Dyslexia?...
Raspunsuri - Pagina 4
adana spune:
AM fost ieri ultima data la logoped in afara de faptul ca e bilinv alta buba nu i-au gasit deocamdata,sa vedem cind incepe scoala..
magghyc spune:
Buna,
Vroiam sa iti povestesc si eu exemplul sotului meu, si el dislexic.
Evident ca nu a fost identificat in scoala primara, acolo a fost considerat si tratat ca "prostul clasei", invatatoarea ii citea lucrarile ca sa rada copiii de el si sa il "motiveze' sa scrie corect.
Pana la treapta doi, a facut scoala mai in dorul lelii - putea f mult, dar prefera sa stea in banca lui. Atunci, cu ocazia mediatiilor particulare, profesoara de romana i s-a plans sotului ei (lingvist) ca are un copil pe care nu il poate invata sa scrie corect si ca , uite,e la liceu, e jenant etc
Tipul si-a dat seama despre ce e vorba, si, fiindu-i mila de cat de chinuit pe nedrept era copilul respectiv, a pus la punct un sistem de exercitii care au mai corectat din problema...
Sotul meu nu a retinut ce e in neregula cu el, parintii nici nu au remarcat macar ce se intampla, probabil le venea f greu sa creada ca nu copilul e puturos, ci are o problema reala... insa , oricum, sotul mru a prins oarece curaj ( a luat treapta f bine etc) asa ca a ajuns un student cu bursa.
In mod incredibil, toata chestia cu dislexia nu l-a afectat cat a fost profesor - preda mate, fizica, informatica ...si pana nu s-a indragostit de mine
nu s-a lovit de vreun obstacol din cauza asta....
Eu mi-am dat seama ce are la a treia scrisoare - la prima scrisoare am crezut ca e putin analfabet
), insa , nu am inceput sa facem ceva ca sa corectam problema decat acum – mai exact de 1 luna am inceput o strategie.. de cand un coleg de birou i-a spus ;invata sa scrii , dislexicule, ca nu se intelege nimik din mailul tau!
l s-a simti f prost, pt ca daduse mailul echipei lui si isi imagina discutiile dintre ei...mare
sef, nu stie sa scrie 3 vorbe in romana...
Cosmar pentru el! Am realizat ca trebuie sa facem ceva ca sa isi corecteze problema.,
Eu zic ca déjà se vad unele rezultate, desi ce lucrez eu cu el sunt chestii intuitive.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic