhoneea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui classique pustiul meu de 1,6 ani are mai nou o mare pasiune: TIPA!!!ZBIARA!URLA! pentru orice prostioara, pentru cea mai mica dorinta pe care o are, trebuie sa faca un show monstruos!el nu spune prea multe cuvinte, dar, in general, ii cam anticipez sau ii ghicesc dorintele si chiar nu ar fi neaparata nevoie de spectacolul pe care il face in permanenta.De vreo saptamana imi tiuie urechile, nici sa gandesc limpede nu mai pot! m-am tot gandit ca-l doare ceva, ca ies caninii, ca-l deranjeaza...dar de dormit doarme ca un inger, fara nicio problema! asa ca nu ramane decat explicatia ca.. a prins gustul urlatului si-l experimenteaza pe mine. Daca v-ati confruntat cu asa ceva, daca ati gasit solutii la problema mea, va rog, AJUTOOR! va multumesc! |
Parca il descrii pe Sebi al meu.Numai pot ... am timpanele ciuruite de atata tipat.Nu se mai intelege nimeni in jurul lui...
Tala eu daca l-as lasa sa tipe sa-i treaca criza el se enerveaza si tipa si mai tare daca nu il bag in seama.Daca nu fac cum spune el...De exemplu daca a pus ochii pe ceva ce nu se poate da pe mana lui incepe sa ma loveasca,sa tipe,sa urle,sa ma traga de par,arunca pe jos cu tot ce prinde in mana...e jale.
A vazut ca nimeni nu-i spune nimic cand tipa acum nu-l mai pot opri nicicum cand are crize de-astea.De jucat,se joaca frumos,stie sa numere pana la 2,sa pupe,stie culoarea rosie....mai putin cand vrea ceva cu desavarsire.
Sunt sigura ca aceste crize vor trece o data cu inaintarea in varsta.
Irina lui Pierre-Sebastien nascut la 05.06.07.
Sebastien's age Pictures www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montage
*Miracolul nostru*
**Ramona are nevoie de ajutor**
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui classique tala multumesc mult de sfaturi!aceeasi metoda incerc sa o aplic si eu- adica sa nu fac mare caz de comportamentul lui, sa raman calma si sa-l intreb ce s-a intamplat..doar ca nu am observat nicio imbunatatire a comportamentului. vestea buna pe care mi-ai dat-o este ca etapa asta o sa mai dureze doar cel mult un an... asa ca tutun si rabdare! |
sa nu-ti imaginezi ca am fost sau sunt un munte de rabdare (oricat ma rog la DD pentru asta). Aveam si noi momente in care intram in panica si zbieram unul la altul: 'da-i ce vrea!', dar e adevarat ca cu cat creste poti sa te intelegi mai bine cu el, si el da semne ca te intelege (cand vrea, pt ca si acum are momente cand nu ma vede/aude atunci cand nu-i convine ce-i spun). Ar mai fii varianta cu alternativa (nu mai tin minte daca la varsta aceea functiona), si anume: ' nu pot sa-ti dau asta pentru ca... dar uite ce am gasit (ideal este sa te si auda, daca nu tipa prea tare)
Deci, da....tutun la greu
Bucurie!