tortul,o problema!
incurand baietelul meu implineste 2 anisori.in mod normal tortul nu ar reprezenta o problema,in sensul ca l-as cumpara de la cofetarie,dar el e alergic la proteina din laptele de vaca.asa ca nu poate consuma produse lactate,nici margarina.ar mai trebui adaugat ca eu sunt cam afoana in ale prajiturilor,mancare imi place sa fac dar dulciuri...dar acum e o ocazie speciala asa ca as avea mare nevoie de idei.
Raspunsuri
Tisina spune:
Inainte de toate, sa iti traiasca baiatul, sa creasca mare si sa fie sanatos!
Tortul poti sa il faci din blat de chec pe care sa il insoropezi cu sirop de zahar ars in care pui zeama de portocala (daca iti place) sau vanilie (sau ce arome preferati), si in loc de crema, ca mai toate se fac cu lapte, poti sa pui o peltea de fructe. Pe deasupra merge o galzura de ciocolata sau o glazura alba.
Daca nu ai chef sa coci, blatul de chec il poti inlocui cu piscoturi de sampanie inmuiate in acelasi sirop. Atentie, acestea trebuie scufundate si scoase imediat (de preferat unul cate unul), pentru ca se inmoaie foarte repede. Puse pe platou unul langa altul (mai inchesuite nitel), dupa ce stau putin la rece au aceeasi consistenta ca un blat foarte insiropat.
Eu asa le mai fac la ai mei cateodata, si ii zic "tort rapid".
Mult succes, si petrecere frumoasa!
adi69 spune:
Eu zic sa inlocuiesti laptele de vaca cu lapte de soia,si atunci poti face si creme,mai greu e ca nu poti inlocui untul cu margarina si atunci nu mai stiu .
Frisca vegetala are in compozitie proteina vegetala.
Blatul il poti face usor din oua, zahar si faina,crema e cu probleme..Da cautare pe net la crema fara unt/margarina,tre sa gasesti ceva
Kea spune:
anateo, eu fac foarte des savarina in forma de tort. Ne place mult gustul! Blatul de gris nu ridica probleme,il insiropezi foarte bine, cand e rece il ungi cu un strat subtire de jeleu/marmelada/dulceata, pui peste un strat zdravan de frisca vegetala si gata tortul.
Eu folosesc reteta din cartea de bucate a Sandei Marin.
Daca vrei sa vezi cum arata un astfel de tort, da cautare pe google.
anateo2004 spune:
va multumesc pt sfaturi!
dar,frisca vegetala nu e vegetala 100% are proteine din lapte,soia nu i-am dat-trebuie testat inainte,ca ar putea fi alergic si la ea.
eu ma gandeam la un pandispan,pot pune fructe in el,dar problema e ornatul.
datorita problemei lui,eu trebuie sa evit toate produsele alergenedeci nici ciocolata nu merge.
glazura alba ce e?
ca sa nu mai spun ca nici nu-i plac lucrulie dulci,nu vrea miere,dulceata nici biscuiti.acum o sa ziceti de ce ma agit,daca vrea tocmai atunci sa guste.ce fac?
TweetyGeo spune:
Mai bine faci un tort de mere. E mai bun fara frisca. Poti sa-l insiropezi cu compot de mere facut in casa. Iar blatul e de padispan, fara lapte.
Ortansa spune:
Draga Ana,sa inteleg ca oua are voie?Daca da-ii poti face blatul din pandispan:6 oua,6-7 linguri de zahar,5-6 linguri ulei,7-8 linguri faina,1/2 lingurita praf de copt,esenta de vanilie.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma.se adauga zaharul si esenta de vanilie,se bat iar cu mixerul pana ce zaharul se dizolva.se adauga galbenusurile,uleiul si se incorporeaza.La sf. se adauga faina si praful de copt si se incorporeaza cu grija/Se coace in tava unsa cu ulei la 180 gr. C/
Crema o poti inlocui cu piure de fructe,jeleu,gem sau dulceata de fructe.Poti adauga nuci,alune,migdale usor maruntite.
Deasupra poti orna cu fructe sau daca vrei si ai rabdare la ornat,cu pasta de zahar.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune,
Mere verzi
www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce
I've gt DC under my skin