Aspirante optimiste > 20 (371)
Raspunsuri - Pagina 13
anne`mary spune:
fetelor, ia uitati ce citesc eu intr-o revista pe care am cumparat-o cand eram insarcinata dar nu am apucat sa o citesc. Articolul se numeste "permis sau intersiz". Eu vi le enumar si daca vreti detalii imi spuneti:
creme, oja, produse de styling, epilat, vopsirea parului/onludare permannenta, tatuare, plaja/solar, bai in cada sau jacuzzi, sauna, tratamente stomatologice, medicamente(paracetamol, aspirina, antibiotice, vitamine), sex, contactul cu animalele, alimente (peste, carne cruda, oua crude, ficat), cafea, alcool, fumat.
anidaz spune:
Monna ,condoleante
Bubu,numarul tigarilor permis de medici in sarcina este maxim 5,dar nu cumva,repet nu cumva sa incerci cu vreun substitut de nicotina,nicorette sau altceva,sunt mult mai daunatoare decat tigarile in sine fiindca iti bagi doza de soc in organism dintr-o data,pe cand daca fumezi introduci treptat nicotina in corp.Dar nici sa le lasi brusc nu e bine ,tocmai fiindca apare sevrajul.Sunt fumatoare si stiu cum e .Stiti ca le-am lasat si eu ,dar le-am reluat din pacate ,desi nu ma simt vinovata,imi place sa fumez si asta e.
Deci asa cum a spus si Oana ai timp sa le reduci pana nasti,
,iar tigarile light au mult mai putina nicotina decat plasturii .Si eu tot de astea fumez de fapt superlight si au 0,4 mg nicotina.
Nepoteii mei nazdravani
Ale,un sufletel norocos!
adiutza spune:
Bubu,
Eu am fost fumatoare inraita. Fumam cam doua pachete pe zi si nu concepaeam sa nu fumez. La un moment data m avut ceva probleme de sanatate si pur si simplu nu mi-au mai intrat tigarile. In prostia si aberatia mea ma chinuiam sa fumez numai de teama ca nu voi mai putea fuma....
Al meu sot nu fumeaza si nici nu a fumat vreodata.
Intr-o noapte m-am gandit ca ar fi un test pentru vointa mea sa incerc sa nu mai fumez. A doua zi am inceput lupta cu mine. Au trecut vreo 5 ani de atunci si nu mai ma consier o fumatoare. Foarte rar mai bag cate o tigara asa de pofta (la petreceri, restaurant...) dar nu mai sunt dependenta.
Pot sa-mi controlez pofta asta si sunt chiar mandra de mine!
Iti doresc o vointa de fier si te rog sa incerci macar. Asa cum spuneau si fetele este important ca bebe sa aiba o mamica sanatoasa.
http://tt.lilypie.com/ab3Dp2.png
Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...
adiutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anne`mary fetelor, ia uitati ce citesc eu intr-o revista pe care am cumparat-o cand eram insarcinata dar nu am apucat sa o citesc. Articolul se numeste "permis sau intersiz". Eu vi le enumar si daca vreti detalii imi spuneti: creme, oja, produse de styling, epilat, vopsirea parului/onludare permannenta, tatuare, plaja/solar, bai in cada sau jacuzzi, sauna, tratamente stomatologice, medicamente(paracetamol, aspirina, antibiotice, vitamine), sex, contactul cu animalele, alimente (peste, carne cruda, oua crude, ficat), cafea, alcool, fumat. |
eu sunt curioasa pentru: vopsirea parului, baia in cada, medicamente...
saru'mana!

Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...
unboticutz spune:
of, fetelor, ce nasol cu fumatul. nu vreti sa incercam impreuna, sa va sustinem sa progresati cu lasatul? nu insist pe tema asta, nu vreau sa supar pe nimeni, dar daca vreti, eu sunt aici.
| Citat: |
| citat din mesajul lui anne`mary fetelor, ia uitati ce citesc eu intr-o revista pe care am cumparat-o cand eram insarcinata dar nu am apucat sa o citesc. Articolul se numeste "permis sau intersiz". Eu vi le enumar si daca vreti detalii imi spuneti: creme, oja, produse de styling, epilat, vopsirea parului/onludare permannenta, tatuare, plaja/solar, bai in cada sau jacuzzi, sauna, tratamente stomatologice, medicamente(paracetamol, aspirina, antibiotice, vitamine), sex, contactul cu animalele, alimente (peste, carne cruda, oua crude, ficat), cafea, alcool, fumat. |
lista asta e cam generala. de pilda:
- creme - sunt periculoase cele cu retinol. in rest toate sunt ok. eu as merge pe alternative, de pilda mi-am luat ulei de migdale.
- sex - e interzis doar daca sunt probleme
- cafea - daca ai tensiunea mica, o cescuta chiar te ajuta
- medicamente - vitaminele ce au? bine, eu nu o sa iau decat daca e nevoie, prefer sursele naturale dar..
- produse de styling?! e prima oara cand aud. fixativul se pune pe par, ce treaba are cu organismul?
sa nu-i uitam!

adiutza spune:
Mai fetelor, poate ca o iau iar pe aratura, dar....
- eu ar trebui sa ma testez cam pe luni (am ciclu de 33-35 zile) si am avut o experienta oarecum ciudata azi la pranz. Am fost la masa cu colegii si dupa ce am mancat m-a luat cam cu rau (greata, senzatie de voma si ameteala...). Inca de dimineata ma cam durea capul si m-am gandit ca poate de asta m-a luat rau. Eu am probleme mari cu migrenele...
Cand am ajuns la birou m-a luat cu calduri si senzatie de voma si m-am dus la baie. In loc sa vars am facut altceva, deoarece m-am deranjat rau la stomac...
Ideea este ca dupa calculele mele am ratat cu brio ovulatia si nu cred ca.... uffff...
Voi ce ziceti?
anne`mary spune:
Vopsirea parului
- in trimestrul 1: stai departe de coafor in primele 12 saptamani. Desi nici un studiu uman nu a demonstrat vreun risc crescut asociat cu utilizarea colorantilor pt par, a oxidantilor sau a solutiilor pentru ondulare, exista experiente efectuate pe animale de laborator care au demonstrat o anumita toxicitate a acestora asupra embrionului.
- in trimestrele 2 si 3: ai voie sa mergi la coafor, atata timp cat stilistul care se ocupa de tine iti poate pune la dispozitie un spatiu bine ventilat. Cum, in general, produsele sunt absorbite intr-o cantitate infima in piele, riscurile sunt ca si inexistente.
bai in cada sau jacuzzi
in trim 1: sun contraindicate baile intr-o apa care depaseste temepratura de 38 de grade C, deoarece poate sa provoace contractii ale uterului si avort sau malformatii ale embrionului.
- in trim 2 si 3: ACOG recomanda ca gravidele sa evite ca temperatura corpului lor sa depaseasca 39 grade. Majoritatea jacuzziori-lor sunt setate sa mentina in apa cca 40 de grade. Sunt necesare numai 10-20 de minute pt ca organismul sa ajunga la 39 de grade. Baile calde sunt minunate pt relaxare, dar asigura-te ca apa nu are mai mult de 38 de grade.
paracetamol
- trim 1: este singurul medicament, in caz de dureri de cap sau febra, dar cere sfatul medicului, care iti va spune ce doza ai voie sa iei.
- trim 2 si 3: ai unde verde de la medic.
aspirina
- trim 1: trebuie luata numai la recomandarea medicului. In primul trimestru, cand este administrat in doza mica, poate preveni un eventual avort, fiindca scade contractiile uteruliu. Totusi nu este un medicament de electie in acest caz.
- trim 2 si 3: este contraindicat in general, fiindca poate prelungi sarcina, incetini travaliul si , nu in ultimul rand, duce la hipertensiune pulmonara la fat si inchiderea prematura a canalului arterial - un vas de sange care asigura o circulatie normala in corp cat timp bebe nu respira pt prima data.
ma duc sa plimb catelul si revin cu antibioticele si vitamine
unboticutz spune:
adiuta, poate ai mancat ceva ce n-a fost bun. si eu tot asa ar trebui sa ma testez, deja am simptome dar sunt sigura ca sunt induse 
sa nu-i uitam!
noi2 spune:
Si eu tot luni seara ar trebui sa bag un test, l-am cumparat deja, si am mai cumparat si niste teste de ovulatie, sa fie acolo pentru luna viitoare sau nu...cine stie... azi sunt Z24, si simptome ... nu stiu daca sunt simptome, pt ca e prima luna de incercari. De fapt, nu cred sa fie ceva acolo in burtica, insa de ieri de la pranz...dupa fiecare masa (pranz, seara), si azi la fel (am mancat mai devreme), am o senzatie de greata vreo 10 -15 minute, si scaun imediat, ma dor si sanii putin, foarte putin... nu stiu ce sa zic.Asta cu greata dupa mese o fi vreun semn? Sau sunt eu un pic dusa?
http://tt.lilypie.com/W0R7p2.png
anne`mary spune:
adiutza nu mai e mult pana luni.
Antibiotice
- term 1: pana ce implinesti 12 saptamani de sarcina, este de preferat, pe cat posibil, sa nu iei nici un fel de antibiotic, chiar daca exista si unele in cazul carora nu au fost relatate efecte negative asupra embrionului.
- trim 2 si 3: in principiu, poti face tratament cu acele antibiotice pt care s-a demonstrat ca nu produc vreun rau micutului . Sunt total contraindicate tetraciclina, gentamicina, neomicina sau kanamicina, fiindca dau o rata mare de malformatii.